Hopp til innholdet

Vackra, stora och långa matbord – För fester och vardag

store og lange spisebord

För stora familjer eller middagar kan du behöva ett extra stort matbord. Ett stort matbord eller långbord skulle också vara trevligt att ha på lodgen för sena kvällar med kortspel eller besök av gäster och familj.

Här kan du se ett urval av fantastiska och långa matbord som kan användas för både vardag och fest. Se även våra tips för stuginredning.

Bevel Extendable från Ferm Living är ett jättebra vardagsbord som enkelt kan förvandlas till ett festbord genom att sätta in 1 eller 2 insatsplattor för att öka längden. Bordet kommer i vitoljad ek eller svartoljad ek.

Bevel Utdragbart bord med insatsplattor från Ferm Living /Nordicnest.se
Bevel Utdragbart bord med insatsplattor från Ferm Living /Nordicnest.se

Karl Matbord i Teak. Ett stort och massivt teakbord där man kombinerar den lantliga känslan med modern och stilren design. Detta robusta matbord består av två delar som ställs mot varandra och skapar en längre enhet.

Karl Matbord i Teak /Homezan.se

CPH 30 från Hay är ett utsökt och minimalistiskt matbord som är utdragbart och därför lämpligt för vardag och för fester.

Detta långa bord har plats för många gäster och kan utökas med skär från 250 cm till 450 cm.

CPH 30 från Hay / Lannamobler.se
CPH 30 från Hay / Lannamobler.se

Matbordet är elegant, hållbart, har sömlösa övergångar och rymmer många middaggäster. De fasta benen mot den tunna bordsskivan ger bordet en luftig känsla. Kompletterande olagliga plattor kan enkelt sättas in i bordets centrala glidmekanism, så att bordet kan förlängas till önskad längd.

CPH 30 från Hay / Lannamobler.se

Eva Solo More är ett läckert och modernt matbord med en unik utdragbar funktion för fjäril. Det vanliga matbordet är 2 meter långt, men kan utökas till att bli ett 3,2 meter långt bord. Denna funktion gör det enkelt att göra bordet extra långt för t.ex. en stor familjemiddag eller barnens födelsedag.

Eva solo mer långbord / Glas och interiör
Eva solo mer långbord / Glas och interiör

Lindos är en stor och prisvärd matgrupp med ett massivt bord i mörkt trä och vita bekväma stolar där du kan få plats för 6 personer. Finns också i andra fantastiska färger.

Lindos matsal / Homeroom.se
Ätgruppen «pinnar» / Homeroom

Canet är en stor matgrupp bestående av svarta långa bord och 8 stolar ingår. Bordet består av MDF-trä och svarta metallben.

Canet – långt bord med stolar ingår / Homeroom

Martinsen Impala matbord är ett snyggt matbord i svart trä med vackra gulddetaljer. Matbordet är 220 cm långt och rymmer cirka 6 gäster.

Martinsen Impala / Glas och interiör

Ursprungligen designad av Friso Karmer och Wim Rietveld, Pyramidbord 02 från HAY lanserades först på 50-talet. Detta underbara bord finns i tre längder på upp till 3 meter vilket kan rymma många gäster.

Med den fina bänken i samma serie kan du ta emot ännu fler gäster på ena sidan av matbordet.

Pyramid 02 från Hay / Lennamobler.se

Isny är en flexibel och elegant matgrupp som inkluderar stolar och matbord. Matbordet är lämpligt för fyra stolar varje dag, medan det kan utökas till en fest med den medföljande skärplattan så att du kan få plats för 6 gäster på långsidan och eventuellt några på kortsidorna.

Till exempel fungerar det fina trämönstret i det långa bordet också bra med en vacker sektolampa i trä.

Matgrupp Isny ​​bord och 4 straffstolar / Homeroom

Läs mer om interiör och inredning , inklusive vackra entrémöbler och byråer för hallen och vardagsrummet , eller retro fåtöljer och fina runda soffbord .