Hopp til innholdet

Inredning och möbler för korridor och entré – Entrémöbler Inspiration

Skapa en hall och entré som välkomnar dig hem med en kombination av känslig interiör till korridoren och eleganta entrémöbler med praktisk förvaring. Hall och entré bör kombinera den praktiska vardagen med en trevlig och hemtrevlig inredning där du kan ta emot vänner och besökare. Här tar vi en titt på inredningstips för korridorer och entréer, samt vackra entrémöbler som både är praktiska att använda, men som också hjälper till att skapa en fantastisk atmosfär.

Töjbox klädhängare för korridorer och entréer / Nordicnest.se
HAN – smart och dekorativ taklampa från Faro / Lamp24.se

Classic är en serie sko- och hatthyllor från Essem Design, formgivna av Gunnar Bolin under slutet av 1950-talet. Classic 650S är en mycket funktionell och hållbar skohylla med två plan, tillgängliga i ett urval av bredder. Classic-serien har en tydlig retrokaraktär men passar i många olika miljöer och hem; privata såväl som offentlig.

Classic från Essem Design /Länna Möbler

Bill Vertical är en stilren och klassisk klädhängare från svenska Maze, tillverkad av pulverlackerad metalltråd och knoppar i trä. Med sin smarta, vertikala design och flera hängknoppar är den exemplarisk för att hänga sina klädesplagg, utan att ta upp onödig plats i rummet. Bill Vertical tillverkas i Småland och är gjord av 95% återvunnen metall.

BILL VERTICAL BLACK /Länna Möbler
BILL VERTICAL BLACK /Länna Möbler

Art deco bordslampa mässing med opalglas är ett riktigt coolt retro blickfång i ditt sovrum eller vardagsrum. En riktigt snygg bordslampa för sovrum, hall och vardagsrum. Lampan skapar ett mjukt och stämningsfullt ljus. Montera gärna en dimmer på sladden om du vill ha ett extra snyggt ljus.

Art Deco bordslampa med opalglas / Lamporochljus.se

Deniz från Homemania är en smart, prisvärd och praktisk entrémöbel för korridorer och entréer där du kan hänga både ytterkläder och jackor och lägga undan skor och andra små kläder. Denna entrémöbel är perfekt för mindre hem och lägenheter eller för dig som inte behöver särskilt mycket förvaringsutrymme men som vill maximera nyttan av en möbel. Entrémöblerna har ett underskåp där du kan lägga saker, ett jackstativ och en övre hylla där du kan placera skor, mössor etc.

Deniz från Homemania / Homeroom.se

Kerry är en vacker entrémöbel med en stor integrerad spegel och vackra runda och ovala former där du både kan hänga kläder och ytterkläder, men också placera bort skor, handskar och andra småsaker du kan ha i fickorna. Kerry har en melaminbelagd yta som gör den extra lätt att rengöra och med sin mörka träfärg passar den fint in i de flesta inredningsstilar.

Kerry från Homemania / Homeroom.se

En elegant matta är ett snabbt sätt att skapa ett helt nytt intryck och utseende i korridoren och entrén, här kan du snabbt ändra stil genom att använda nya färger, dölja slitna delar i golvet och samtidigt få det snyggt och mjukt.

Mattor i många stilar och material / Nordicnest.se

Agatar är en stilren möbel och skåp i vintage-antik stil med en rad detaljer som lyfter fram den unika och charmiga retrostilen. Perfekt om du vill ha en karismatisk garderob och byrå i vardagsrummet eller sovrummet. Skåpet är handgjort i återvunnet trä med naturlig patina och smärre skador som kompletterar vintagestilen. Framsidan består av hamrad metall med små detaljer som metallhandtag och nitar.

Agatar – Antik och handgjord skåp i retrostil / Homeroom.se

Agatar är ett dekorativt och charmigt handgjort skåp med två hyllor och två vertikala skåpluckor. Ett unikt och speciellt skåp i vintage retrostil.

Agatar – Antik och handgjord skåp i retrostil / Homeroom.se
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Collect-lagt-skap-2-1024x1024.jpg
Collect från svenska A2 /Nordicnest.se
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Collect-skap-1024x1024.jpg
Collect från svenska A2 /Nordicnest.se

Collect Skänk och byrå med ben kommer från småländska A2 och är formgiven av Sara Larsson. De vackra paneldörrarna pryds av ett intrikat nätverk av kuber i olika nivåer som ger en dramatisk kontrast till den stilrena stommen. Lika passande på kontoret som i hallen eller vardagsrummet.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Collect-svart-1024x1024.jpg
Collect från svenska A2 /Nordicnest.se

Collect skåp 2012 från A2 är onekligen ett unikt skåp med en helt egen identitet. Luckorna är prydda med ett fiskfjällsmönster i läder från garveriet i Tärnsjö och kommer få ännu mer karaktär med tiden. De har inga synliga handtag utan öppnas med ett enkelt tryck. Själva skåpet är tillverkat i Småland.

Använd gärna vackra speglar för att dekorera korridoren och entrén . Praktiskt både i vardagen för en sista kontroll innan du går ut genom dörren, eller som ett bra dekorativt element som skapar reflektioner och en känsla av rymd. De vackra väggspeglarna från Hubsch kombinerar speglar med en praktisk liten hylla som kan användas för dekoration eller för att lagra nycklar och kort.

Väggmonterad spegel från Hubsch med hylla / glas och interiör
Väggmonterad oval spegel från Hubsch med hylla / glas och interiör
Nancy – Svensktillverkad bänk med skohylla i läder och svartmetall / Nordicnest.se
Woodman Camden Skänk – Ljus trä /Unoliving.se
Dutchbone Class Skänk – Mörkt trä /Unoliving.se

AK 1300 är en vacker oval skänk med en fantastisk design av Nissen & Gehl för Naver Collection. AK 1300 är tillverkad i trä och rostfritt stål och kommer med jalusi dörrar och fyra lådor.

AK 1300 från Naver /Svenssons.se

Haze är en serie skåp, vitrinskåp och sideboards från Ferm Living. Karaktärisktiskt för serien är dess nätta, pulverlackerade stomme i dämpade färgsättningar och dess stora glasrutor, i antingen armerat eller linjerat glas. Formspråket är stilrent, elegant och enkelt och gör att möblerna ur Haze-serien passar in i en rad olika hem och rum utan att skära sig som den övriga inredningen

Haze från Ferm Living /Länna Möbler

AK 2730 är ett sideboard formgivet av Nissen & Gehl för Naver. AK 2730 har bakom dess skjutbara jalusidörrar två skåp och tre utdragbara lådor, vilket gör detta sideboard till en mycket vacker möbel med stor hänsyn till både design och smart förvaring. Tillverkat av massivt trä, detaljer och underrede i rostfritt stål och toppskiva av Corian®, som med sin slitstarka yta skyddar träet från repor, fläckar och slitage.

AK2730 sideboard från Naver /Länna Möbler
AK2730 sideboard från Naver /Länna Möbler

Boho Mirror är en fantastisk spegellampa med en mjuk bakgrundsbelysning som gör att den passar bra bakom soffan, på väggen eller i korridoren och entrén. Boho-spegeln är gjord av tunna pappersremsor som kan se ut som fjädrar vid första anblicken.

Boho Mirror – Globen / Nordicnest.se
Boho Mirror – Globen / Nordicnest.se

Jove  är en otroligt vacker möbel och skåp från det holländska designhuset Dutchbone, som är fullt av vackra sniderier, detaljer och charm. Perfekt för att dekorera korridoren och entrén på ett unikt sätt.
Läs gärna mer om skänk och byrå i trä.

Jove – Dutchbone / Unoliving.se
Jove – Dutchbone / Unoliving.se
Blossi – Använd lampan som mjult ljus i vardagsrummet eller i hallen /Lampemesteren.se

Stor spegel i vacker kombination av art-deco och industriell design. Spegeln är designad av danska Nordal och har en ram i järn med svart finish. De fyrkantiga detaljerna gör Spirit spegeln modern och skapar extra dimensioner.

Nordal Spirit Spegel – Svart /Unoliving.se

Showcase är ett vackert och modernt hyllsystem från Anne Linde där du kan montera och expandera med fler hyllor och tillbehör efter behov och hur mycket utrymme du har i korridoren och entrén.

Showcase från Anne Linde / Glas och interiör
Guldfärgat glas – Circus – AYTM / Nordicnest.se

Studio Roso  från  Fritz Hansen  i regnbågsglas är en helt unik serie speglar med tonat och färgat glas som ger en otroligt vacker effekt, full av färger och reflektioner. Läs mer om speglar i färgat glas.

Studio Roso – Fritz Hansen / Nordicnest.se

Nitra vägglampa från By Rydéns är en rund och stor vägglampa som fångar uppmärksamheten och passar perfekt in i ett modernt och elegant hem. Nitra är designad i matt-svart metall med en gyllene detalj som fångar och sprider ljuset på ett vackert indirekt sätt och gör denna vägglampa perfekt som en stämningslampa i vardagsrummet eller dekorativ lampa i trappan och entrén.

Nitra dekor vägglampa från By Rydéns / Nordicnest.se
Nitra dekor vägglampa från By Rydéns / Nordicnest.se
Nitra vägglampa från By Rydéns / Nordicnest.se

Gravure  från holländska Woood är en vacker serie furumöbler med dolda skåpdörrar som passar perfekt som entrémöbler och förvaringsutrymme. Välj mellan svart och naturligt trä.

Gravure – WOOOD /  Unoliving.se
Gravure – WOOOD /  Unoliving.se

I korridoren och entrén har du vanligtvis spotlights och downlights som belysning, ofta i moderna lägenheter är detta den enda ljuskällan, vilket enligt min mening skapar ett olyckligt och platt ljus. Ett bra ljus kan delas in i flera lager och du bör därför överväga andra ljuskällor, som vägglampor, bord och golvlampor. Se fler tips om vägglampor eller planering av belysning.

Multi från svenska Markslojd är en smart liten vägglampa med hylla och mobil laddare i en. Här kan du lämna dina nycklar och mobil samtidigt som du får ett extra ljusskikt.

Multi vägglampa / Homeroom

Om du har en smal hall med lite utrymme för att placera entrémöbler behöver du inte förtvivla, du kan skapa en mycket fin inredningsstil i en smal entré.

Använd väggarna för att hänga personliga foton och glada minnen, du kan också dekorera med avlånga mattor på golvet, smala hyllor och väggmonterade lampor.

Gridy Fungi vägghyllor från Menu är små med rundade kanter som passar fint i korridoren och entrén, även i smala korridorer och korridorer. Här kan du lägga bort dina vardagliga nycklar och kort eller dekorera med små växter och souvenirer.

Gridy Fungi från Menu / Nordicnest.se
Gridy Fungi från Menu / Nordicnest.se

Om du vill ha svarta möbler och dekorativa element kommer de svarta pinnarna och domkrafterna i Maze Bill- serien att vara ett bra val för att hänga kläder, väskor och ytterkläder. 
Läs mer om svarta möbler och svarta interiörer.

Maze Bill svarta klädhängare / Glas och interiör

Aruba är en vacker och dekorativ vägglampa som är bra att använda i hallen och hallen, liksom i resten av hemmet. Lampan bygger lite på djupet och är därför också lämplig som belysning i smala korridorer och korridorer. Lampan är gjord av korgrotting i naturen som passar bra med de flesta interiörstilar och färger.

Aruba från Globen Lighting / Nordicnest.se

Millie hyllor är smala och dekorativa metallhyllor som kommer i vackert svart eller mässing och passar perfekt över ett ingångsmöbel eller en byrå. De kan också hänga ensamma i korridoren och entrén med lite utrymme.

Millie vägghylla i mässing / Homeroom

Loca Knax är ett smart och elegant vägghyllningssystem som gör det enkelt att hänga ytterkläder, jackor och väskor utan att något sticker ut från väggen när galgen inte används. Loca Knax ger en ren look till korridoren och korridoren och finns i många färger och storlekar.

Loca Knax / Glas och interiör
Väggmonterad skohylla i ek med fiskbensmönster från Hubsch / Unoliving.se
Planetlampa – vänta med att sitta / Andlight.se

Få fler tips om inredning och design, se även skänk och byrå för hall och vardagsrumlånga matbord för många gäster eller fina dekorativa figurer för att dekorera möbler och hyllor.

Bra belysning är också en viktig del av interiören, se mer om tips för köksbelysning och lampor för köket eller vackra lampor för stugan.