Hopp til innholdet

Lampa med sfärer – Inspiration till härliga pendellampor med kupoler och sfärer

Upptäck vackra lampor med glaskulor och glaskupoler och få inspiration till vackra lampor i vardagsrummet och hemmet. En glaskupollampa är en populär typ av lampa som ofta består av en metallram i olika färger och material, med glaskupoler som omger ramen och skapar ett dynamiskt ljus.

En lampa med många glaskupoler och kulor ger ett elegant uttryck och ett stort ljusspel i inredningen. Dessa lampor är väldigt snygga att installera ovanför ett matbord, köksö, vardagsrumsbord eller hängande i ett sovrum eller trapphus. Här samlar lunelampen några av de populäraste lamporna för inspiration.

Den vackra Atom pendellampa är ett härligt alternativ om du vill ha en modern och öppen taklampa för belysning i vardagsrummet. Lampan kommer i den rökfärgade varianten eller med vita glödlampor och svart metallram. Atom kommer även i den nya versionen «Vertical», som är en smalare version och passar därför mycket bra till mindre, runda bord eller höga trapphus.

Atom från Halo design /Lampemesteren.se
Atom från Halo design /Lampemesteren.se
Atom från Halo design /Lampemesteren.se

Gross från By Rydens har under flera år varit en populär lampa där de många glaskupolerna som hänger runt flera ljuskällor skapar ett vackert spel av ljus och ljusbrytningar. Lampan är mångsidig och passar fint ovanför ett vardagsrumsbord, matbord eller som en topplampa ovanför en trappa. Lampan Gross finns i flera fina färger och storlekar så att du kan hitta en lampa som passar ditt hem.

Gross – By Rydens /Nordicnest.se
Gross med vita molnliknande bollar /Nordicnest.se

Cosmos från Aneta Lighting finns i två storlekar och passar perfekt som exklusiv belysning ovanför ett soffbord, ett matbord eller hängande högt upp i en trappa. Du kan välja mellan den fina kombinationen vitt och mässing eller rökfärgat och svart.

Cosmos – En hög och kompakt glaskupollampa /Homeroom.se

Perfekt för elegant och stämningsfull belysning – Stochastic från italienska Luceplan är en modern och vacker ljuskrona bestående av upp till 72 glaskulor som omger ljuskällan och lyser upp rummet med läcker och varm indirekt belysning.

Till skillnad från en traditionell ljuskrona där varje del följer en strikt symmetrisk regim, omfattar Stochastic uppenbart kaos med hängande munblåsta borosilikatglaskulor placerade på måfå. Lampan är designad av Daniel Rybakken , en norsk designer som förutom Stochastic har samarbetat med Luceplan vid flera tillfällen, bland annat motviktsgolvlampan och bordslampan Ascent .

Stokastisk från Luceplan med opalvita glaskulor / Lampemesteren.se

Ljuset som skapas via den centralt placerade LED-ljuskällan sprids, reflekteras och studsar slumpmässigt genom och ut ur lampan. Detta skapar en otroligt vacker ljuseffekt där den innersta delen lyser utan att blända.

Denna asymmetriska och underbara glaslampa är perfekt för dig som vill bryta upp en annars stram inredningsstil med unik design, vackra reflektioner och härlig belysning.

Stochastic från Luceplan – Munblåsta borosilikatglaskulor /Lampemesteren.se

Kiamo är en elegant pendel med sfäriska lampskärmar av opalvitt glas som skapar vacker belysning ovanför ett avlångt matbord eller köksbänk.

Kiamo /Lamp24.se

Electra består av en metallbotten och glaskulor med en kompakt form som kastar ett vackert ljusspel ner på bordet och in i rummet. Kulorna är en blandning av runda glaskulor och glaskulor med mönstrade räfflor som skapar en fin dynamik i belysningen.

Electra modern glaskrona /Jotex.se

Tage från Care of Bankeryd är en kompakt och vacker kupollampa med nio glaskupoler som lyser åt olika håll och skapar ett blickfång i belysningen. Lampan kommer i flera spännande färger som gör att du kan använda den som en kontrasterande lampa och fånga hemmets uppmärksamhet.

Tage glaskupollampa från Bankeryd /Nordicnest.se
Tage från Bankeryd /Nordicnest.se

Molekyl från Aneta Lighting är en elegant och slimmad molekyllampa med utskjutande glaskupoler i olika dimensioner. Den avlånga, smala formen gör den lämplig som matbordslampa för avlånga bord och säkerställer en jämn och fin belysning. Lampan kommer i en mängd olika färger så att du kan hitta en som passar din stil.

Molekyl – Avlång glaskupollampa perfekt för långbord /Homeroom.se

Dallas är en elegant ringformad pendel som passar bra till runda bord och vardagsrumsdelen. Lampan har ett antal sfäriska rökfärgade glaskupoler som ger ett stämningsfullt ljus i hemmet.

Dallas ringformad pendel av mässing och rökfärgade glaskupoler /Lamp24.se

Apiales från Nuura  skapades av den prisbelönta danska designern Sofie Refer och kombinerar metall och munblåst glas i en underbar kombination av elegans och mjukhet. Apiales kommer i en stor serie av storlekar och färgalternativ och ansluter sig till sortimentet av vackra och spännande glaslampor från danska Nuura.

Apiales ljuskrona från Nuura /Lampemesteren.se

Upptäck vackrare belysning för hemmet – se bland annat Belysning i Vardagsrum | Tips & Inspiration för vackra lampor i vardagsrummetgolvlampor: Mångsidig och dekorativ belysning för alla hem eller trälampor för hemmet – vackra och naturliga lampor i trä.