Hopp til innholdet

Bänk för hall – Vackra bänkar och förvaringsbänkar för hall och entré

Med en bänk på gång och entré får du en plats att sitta ner för att ta av och ta på dig skor och kläder. En bänk ger också en trevlig plats att förvara eller ställa undan ytterkläder och skor. Här kan du hitta tips på snygga bänkar för hallar och entréer i trä och metall som inte bara ger ökad komfort, utan också skapar en snygg inredning och mer ordning i hemmet.

HKliving bänk i teak/ glas och interior

Cutter från Skagerak designades redan 1999, men verkar än idag trendig och innovativ. Med sina tättslutande ekpelare skapar denna träbänk en modern och stram skandinavisk look i hemmet. Bänken kommer i både naturlig ek, men även mörk ek. Och du kan även hitta snygga vägghyllor och vägghängare i samma stil om du vill utöka möblerna.

Cutter från Skagerak / Nordicnest.se
Cutter från Skagerak / Nordicnest.se

Classic är en serie sko- och hatthyllor från Essem Design, formgivna av Gunnar Bolin under slutet av 1950-talet. Classic 650S är en mycket funktionell och hållbar skohylla med två plan, tillgängliga i ett urval av bredder. Classic-serien har en tydlig retrokaraktär men passar i många olika miljöer och hem; privata såväl som offentlig.

Classic från Essem Design /Länna Möbler

Audacious från Umage är en vacker bänk med snygga retrovibbar som passar perfekt i hemmets alla rum. Här kan du lämna dina skor och kläder bakom den ursnygga lamellhyllan som finns i flera eleganta färger, använda den som tv-hylla eller sitta ner medan du tar på dig skorna.

Umage Audacious bänk / Glas och interior
Umage Audacious bänk / Glas och interior
Umage Audacious bänk / Glas och interior

Jokkfall är en grym retrobänk som passar lika bra i vardagsrummet och sovrummet, som hall och entré. Bänken har en vintage, retrolook och är gjord av massiv björk och papperssnören. Kontrasten mellan papperssnören och trä är effektiv och sitsen ger bra sittkomfort.

Retro och stilren bänk – Jokkfall / Jotex.se
Retro och snygg bänk – Jokkfall / Jotex.se

Comet är en vacker bänk i massiv ek i stilren design med karakteristiska skandinaviska drag. Den rena designen gör bänken lätt att placera i både sovrummet, hallen eller vardagsrummet.

Comet / Homeroom.se

Lao- bänken från Swedish House Doctor är en vacker och stilren svart stålbänk med en stor och mjuk sammetskudde som ger en bekväm sittplats i hallen och entrén eller i vardagsrummet och matsalen. Sammetstyget väcker den vackra färgen till liv och tillsammans ger de klass och elegans till ditt hem. Placera bänken i korridoren för att välkomna dina gäster, använd den som extra sittplats i vardagsrummet eller placera den vid sängändan. Denna bänk ger dig oändliga möjligheter när det kommer till att skapa ett hem som utstrålar stil och värme. 

Lao bänk från House Doctor / Nordicnest.se
Lao bänk från House Doctor / Nordicnest.se

Pedro är en elegant och lätt bänk gjord av naturlig ek från danska Bloomingville . Bänken passar perfekt i hallen eller i sovrummet! Pedro bänk är i en fantastisk skandinavisk design. Ett läderbälte håller sittdynan på plats. Bänken har en skön sits med mjuk textil och en praktisk underliggande hylla för att placera skor, böcker eller annat du vill ha undan.

Pedro bänk i vit natur ek från Bloomingville / Nordicnest.se
Pedro bänk i vit natur ek från Bloomingville / Nordicnest.se

Copenhagen är en klassisk och tidlös bänk med retro och rena linjer som är framställd av naturmaterial som linne och vitkalkad ek. Passar när du behöver fler sittplatser, en sittplats i korridoren eller en plats att ställa dina kläder på.

Köpenhamn – retro och klassisk bänk / Jotex.se
Köpenhamn – retro och klassisk bänk / Jotex.se
Mysig Svart Bänk med Guldfärgade ben från Nordal / Kitchentime.no

Om du letar efter den klassiska lantliga stilen kan Paddington- bänken vara något för dig. Paddington är en klassisk mjuk sammetsbänk med skaft av mdf och eukalyptusträ.

Paddington – Herrgårdsbänk med sammet / Homeroom.se

Frank- bänken från Maze, designad av Louise Hederström, har ett stort förråd med perforerade sidor och en topp av mjukt och stilrent läder. denna soffa är gjord av perforerad metall och avslutad med en lädersits och ett matchande handtag som ger en snygg karaktäristisk touch till designen. Frank är en vacker kombination av ett klassiskt och modernt utseende och passar mycket bra för olika rum och ändamål.

Frank – Handgjord bänk från svenska Maze / Nordicnest.se

Frank förvaringsbänk är en del av Mazes kollektion av svensktillverkade möbler gjorda enligt varumärkets Slow Production-tänk: målet är att stödja lokal produktion med hållbara material och metoder. Varje del i kollektionen är gjord i begränsade upplagor och är gjorda med största omsorg – de är gjorda för att älskas och uppskattas i decennier framöver.

Frank – Handgjord bänk från svenska Maze / Nordicnest.se
Frank – Handgjord bänk från svenska Maze / Nordicnest.se
Bowser bänk  / Homeroom.se
Bowser bänk / Homeroom.se

Copenhagen från Muubs är en vacker och modern bänk med förvaringshylla. Perfekt för skor och småsaker i hallen och entrén. Bänken är tillverkad i svart metall och har en enkel design, med snygga rundade kanter för god komfort.

Copenhagen från Muubs / Nordicnest.se

Upptäck flera vackra inredningstips för hemmet, se bland annat Ojämna speglar – Eleganta speglar i asymmetrisk och ojämn formVackra Sidobord i Design – Små och vackra bord för vardagsrum, vardagsrum och sovrum och Inredning och möbler till hallen – Entrémöbler Inspiration.

Vi har även många trevliga tips om belysning i hemmet, se till exempel Golvlampor inspiration & tips – Vackra golvlampor för vardagsrum, sovrum och hallLampor till stugor eller Batteridrivna Lampor – Vackra lampor med Batteri för dekoration och fest.