Hopp til innholdet

Skänk och byrå i trä

Skänk och dresserskåp är fina och mångsidiga möbler som du kan placera runt huset. Sådana möbler i trä växer stadigt i popularitet och det är inte så förvånande. Lite kan slå det vackra trämönstret, eller den dekorativa charm som man får från en skänk och byrå i trä.

Oavsett om du vill ha ett skjul av ljust trä eller ett möbel i ett mörkare trä, som akacia eller valnöt, kan du hitta några bra tips för vackra förvaringsmöbler här.

Woodman Camden Skänk – Ljus trä /Unoliving.se
Dutchbone Class Skänk – Mörkt trä /Unoliving.se

AK 1300 är en vacker oval skänk med en fantastisk design av Nissen & Gehl för Naver Collection. AK 1300 är tillverkad i trä och rostfritt stål och kommer med jalusi dörrar och fyra lådor.

AK 1300 från Naver /Svenssons.se

Haze är en serie skåp, vitrinskåp och sideboards från Ferm Living. Karaktärisktiskt för serien är dess nätta, pulverlackerade stomme i dämpade färgsättningar och dess stora glasrutor, i antingen armerat eller linjerat glas. Formspråket är stilrent, elegant och enkelt och gör att möblerna ur Haze-serien passar in i en rad olika hem och rum utan att skära sig som den övriga inredningen

Haze från Ferm Living /Länna Möbler

AK 2730 är ett sideboard formgivet av Nissen & Gehl för Naver. AK 2730 har bakom dess skjutbara jalusidörrar två skåp och tre utdragbara lådor, vilket gör detta sideboard till en mycket vacker möbel med stor hänsyn till både design och smart förvaring. Tillverkat av massivt trä, detaljer och underrede i rostfritt stål och toppskiva av Corian®, som med sin slitstarka yta skyddar träet från repor, fläckar och slitage.

AK2730 sideboard från Naver /Länna Möbler
AK2730 sideboard från Naver /Länna Möbler

Oscar- skänken i massiv teak från Alain van Havre är den perfekta mångsysslaren: dess öppna utrymme kan användas för att visa personliga föremål, medan skjutdörrarna låter dig organisera dokument utom synhåll. Notera de exceptionella spåren i dörrarna: varje smalt spår var noggrant handsnidat, vilket gör varje Oscar-pjäs unik.

Oscar skänk från Ethnicraft /Nordicnest.se
Oscar skänk från Ethnicraft /Nordicnest.se

Tabwa-kollektionen erbjuder tidlösa mittpunkter av minimalistisk siluett med en unik och distinkt karaktär. Moderna trämöbler förvandlas till unika konstverk där varje mönster är omsorgsfullt snidat av våra hantverkare. Uppkallad efter Tabwa-kulturen från Centralafrika kommer kollektionens inspiration från deras förkärlek för linjära geometriska motiv.

Tabwa från Ethnicraft /Nordicnest.se

Air side table är en vacker förvaringsmöbel skapad av designern Mathieu Gustafsson för Design House Stockholm. I mötet mellan trä och naturmaterialet rotting kombineras skandinavisk stil med hög funktionalitet. Sidobordets träribbor bildar ett grafiskt mönster som ger en fin kontrast till rottingen, vilket ger en luftig och transparent känsla. Perfekt som tv-möbel eller som elegant möbel i hallen.

Air från Design House Stockholm /Nordicnest.se
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Collect-lagt-skap-2-1024x1024.jpg
Collect från svenska A2 /Nordicnest.se
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Collect-skap-1024x1024.jpg
Collect från svenska A2 /Nordicnest.se

Collect Skänk och byrå med ben kommer från småländska A2 och är formgiven av Sara Larsson. De vackra paneldörrarna pryds av ett intrikat nätverk av kuber i olika nivåer som ger en dramatisk kontrast till den stilrena stommen. Lika passande på kontoret som i hallen eller vardagsrummet.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Collect-svart-1024x1024.jpg
Collect från svenska A2 /Nordicnest.se

Collect skåp 2012 från A2 är onekligen ett unikt skåp med en helt egen identitet. Luckorna är prydda med ett fiskfjällsmönster i läder från garveriet i Tärnsjö och kommer få ännu mer karaktär med tiden. De har inga synliga handtag utan öppnas med ett enkelt tryck. Själva skåpet är tillverkat i Småland.

Barbier från Zuiver skapar en varm och varm atmosfär med sina mörka lameller askar. Retro byrå och skänk i elegant stil som passar fint i både vardagsrum, hall eller sovrum. Gör dig väl att dekorera med några fantastiska foton, målningar eller charmiga retro lampor .

Barbier – Tasty & Retro / Unoliving.se
Barber – Tasty & Retro / Unoliving.se

Gravure från WOOOD är en elegant och annorlunda skänk, med dolda dörrar där ytan på trä och det vackra trämönstret får full uppmärksamhet. Gravering finns också i en svart version.

Gravure från WOOOD / Glas och interiör
Gravure från WOOOD / Glas och interiör

Dea från Lene Bjerre: Retro skåp med avsmalnande ben och ihåliga dörrar med svart kant och skjutfunktion. Skåpet är tillverkat av hållbart mangoträd, MDF och sockerrör i naturliga färger och svart. Vackra möbler med retro look.

Dea – Lene Bjerre / Confidentliving.se
Dea – Lene Bjerre / Confidentliving.se
Dea – Lene Bjerre / Confidentliving.se

Volterra är en elegant skänk av mörkt mangoträ med fantastiska retroinspirerade designlinjer, inklusive det dekorativa fiskskalmönstret för överlappande mangoträplattor.

Volterra – Elegant skänk i mangoträd / Homeroom.se
Volterra – Elegant skänk i mangoträd / Homeroom.se

Agatar är en stilren möbel och skåp i vintage-antik stil med en rad detaljer som lyfter fram den unika och charmiga retrostilen. Perfekt om du vill ha en karismatisk garderob och byrå i vardagsrummet eller sovrummet. Skåpet är handgjort i återvunnet trä med naturlig patina och smärre skador som kompletterar vintagestilen. Framsidan består av hamrad metall med små detaljer som metallhandtag och nitar.

Agatar – Antik och handgjord skåp i retrostil / Homeroom.se

Agatar är ett dekorativt och charmigt handgjort skåp med två hyllor och två vertikala skåpluckor. Ett unikt och speciellt skåp i vintage retrostil.

Agatar – Antik och handgjord skåp i retrostil / Homeroom.se

Stockholm är ett ljust och modernt skänk av vit oljad ek med vitmålade fronter i en klassisk och ren skandinavisk stil. Stockholm kommer också som en TV-bänk och matbord om du vill komplimentera resten av möbelserien i huset.

Stockholm – Skänk i vit oljad ek / Unoliving.se

Den eleganta möbelserien » Webbing » från HK Living kombinerar elegant och elegant retro design med moderna färger och material. Webbing är en mängd vackra möbler och levereras som en skänk, byrå, skåp och rumdelare. Allt med en yta av mörkt eller ljust trä och ljus, rottingrotting som skapar en vacker kontrast.

Webbing sideboard i svart med lätt, flätad rotting / Kitchentime.se
Webb-skänk i läcker retrostil / Kitchentime.se
Titta på hela serien / Kitchentime.se

Guadeloupe av mörkt mangoträd är en elegant byrå och passar särskilt bra i sovrummet eller i entrén. Övre delen av byrån är i genomskinligt glas som kan visa innehållet, medan resten av byrån är gjord av mörkt och exklusivt mangoträd med ett vackert trämönster.

Guadeloupe – byrå / Homeroom.se

Med en ram av mörkbrun, elegant teak och rottingytan, skapar » Teak » från Danske Nordal en elegant, lyxig känsla i rummet. Designen har tydliga retroinspirerade linjer och ger tillbaka minnen från de tider då möbler kännetecknades av charm, elegans och bra hantverk.

Teak från Nordal / Unoliving.se

Alaska är ett stort och robust skänk av massivt, mörkt akaciträ. Skänkan har en enkel, ren, traditionell design som skapar stor kontrast till exempelvis ljusa / vita väggar.

Alaska – skänk i Acacia Tree / Homeroom
Alaska – skänk i Acacia Tree / Homeroom

Jove är en hög byrå / skåp från det nederländska designhuset Dutchbone, och har en underbart snygg look, full av detaljer och charm!
Här kan du bli förälskad i alla udda sniderier eller det vackra trämönstret som kännetecknar denna vackra, höga byrå i gyllene trä.

Jove – Dutchbone / Unoliving.se
Jove – Dutchbone / Unoliving.se
Jove – Dutchbone / Unoliving.se

Betty är en lättsam och charmig liten skänk / byrå i svart mangoträ och med glasfronter. Perfekt bredvid sängen eller i små vardagsrum.

Betty – Liten skänk / Homeroom.se

Med linjer från de eleganta 1920-talet har danska Nordal designat detta underbara skänk / bufféskåp med ett vackert trämönster i akacia och mangoträd.

«Buffet» Skåp i akacia och mangoträd från Nordal / Unoliving.se

S3-serien från Andersen är en dekorativ och modern serie med skåp, byråer och skenor i utsökt trä som ek och valnöt. S3 har moderna linjer och en ren, skandinavisk känsla. Se hela sortimentet på glas och interiör.

Andersen S3-serie / Glas och interiör
Andersen S3-serie / Glas och interiör
Andersen S3-serie / Glas och interiör
Andersen S3-serie / Glas och interiör

Läs mer om interiör och design . Bland annat bra inredning för stugan.