Hopp til innholdet

Dekorativ figur – Små figurer för dekoration och interiör

Gör dig väl att dekorera hus och rum med några fantastiska dekorfigurer och minifigurer i trä, glas och keramik. Sådana dekorativa minifigurer har en lång tradition för att dekorera interiören i ett hem eller en stuga, där flera mönster har blivit ikoniska och eftertraktade samlarobjekt.

Här kan du få inspiration för att hitta din nästa dekorativa dekorfigur. Kanske är detta också början på en ny kollektion? Se bland annat de berömda dekorativa figurerna från Kaj Bojesen eller de snygga och roliga karaktärerna från Spring , som fungerar som både peppar och salt korv, samt ett vackert dekorativt element.

Spring Copenhagen Expression Royal / Glas och interiör

Ugglan är en danskt designad träfigur med inspiration från naturens fågelliv. Uggelfamiljen består av 3 medlemmar med en höjd av 11 cm, 9 cm respektive 7,5 cm i massiv ek. Ugglan har en tankeväckande, uppmärksam look och ögon med djup. Huvudet kan roteras i valfri riktning, vilket gör ugggens uttryck beroende på hur huvudet placeras

Andersen Owl / Glas och interiör

Divers Dekoration Figur av polyresin med metallkänsla. Hängande akrobat som du kan hänga fritt eller mot en vägg. Det fungerar bra i en grupp, flera hänger i olika höjder.

Divers /Homeroom.se

Apan , designad av Kay Bojesen 1951, är en klassisk dansk apa i trä som också är ett vackert konstverk. En perfekt present till designmedveten eller som dopgåva till det lilla barnet!

Kay Bojesen står bakom ett antal vackra dekorfigurer som är bra för att dekorera en byrå eller skänk, och förutom apan är elefant och nallebjörn också riktiga små konstverk som passar både stora och små.

Danska Kay Bojesen var ursprungligen en silversmed, men gick så småningom vidare till tre. Han blev världsberömd med lekfulla träddjur som apa, flodhäst och lunnefågel.

Dekorativa minifigurer från Kay Bojesen /Nordicnest.se
Lovebirds dekorativa fåglar /Nordicnest.se
Lovebirds dekorativa fåglar /Nordicnest.se

Muminfigurer från Arabien är populära presenter och värdefulla samlarföremål för alla mamma-fans. Muminfigurerna designades av Tuulikki Pietilä på 1990-talet men är nu tillbaka i produktion.
Porslinfigurerna är tillverkade av keramik och målade för hand, med omsorg för varje detalj. En väldigt söt dekoration som passar både stor och liten!

Muminfigurer i keramik /NordicNest.se

Med Bordfolk- serien har Lucie Kaas gett nytt liv till en tabellfavorit från 1960- och 70-talet. Samlingen är en blandning av original design och moderna tillägg med både nya mönster och färger.

Dessa små figurer med sin enkla design och ljusa färger är perfekta som samlarföremål eller som dekor på frukostbordet.

De dekorativa Climbers kommer i svart och guld och blir ett roligt blickfång på väggen.

Climbers /Homeroom.se

Tinder Dog är ett mycket söt grisgris i form av en hund. Tinder Dog är skapad av bok, lönn, valnöt och kohud, och är en bra vakthund att ta hand om dina besparingar.

Spring Copenhagen Tinder Dog / Glas och interiör

Dekorera middagsbordet med dessa läckra salt- och pepparkvarnar från våren Köpenhamn. Här kombineras funktionalitet med rolig design och vackert hantverk till fullo. Pepparugla och saltugla har tagit inspiration från skogen och snöuggan och passar fantastiskt samman både på middagsbordet eller som dekoration.

Dekorativ pepparkanna – Spring Copenhagen / Glas och interiör
Saltugglens dekorfigur – Spring Copenhagen / Glas och interiör

Peppar fågel är en designikon efter kriget och gör middagsbordet till en rolig och dekorativ plats. Pepper fågel startades 2015 och återfinns vid middagsbord runt Skandinavien som en lekfull designklassiker.

Peppar fågel och Salt pingving passar bra ihop och de två designikonerna har varit nästan oskiljbara sedan slutet av 1950-talet. Det är en uppenbar bröllops- eller födelsedagspresent för det lekfulla paret med smak för designikoner och dansk design.

Pepparfågel – Spring Copenhagen / Glas och interiör

Polyresin dekorfigur, en finformad elefant med stilistiska drag i mörk träfinish.

Dekorativ elefant med tre-look /Homeroom
Räv & fjällräv dekorativa figurer i målat glas /NordicNest.se

Spring Copenhagen har många vackra minifigurer och dekorfigurer bland dess stora sortiment, inklusive denna mycket populära dekorationshund. «Happy» låter dig flytta benen och huvudet, så att du kan ändra sittläge eller få det att stå på två ben.

Spring Copenhagen Happy – Söt minifigur av hund / Glas och interiör
Spring Copenhagen stork / Glas och interiör

Push bokstödet visar två starka män som håller din boksamling på plats. Tillverkad av polyresin med antik yta och många detaljer.

Push – bokstöd /Homeroom.se

Sketch.inc är en rock och cool samling av dekorativa mänskliga minifigurer som innehåller några av de största stjärnorna och ikonerna inom mode, konst, musik och kultur. Samlingen växer varje säsong, vilket är perfekt för dem som älskar att samla dekorativa ornament.

Sketch Ink – Lucie Kaas / Glas och interiör
Lucie Kaas Träfigurer / Glas och interiör

Dessa söta mus designades 1958 och har senare blivit ett eftertraktat dekorelement. Dessa fina minifigurer av möss består av ljust och mörkt trä med fina detaljer.

Lucie Kaas – Söta mus minifigurer / Glas och interiör

Ballerina dekorfigur för fönsterbräda, skänk och byrå.

Ballerina /Homeroom.se
Spring Copenhagen Royal Guard – Nötknäppare / Glas och interiör

Benedict og Amal skulpturerna kommer från Småländska Cooee Design. Skulpturerna, som visar ett kvinnligt huvud och ett manligt huvud, designades av Kristiina Haataja. Namnet Benedict betyder välsignelse, och Amal betyder hopp och arbete. De har en rå yta och blir underbara inredningsdetaljer i ett stilmedvetet hem.

Benedict og Amal skulptur /NordicNest.se

Fin bordsdekor i form av en sköldpadda. Tillverkad i aluminium med antikguldfinish.

Sköldpadda dekor /Homeroom

Historien bakom den söta Duck and Ducklings började i Frederiksberg, Danmark 1959, där en polis stoppade trafiken för att släppa en liten andfamilj på ett säkert sätt över vägen. Bilden trycktes senare i alla danska tidningar, vilket inspirerade arkitekten och designern Hans Bølling att skapa denna vackra andefamilj i trä.

Duck And Ducklings /NordicNest.se

De coola figurlamporna från italienska Seletti ger inte bara en dekorativ touch utan de ger också ett fint ljus. Perfekt för placering ovanpå en byrå, skänk eller fönsterbräda. Se mer coola och konstiga lampor.

Djurlampor från Seletti /Lampemesteren.se
Djurlampor från Seletti /Lampemesteren.se
Djurlampor från Seletti /Lampemesteren.se

Få tips för mer interiör och design , se bland annat fina interiörer till stugan , runda soffbord eller skänk och byrå.