Hopp til innholdet

Skänk och byrå för hall och vardagsrum – Inspiration och tips

Fina entrémöbler, byråer, hyllor och sidobord för sittplatser i hallen och vardagsrummet ger inte bara enkel förvaring av föremål, kläder och andra små föremål, utan de höjer också interiören och intrycket av korridoren.

Här kan du se flera stora och populära nyheter tillsammans med ett antal ikoniska möbelklassiker från kända och okända tillverkare. Kanske kan du få lite inspiration till dina nästa möbler i vardagsrummet eller vardagsrummet?

Collect från svenska A2 /Nordicnest.se
Collect från svenska A2 /Nordicnest.se

AK 1300 är en vacker oval skänk med en fantastisk design av Nissen & Gehl för Naver Collection. AK 1300 är tillverkad i trä och rostfritt stål och kommer med jalusi dörrar och fyra lådor.

AK 1300 från Naver /Svenssons.se

Haze är en serie skåp, vitrinskåp och sideboards från Ferm Living. Karaktärisktiskt för serien är dess nätta, pulverlackerade stomme i dämpade färgsättningar och dess stora glasrutor, i antingen armerat eller linjerat glas. Formspråket är stilrent, elegant och enkelt och gör att möblerna ur Haze-serien passar in i en rad olika hem och rum utan att skära sig som den övriga inredningen

Haze från Ferm Living /Länna Möbler

AK 2730 är ett sideboard formgivet av Nissen & Gehl för Naver. AK 2730 har bakom dess skjutbara jalusidörrar två skåp och tre utdragbara lådor, vilket gör detta sideboard till en mycket vacker möbel med stor hänsyn till både design och smart förvaring. Tillverkat av massivt trä, detaljer och underrede i rostfritt stål och toppskiva av Corian®, som med sin slitstarka yta skyddar träet från repor, fläckar och slitage.

AK2730 sideboard från Naver /Länna Möbler
AK2730 sideboard från Naver /Länna Möbler

Oscar- skänken i massiv teak från Alain van Havre är den perfekta mångsysslaren: dess öppna utrymme kan användas för att visa personliga föremål, medan skjutdörrarna låter dig organisera dokument utom synhåll. Notera de exceptionella spåren i dörrarna: varje smalt spår var noggrant handsnidat, vilket gör varje Oscar-pjäs unik.

Oscar skänk från Ethnicraft /Nordicnest.se
Oscar skänk från Ethnicraft /Nordicnest.se

Tabwa-kollektionen erbjuder tidlösa mittpunkter av minimalistisk siluett med en unik och distinkt karaktär. Moderna trämöbler förvandlas till unika konstverk där varje mönster är omsorgsfullt snidat av våra hantverkare. Uppkallad efter Tabwa-kulturen från Centralafrika kommer kollektionens inspiration från deras förkärlek för linjära geometriska motiv.

Tabwa från Ethnicraft /Nordicnest.se

Air side table är en vacker förvaringsmöbel skapad av designern Mathieu Gustafsson för Design House Stockholm. I mötet mellan trä och naturmaterialet rotting kombineras skandinavisk stil med hög funktionalitet. Sidobordets träribbor bildar ett grafiskt mönster som ger en fin kontrast till rottingen, vilket ger en luftig och transparent känsla. Perfekt som tv-möbel eller som elegant möbel i hallen.

Air från Design House Stockholm /Nordicnest.se

Agatar är en stilren möbel och skåp i vintage-antik stil med en rad detaljer som lyfter fram den unika och charmiga retrostilen. Perfekt om du vill ha en karismatisk garderob och byrå i vardagsrummet eller sovrummet. Skåpet är handgjort i återvunnet trä med naturlig patina och smärre skador som kompletterar vintagestilen. Framsidan består av hamrad metall med små detaljer som metallhandtag och nitar.

Agatar – Antik och handgjord skåp i retrostil / Homeroom.se

Agatar är ett dekorativt och charmigt handgjort skåp med två hyllor och två vertikala skåpluckor. Ett unikt och speciellt skåp i vintage retrostil.

Agatar – Antik och handgjord skåp i retrostil / Homeroom.se

Collect Skänk och byrå med ben kommer från småländska A2 och är formgiven av Sara Larsson. De vackra paneldörrarna pryds av ett intrikat nätverk av kuber i olika nivåer som ger en dramatisk kontrast till den stilrena stommen. Lika passande på kontoret som i hallen eller vardagsrummet.

Collect från svenska A2 /Nordicnest.se

Collect skåp 2012 från A2 är onekligen ett unikt skåp med en helt egen identitet. Luckorna är prydda med ett fiskfjällsmönster i läder från garveriet i Tärnsjö och kommer få ännu mer karaktär med tiden. De har inga synliga handtag utan öppnas med ett enkelt tryck. Själva skåpet är tillverkat i Småland.

Stora möbler och interiör för hallen, entrén och vardagsrummet

Umage Audacious är ett retro skåp med personlighet utformad som en plats för att visa dina favoritbitar. Dess speciella tambourdörrar glider runt kanten av skåpet, så att du väljer hur mycket av det interiör du vill sätta på showen. Byt skjutdörrarna för att skapa nya skärmar och användningsområden.

Umage Audacious /Trendzone.se
Umage Audacious /Trendzone.se
Umage Audacious /Trendzone.se
Umage Audacious /Trendzone.se
Jove – Dutchbone / Unoliving.se
Blossi – Använd lampan som mjult ljus i vardagsrummet eller i hallen /Lampemesteren.se

» Otto » är ett underbart vackert och rundt litet skåp av rottingrotting och massivt trä med en vacker, naturlig gammal patina över. Låt denna härliga lilla garderob från Bloomingville dekorera hallar och entréer. En perfekt gömställe för små hemligheter.

Otto – Bloomingville / Nordicnest.se
Otto – Bloomingville / Nordicnest.se
Otto – Bloomingville / Nordicnest.se

Stacked är ett kreativt modulsystem med hyllor i tre olika storlekar som du kan montera och skapa dina egna former.

Stacked – muuto / Nordicnest.se

Du kan skapa din egen unika kombination och du kan alltid bygga om modulerna som du vill. Varje modul har två ljusgrå klipp. Så här hålls systemet samman, inga skruvar behövs.

Stacked – muuto / Nordicnest.se
Stor entréspegel – Skagerak Georg / Glas och interiör

Dea från Lene Bjerre: Retro skåp med avsmalnande ben och ihåliga dörrar med svart kant och skjutfunktion. Skåpet är tillverkat av hållbart mangoträd, MDF och sockerrör i naturliga färger och svart. Vackra möbler med retro look.

Dea – Lene Bjerre / Confidentliving.se
Dea – Lene Bjerre / Confidentliving.se
Dea – Lene Bjerre / Confidentliving.se

Skänk och skåp i trä

Nordal Nature – Eleganta möbler från Nordal i en vacker retro look med högkvalitativa material.

fint skåp i teak och rotting från Nordal / Unoliving.se

Den vackra nya » Retro Oval » från HK-Living är ett delikat ovalformat skåp som passar perfekt som dekorativa och praktiska möbler i hallen eller ingången. Skåpet, som står på höga stöd, tar lite golvyta, vilket är bekvämt i mindre lägenheter, men har också bra garderober och du kan gömma kläder bakom de vackra dörrarna i mönstrad rotting.

Retro oval från HK Living / Nordicnest.se

Mindre bänk i naturligt trä (ek), från danska Hubsch. Ett äkta trähantverk som passar perfekt in i moderna funkis hem.

Vackra mönster som varit dolda i trädets inre i decennium ger nu ditt hem en unik och personlig karaktär. Denna bänk går att placera i alla sorters rum!

HUBSCH – Mindre bänk – Ek trä /Kitchentime.se

Skaffa organiserade kläder, mobiler, böcker, nycklar och dekorera med fina gröna blommor i entrén eller vardagsrummet med de nya, vackra hyllorna från Anne Linde.

Showcase- hyllsystemet är ett dekorativt och praktiskt sätt att både visa och dölja saker i vardagen. De asymmetriska hyllorna krusas längs väggen och kan kombineras med olika krokar så att du också kan hänga dina kläder eller smycken.

Showcase från Anne Linde / Glas och interiör
Showcase från Anne Linde / Glas och interiör

Saturnia : Retro mörkbruna skåp i mango, rotting och MDF. Skåpet har en mörkbrun yta och vackra rottingklädda dörrar i gammaldags stil, perfekt för dig som vill ha en hall eller vardagsrum i en något mörkare stil.

Saturnia – Mörkbrunt skåp i Mangotre / Homeroom.se
Saturnia – Mörkbrunt skåp i Mangotre / Homeroom.se

Barbier är en läcker gammaldags skänk med rundade kanter och glidande tunna lameller som skapar en härlig retro look.

Denna exklusiva möbel har många användningsområden och kan placeras i de flesta rum.

Barbier – Retro skänk från Zuiver / Unoliving.se
Barbier – Retro skänk från Zuiver / Unoliving.se

Lådor och sidobord från Andersen finns i flera färger där den mångfärgade varianten är de senaste nyheterna. Inspirationen kommer från de danska klassikerna, men har fått en touch av modernismen. Resultatet är en intressant blandning av ny och klassisk design, som också erbjuder ett brett utbud av lagringsalternativ.

Andersen byråer / Glas och interiör
Andersen byråer / Glas och interiör

Buffet – Det här sideboardet i tre sektioner från det danska varumärket Nordal för tankarna till det trendiga 1920-talet, då art decortenden stod på sin höjd. Vi vill gärna kombinera denna med vackra vaser i stengods eller frostat glas – och gärna stora blomsterarrangemang till helgen som alltid imponerar till och med på dina mest kräsna gäster!

«Buffet» Mörkt retro träskåp från Nordal / Unoliving.se
Fantastiskt lågt skänk i massivt ek / Homeroom

Häng med varje dag och arbeta på dessa underbara locakrokar! Knax-seriens krokar finns i många längder, storlekar och färger, urvalet är helt enkelt stort så att du kan hitta krokar som passar din stil i hallen eller korridoren.

Loca Knax – se urvalet / Glas och interiör
Loca Knax – även stående krokar / Glas och interiör

Lådor och möbler för hallen och entrén i apotekstil har länge varit populära. Här får du möbler med en gammal charm och en rustik känsla med många lådor där du kan ta bort de små sakerna från vardagen.

Farmacy dresser dresser från Nordal / Unoliving.se
Ett svart och naturfärgat retro skåp med rotting från HK Living. / Kitchentime.se
Mahogany färgat skåp med fantastiska retro detaljer / Homeroom
Modernt och trevligt skänk i vitt / Homeroom
Trevliga byråer med olika färger på lådorna / Homeroom

En hylla, byrå eller skänk är inte bara en möbel att förvara och rensa bort saker i hallen och vardagsrummet. Det gör det också lättare att placera andra ornament på toppen, eller stora växter och golvlampor bredvid.

Kombinera byråer och skenor i korridoren med en galge för att hänga textilier från dig, men också för att hänga ornament som affischer eller smycken.


Fantastiskt snygg byrå från det danska varumärket Hübsch. Designen är tuff och rustik samtidigt som byrån har en enkelhet över sig.

Skåp – Svart/Metall /Kitchentime.se

Dörrarna av metallnät gör att detta skåp funkar som vacker förvaring i så väl köket som vardagsrummet. Passar perfekt in i det modernt inredda hemmet och blir ett industriellt inslag i din övriga inredning.

Bloomingville Lenny är en vacker och låg sittbänk i naturlig ek som passar underbart i ingången och korridoren. Med lenny kan du andas lite medan du tar av dig skorna efter en hård dag på jobbet, redo för avkoppling och hemlagning.

Bloomingville Lenny / glas och interiör
Bloomingville Lenny / glas och interiör

Om du gillar och vill ha den naturliga känslan av promenader och entré, kanske Cutter-serien från Skagerak interiör kommer att vara för dig. Dessa vackra möbler i naturliga material finns i både ljusa och mörka toner och skapar en elegant och elegant inredning i hallen, vardagsrummet och hallen.

Möbler i frässerier från Skagerak / Glas och interiör

Få fler inredningstips och upptäck andra spännande möbler, som underbara retro- och vintagemöbler eller mörka trämöbler .