Hopp til innholdet

Trälampor för hus – Vackra och naturliga lampor i trä

Moderna trälampor finns i många spännande former och former. Dessa naturliga trälampor är utmärkta för att skapa ett behagligt ljus medan träarbetet är färgneutralt och passar de flesta interiörstilar.

Här kan du se ett urval av spännande trälampor för bostäder, stuga och café.

Populära trälampor från finska Secto /Svenssons.se
Secto Lampor /Svenssons.se
Fantastiska designlampor i trä från Tom Rossau / Andlight.se

En trälampa passar fint in i både en stuga och ett hem, där den varma värmen och det vackra trämönstret skapar en trevlig atmosfär. Lampserien Tall har en elegant, stilren design med överlappande fanerplattor som ger ett varmt ljus och framhäver trämönstret.

Tall – Trälampa i modern stil / Jotex.se
Tall – Trälampa i modern stil / Jotex.se

Pilke – Showroom Finland

» Pilke » – finska för «Glitter i ögat»

De vackra trälamporna från Showroom Finland spelar med naturliga ingredienser i innovativa nya former och mönster som skapar en otroligt vacker ljuslek där de än hänger.

Pilke – Showroom Finland /Nordicnest.se
Trälampor från Pilke /Nordicnest.se
Trälampor från Pilke /Nordicnest.se

Pilke- lampor är tillverkade av björkfinér och är handgjorda av lokala hantverkare på en verkstad i sydvästra Finland. Lamporna skapar dekorativa och unika, tredimensionella, geometriska nyanser.

Pilke – Showroom Finland /Nordicnest.se

Monas från Eulunas är en stilren bordslampa i trä som består av en fyrkantig tygskärm som finns i 5 olika färger och en lampfot i ek som har behandlats med olja så att det naturliga trämönstret kommer fram. Denna dekorativa och snygga bordslampa skapar ett mysigt ljus och är lätt att placera.

Monas ekbordslampa och tygskärm /Lamp24.se

Tojaka från Lindby är en rustik och vacker taklampa av bränt stål, gran och grovt rep som passar perfekt som en dekorativ och stämningsfull takbelysning. Med denna lampa syns glödlampan tydligt, vilket också gör att du enkelt kan ändra utseendet helt enkelt genom att byta glödlampan. Välj en gammaldags edison-glödlampa för en mysig och rustik atmosfär, eller en vit klotlampa för lite mer elegans.

Tojaka rustik taklampa av trä och stål /Lamp24.se

Charmig kottelampa i trä – Från Svenske Olsson & Jensen kommer denna vackra kottelampan i naturligt trä. Lampan består av tunna ark av björkfanér, lagrade ovanpå varandra i form av en kotte. Denna lampa är utmärkt om du vill använda naturliga material i interiörer och belysning.

Denna trälampa skapar ett mysigt och charmigt ljus som fokuseras främst nedåt, men det avger också små ljusstrålar genom de tunna fanerplattorna i lampan.

Kottelampa i trä från Olsson & Jensen/ Calixter.se

Konlampan i trä från Olsson och Jensen finns i färgerna brun, ljus och svart.

Tavola är en långsträckt vägglampa i ek med platt form och infälld belysning som skapar ett stilrent och modernt indirekt ljus. Detta gör Tavola till en dekorativ trälampa som kan installeras i rum där man vill ha modern belysning, men samtidigt med ett naturligt utseende. Med sitt bländfria ljus är lampan perfekt för installation i vardagsrummet, trappan, sovrummet eller hallen och passar utmärkt som nattlampa.

Tavola – Avlång vägglampa i ek med led /Lamp24.se

Radiant från Eva Solo är en modern och vacker bordslampa i ek med mjuka former som kan användas både inomhus och utomhus. Lampan har även ett inbyggt batteri så att den kan användas med eller utan sladd och enkelt kan flyttas runt i rummet eller användas som bordsdekoration utomhus. Lampan kan dimras i tre nivåer via touchfunktion så att du kan justera ljusnivån för att få rätt atmosfär.

Radiant Oak från Eva Solo med batteri / Nordicnest.se
Radiant Oak från Eva Solo / Nordicnest.se
Radiant Smoked Oak från Eva Solo / Nordicnest.se

Trelampor och modern design

Trelampor tillverkades traditionellt med en varm ångpressteknik. Detta var en tidskrävande process för att skära ut trähögar, värma dem med ånga, böja dem försiktigt och sedan torka dem. Denna metod tog mycket tid och var svår att skala upp.

Lara – Moderna & snygga / lamp24.se
Lara finns också i takljusversionen / lamp24.se

Moderna tekniker handlar mer om att använda 3D-programmering och CNC-fräsning. Genom att klippa tvådimensionella plattor till exakta dimensioner kan de sedan sättas ihop i en 3D-modell.

Denna nya produktionsmetod öppnar upp för tidigare omöjliga designkombinationer av lampor och trä, som fler och fler designers upptäcker.

LZF är en exklusiv lamptillverkare från Spanien som har vunnit ett antal designpriser för sina innovativa och spännande belysningsdesigner. LZF använder ofta trä i sin produktion och handplockar supertunna fanerark som sedan formas och böjs till innovativa mönster.

Innovativa och exklusiva designlampor i trä från LZF /Lamp24.se
Innovativa och exklusiva designlampor i trä från LZF /Lamp24.se
Innovativa och exklusiva designlampor i trä från LZF /Lamp24.se

HerzBlut är en tysk lamptillverkare från den traditionella och lantliga regionen Sauerland i Westfalen. Regionens stora, tätt skogbevuxna skogar har inspirerat HerzBluts mönster, som ofta innehåller lokalt FSC-certifierat trä i sin produktion och lampor. Dessa vackra lampor har en modern finish, men är samtidigt rustika och traditionella på många sätt. Lamporna är därför enkla att placera i ett hem eller stuga med både modern eller mer traditionell stil.

HerzBlut böjd golvlampa – Handgjord /Lamp24.se

HerzBlut har ett antal eleganta mönster som passar perfekt in i både hemmet och stugan. Deras lampor har ofta en rustik stil och charm och i hög handgjord kvalitet.

Avlång LED -hänglampa med Antler -dekoration för stugan /Lamp24.se
Golvlampa där en gammal staketstolpe återanvänds /Lamp24.se
Modern LED -hänglampa från HerzBlut /Lamp24.se

Rocket från NewGarden är en elegant serie av höga och låga trägolvlampor som kan användas både inomhus och utomhus och skapa en fantastisk och stämningsfull belysning under sena kvällstid. Placera gärna denna golvlampa i ett hörn av trädgården eller terrassen för att belysa utomhusområdet på ett bekvämt sätt.

Raket från NewGarden – Smarta och eleganta utomhuslampor utomhus / Lamp24.se

Lamporna är robusta och väderbeständiga och kan styras med en fjärrkontroll för att ändra ljusnivå eller ljusfärg.

Raket från NewGarden – Smarta och eleganta utomhuslampor utomhus / Lamp24.se

Rocket kommer också i en batteri- och solcellsversion så att du fritt kan placera den här fantastiska lampan utan att tänka på ledningar eller eluttag.

Raket från NewGarden – Smarta och eleganta utomhuslampor utomhus / Lamp24.se
Raket från NewGarden – Smarta och eleganta utomhuslampor utomhus / Lamp24.se

Clava Dine är en elegant serie upphängda lampor som passar perfekt över ett matbord eller över en köksö som finns i många vackra och mjuka pastellfärger. En nyhet nu är att dessa lampor nu också är gjorda av trä och kommer i tre vackra modeller i olika nyanser.

Clava Dine i mörk ek från Umage /Nordicnest.se

Clava Up från Umage är en vägg- och taklampa i takform som är gjord av trä med vackra pelare som ljuset tränger igenom och en fin yta med synliga träfibrer och mönster. 

Formgivningen gör att underbara skuggor skapas på väggen när lampan är tänd /Nordicnest.se

Clava Up Wood är utmärkt att använda som en dekorativ vägg- och taklampa i husets rum och finns i flera färgvarianter. Clava up-lamporna finns också i två storlekar, vilket till exempel gör det möjligt att kombinera stora och små hängande tillsammans på väggen i olika höjder för extra dekorativ effekt.

Clava Wood Up i mörkt trä /Nordicnest.se
Clava Up Trälampa /Nordicnest.se
Clava Up Trälampa /Nordicnest.se

Khan från tyska Trio Leuchten är en ny serie industriella och vintageinspirerade trälampor som med sin unika och grova design passar perfekt i stugor där du vill ha en rustik stil i interiör och belysning. Khan-lamporna finns som både vägglampor, taklampor och golvlampor så att du kan skapa flera ljusnivåer i samma industriella och rustika stil.

Khan – Vintage och rustika trälampor / Lamp24.se

Khan innehåller lampor med en ram av tjockt och robust trä som hålls samman av vinklar och järn i grov stil, använd gärna en fin och dekorativ edisonlampa för att skapa en varm och mysig atmosfär.

Khan – Vintage och rustika trälampor / Lamp24.se

Scultra från Kare Design är en hög och imponerande golvlampa som består av tvinnade grenar av akacieträ som lindar upp längs basen och slutar i en stor textilskärm. Golvlampan passar utmärkt i miljöer där du vill ha mycket växter och grönska, men också i en stuga eller i retromiljöer. Det intrikata mönstret av slingrande trädgrenar är särskilt vackert när mörkret faller och ljuset från lampskärmen sprider sig ner och längs grenarna.

Scultra – Kare Design / Lamp24.se

Bagobo R är handgjord med tunna pelare av bambu som omger en lampskärm av vitt papper i en lätt design. Den fina effekten uppträder på kvällen när ljuset från lampan lyser igenom vitboken och skapar ett mycket trevligt och mysigt ljus.

Bagobo R av bambu och papper / Lamp24.se
Aruba – En väggmonterad lampa i rotting som passar i alla rum / Nordicnest.se

Cebu- lamporna från PR Home är handflätade på Filippinerna på traditionellt sätt och tillverkade av lampakanay. En typ av växt som har en vacker och grov yta. Cebu är därför vacker som en dekorativ lampa för alla typer av interiörstilar, både modern och rustik och rustik. Cebu finns i flera storlekar och kan kombineras eller hängas ensam, ute och inne (under tak).

Cebu från PR Home över köksön / Nordicnest.se
Cebu – Bra både ute och inne – Pr Home / Nordicnest.se
Cebu – Bra både ute och inne – Pr Home / Nordicnest.se

De långsträckta lamporna från Lucande skapar ett elegant ljus och passar vackert över en köksö eller ett långsträckt matbord. Lamporna är gjorda av olika material som metall och trä och många smarta funktioner som inbyggd touch-dimmer med minne, samt mycket enkel och flexibel höjdjustering.

Lian – Lucande / Lamp24.se
Lio – Svart avlång taklampa med gulddekoration som ger ett varmt ljus / Lamp24.se
Karinja – Avlång taklampa i ek och matt nickel / Lamp24.se
Petyr – Lucande / Lamp24.se
Abu – Lucande / Lamp24.se
Lian – Lucande / Lamp24.se
Pia – Slim – lampa i bok / Lamp24.se
Marija i guld – Lucande / Lamp24.se
Marija i silver – Lucande / Lamp24.se

Candlelight från Le Klint
Danska Le Klint har skapat två nya vackra bärbara lampor på batteri som passar perfekt i både hus och stuga, samt båthuset, till terrassbordet eller i båten. Dessa vackra laddningsbara lyktor kommer i naturlig ek med ett vackert trämönster eller i en modern vacker svart variant. Med sin munblåsta glaskupol, fina mönster och en «levande flamma» -effekt kan du skapa en mysig och atmosfärisk belysning på bordet och fönsterbrädan.

Candlelight från Le Klint / Lampemesteren.se
Candlelight från Le Klint / Lampemesteren.se

Dreizehngrad är känd för sina klassiska lampor i industriell stil, men de står också bakom ett antal vackra trälampor. Här hittar du hänglampor och golvlampor som kombinerar trä i både klassisk och modern design.

Dreizehngrad / Andlight.se
Dreizehngrad / Andlight.se
Dreizehngrad / Andlight.se

Dreizehngrad använder det naturliga trämönstret i den tunna träfanér till fullo. Lamporna skapar ett varmt och mysigt ljus när ljuset tränger igenom den tunna lampskärmen av trä.

Dreizehngrad / Andlight.se
Dreizehngrad / Andlight.se
Dreizehngrad / Andlight.se

Ett annat bra alternativ är dessa vackra flätade rottinglampor , ett naturligt och hållbart material med en vacker, men samtidigt mjuk och diskret design där ljusstrålarna som ritar ut genom luckorna kommer att skapa en mycket fin effekt. Ferm Living ligger bakom dessa vackra lampor av rotting som passar lika bra i vardagsrumsbelysningen som i sovrummet.

Flätade rottinglampor – Ferm Living / Lampemesteren.se

Dessa vackra kottelampor från AG Home har utseendet med kottar och är tillverkade av lind. Lamporna som finns i både naturfärgad och vita varianter har ett vackert utseende och skapar ett förtrollande vackert ljus.

Kalmar Ø53cm – AG Home / Homeroom.se
Motala Ø70cm – AG Home / Homeroom.se

Totalt 6 olika varianter kommer dessa vackra och eleganta kottelamporna i trä. Välj mellan Ø50- eller Ø70-modellen eller kombinera olika lampor och storlekar för bra effekt.

Jazz – Umage

Nytt från Umage – Jazz är en ljus nyans av mörkt eller ljust trä som du kan använda med olika hängningar.

Jazz från Umage / Lampemesteren.se
Jazz från Umage / Lampemesteren.se
Jazz från Umage / Lampemesteren.se
Jazz från Umage / Lampemesteren.se
Jazz från Umage / Lampemesteren.se

Diva – Northern

Skapad för att stjäla din uppmärksamhet ! Diva är en iögonfallande trälampa som med sin unika spiralform ser vacker ut från alla vinklar.

Lampan är tillverkad av 32 fanér av faner och finns i både pendellampa och golvlampa. Se Diva på Lampemesteren.se

Diva pendellampa från northern /Lampemesteren.se
Diva pendellampa från northern /Lampemesteren.se
Diva golvlampe från northern /Lampemesteren.se

Cestita från spanska Santa & Cole är en fin och snygg bordslampa som består av en opalvit glasboll som vilar i en träram. Cestita har en enkel och tidlös design som gör det enkelt att placera på antingen en hylla, vid fönstret eller på golvet. Lampan levereras också som en praktisk batterilampa .

Cestita – Santa & Cole / Lampemesteren
Cestita – Santa & Cole / Lampemesteren

Dandy – Bord- och golvlampa i trä

En blandning av retro och modernt från svensk Aneta-belysning. Dandy är en justerbar lampa av svart metall och trä. Levereras som både bord- och golvlampa.

Dandy Golvlampa / Homeroom.se

Oris – En stor och långsträckt trälampa med 4 ljuskällor i rad i en träram. Designad av Lucide.

Oris – Stor avlång lampa i trä / Lamp24

Valnöt brun

Walnut Brown är en härlig pendellampa med tunna träplattor som när den är upplyst verkligen belyser trästrukturen.

Walnut Brown /Kitchentime.se

Kil – Bordslampa

Modern bordlampa i trä med metallkulahållare. Finns i flera fantastiska färger.

Kil – Lampefot / HomeRoom

Octo – Runda lampor i trä

Octo från finska Secto är stora och luftiga trälampor tillverkade i PEFC-certifierad finsk björkfanér av högsta kvalitet. 

Octo, luftiga och rena träpendelljus /Svenssons.se

Oktopärlorna är stora och luftiga, men döljer samtidigt ljuskällan och passar perfekt över ett matbord eller hänger ensamma som ett snyggt dekorationselement.

Octo, luftiga och rena träpendelljus /Svenssons.se

Victo – Kupolformade lampor i tre

Victo är en kupolformad lampa tillverkad av trä, tillverkad av certifierad finsk björk och tillverkad med hållbar produktion av finsk Secto-Design .
Lampan döljer diskret ljuskällan medan den ger ett bra ljus nedåt.

Victo – Domeformet trelampe /Svenssons.se

Sigge – Lamell trälampa

Sigge är en fin trälampa med ett modernt snitt. Den består av flera lameller i trä som omger en tydlig ljuskälla.

Sigge – Trelampe / Lamp24

Petite från Secto Design

Petite är en mindre variant som är idealisk för mindre kök eller över en köksbänk. Dessa kan också hänga i ett kluster över soffbord, i en lounge etc.

Petite från Secto Design/Svenssons.se
Petite från Secto Design /Svenssons.se

Nashville taklampa

Stor taklampa med en solid dos rustik / landsbygden, producerad i rotting.

Nashville rotting-lampe / HomeRoom

Kontro

Kontro är en unik och innovativ trälampa, designad för att härma en ljuskrona, med sfärer som pekar utåt – för att sprida ljus och skuggor i rummet.

Contro – Modern ljuskrona i trä /Svenssons.se

Terho – Opalglas och linne

Terho kombinerar finsk lind med ett opalt glas och mjuka former. En bekväm och snygg takhänge.

Terho betyder ek på finska – Om du inte redan märkte var designinspirationen antagligen kommer från.

Terho från Mater /Lampemesteren.se

Tom Rossau

Dansk (självlärad) formgivare, som sedan 2004 har arbetat med former och tunna lameller av björk.
Sedan har han slutat skapa några riktigt fantastiska trälampor, titta bara här!

Tom Rossau /Andlight.se
Tom Rossau /Andlight.se

Det här är lampor som blir ett riktigt smycke i ett hem.
De tunna träskivorna dämpar – men släpper samtidigt lite ljus.
Detta skapar den vackra och varma ljuskänslan du får med en trälampa.

Tom Rossau /Andlight.se
Tom Rossau /Andlight.se

Modern avlång trälampa

Lian är en vacker och snygg avlång takhänge i trä från tyska Lucande. Lamporna är lätta att justera i höjd så att de kan passa fint över ett matbord.

Integrerad dimbar LED-trälampa som finns i två olika längder och i färgerna mörk ek och ljus ek.

Lian – Modern trälampa / lamp24
Lian – Modern trälampa / lamp24

Stick – Fabbian Lighting

Konisk trelampe från italienska Fabbian Illuminazione. Lamppinnen består av tunna trästänger av västra afrikanska tropiska trädarter. Ljuset som släpper ut mellan slitsarna är bländfritt och bekvämt. 

Stick från Fabbian / Lamp24

David Trubridge

Brittisk designer som specialiserat sig på hållbara lampor i bambu. Dessa finns i en mängd olika former, storlekar och färger.
Se pris och val på lampmästaren.

David Trubridge – Bambulampor / Lampemesteren.se
David Trubridge – Bambulampor / Lampemesteren.se