Golvlampor inspiration & tips – Vackra golvlampor för vardagsrum, sovrum och hall

Stålampor är en viktig del av belysningen i ett rum, med dem får du ett bra ljus på mellannivå och fungerar bra i kombination med andra lampor i taket och dekorativa bordslampor. Golvlampor kan användas i husets alla rum, i vardagsrummet kan du skapa en trevlig läshörna genom att använda en golvlampa med integrerad läslampa och i entrén och sovrummet kan du lysa upp hörn och göra rummet gladare.

Brass från Hubsch – Gyllene mässing och opalvitt glas, fantastiska som dekorativa lampor i hemmet /  Lampemesteren.se
Golvlampa ‘Botanica ‘ Retro guld /Lamporochljus.se
Golvlampa ‘Botanica ‘ Retro guld /Lamporochljus.se

Kushi från Kundalini  är en vacker och lätt golvlampa med smala linjer i gyllene mässing och med runda glaskupoler i opalvitt glas, placerade mot spetsen. Med sin eleganta design och vackert lysande glaskupoler skapar golvlampan Kushi ett förtrollande blickfång i interiören.

Kushi från Kundalini /  Lampemesteren.se
Finns även i svart och koppar – Kushi från Kundalini /  Lampemesteren.se
Kushi från Kundalini /  Lampemesteren.se

Auriane från Lindby är tillverkad i trä och består av tre tvinnade träben som stödjer en klassisk, rund lampskärm i textil. Golvlampan passar fint in i hemmet och vardagsrummet, och ger ett mjukt och behagligt ljus som inte bländar.

Auriane golvlampa i trä med stativ /  Lamp24.se

Cycnus från AYTM  är en enkel men väldigt elegant och vacker golvlampa med snygg design och kommer att bli ett vackert dekorativt inslag i belysningen. Den karaktäristiska skärmen är inspirerad av fågelns vingar, och ger hela serien ett lätt och elegant utseende. Namnet «Cycnus» betyder «svan» och hyllar den majestätiska varelsen.

Cycnus från AYTM /  Andlight.se
Cycnus från AYTM /  Andlight.se
Modern golvlampa stål med läsarm inkl LED /Lamporochljus.se

Ventimiglia är en läcker och lyxig golvlampa med vackra kristallprismor som skapar ett fantastiskt ljusspel i rummet. Golvlampan har annars en modern touch, med raka linjer och svart metall.

Ventimiglia golvlampa i kristall / Homeroom.se

IC från danska Flos är en superfin stållampa i snygg design med enkla linjer och en sfärisk kula av vitt glas. Stållampan ser otroligt vacker ut även när ljuset är släckt och passar fint in i vardagsrum, hall och sovrum. IC-serien från Flos kommer i flera färger, bland annat svart och krom.

IC golvlampa i mässing från Flos /  Andlight.se
IC golvlampa i sovrum från Flos /  Andlight.se
IC Stålampa – Flos /  Andlight.se

Blossi är en vacker och elegant golvlampa i klarglas från  Nuura , som är både modern, men samtidigt mysig och charmig. Golvlampan lyser med ett fint indirekt ljus som skapar värme och förhindrar bländning.

Blossi Golvlampa i glas /Lampemesteren.se

Glo Ball från danska Flos är en vacker stålampa i enkla former, men som ändå fångar uppmärksamheten. Lampan har ett diskret formspråk och är designad av Jasper Morrison, som även har designat pendlar och bordslampor i samma stil.

Glo Ball från Flos / Lampemesteren.se

Carronade från Danske Le Klint är en vacker och tidlös stållampa med många vackra detaljer i trä och mässing, allt tillverkat i genuint hantverk. Carronade hämtar sin inspiration från klassiska kanoner och fungerar bra som en dekorativ golvlampa. Serien kommer även med pendlar och bordslampor i samma stil.

Carronade – Le Klint / Lampemesteren.se
Carronade – Le Klint / Lampemesteren.se
Carronade kommer även i vit version – Le Klint / Lampemesteren.se
Golvlampan Carronade finns i två varianter – Le Klint / Lampemesteren.se
Herstal Zenta – Stålampa i vitt glas /Homeroom.se

Om du hellre vill ha en golvlampa i klassisk stil kommer du förmodligen att älska Imperia från svenska Markslöjd. Den är fri från överdådiga detaljer, men är ändå stilren och elegant där den står.

Imperia – Elegant stålampa med tygskärm /Homeroom.se
Lucande Medira golvlampa, 2 ljuskällor / Lamp24.se

Baya från Eglo Leuchten  är en praktisk och dekorativ golvlampa i klassisk design med belysning och ett praktiskt justerbart läsljus. Baya finns i flera färger, inklusive antik mässing och matt nickel.

Baya från Eglo Leuchten /  Lamp24.se
Ljusdal Golvlampa / Homeroom.se

Jonera är en dekorativ och vacker stålampa med en stor lampskärm som hänger från lampan och in i rummet. Lampans svängda form gör att den kommer att passa utmärkt som läslampa eller som soffbordsbelysning. Läs mer om böjda golvlampor.

Jonera – Böjd golvlampa / Lamp24.se

En annan stor golvlampa med många glaslampor är lampan Gyllenheim. Här står glaskulorna ovanpå varandra vilket ger en smal och lättplacerad lampa som skapar mycket vackert ljus.

Gyllenheim golvlampa /  Homeroom.se
Alex golvlampa i modern design i metall och rökigt glas / Homeroom.se
Rio – Industriell golvlampa på trestativ med svart huva /Lamporochljus.se

Hadis är en modern och rolig stållampa av LED, som även har möjlighet att byta färg eller användas i olika lägen, som partyläge, solnedgång med mera. Denna LED-golvlampa är ett riktigt blickfång när den lyser, eftersom den lyser i färgglada RGB-färger som kan väljas individuellt.

Hadis – Stålampa LED med RGB /  Lamp24.se
Hadis – Stålampa LED med RGB /  Lamp24.se

De tunna skärmarna med rispapperslampor  skapar ett vackert och stämningsfullt ljus i vardagsrummet, en rispapperslampa skulle vara ett bra val om du vill ha en relativt enkel och minimalistisk belysning i vardagsrummet.

Golvlampa med rispappersskärm – Vitra Akari /  Andlight.se

Diablo från svenska Belid är en klassisk stållampa som tar lite plats och passar därför extra bra i hörn eller bredvid soffan. Golvlampan Diablo kommer nu även i en rad nya och moderna färgvarianter utöver de klassiska och populära färgerna.

Diablo lyser med ett indirekt ljus, så du slipper bländning, men får istället en behaglig och behaglig ljusnivå. Därför är det inget i vägen för att placera denna golvlampa bredvid tv-kroken.

Diablo golvlampa från Belid /Lampemesteren.se
Vackra detaljer – Handgjorda i Sverige /Lampemesteren.se

Den Multi-Lite golvlampa först utformad 1972 av Louis Weisdorf. Lampan hyllar den danska guldåldern med dess karaktäristiska form. Lampans bas består av två cylindriska former, där metallringen runt skapar en rotationspunkt för de två yttre mobilskärmarna. Dessa två skärmar kan vridas och ger lampan flera sorters kombinationer och uttryck.

Gubi Multi-lite Golvlampa  / Andlight.se
Gubi Multi-lite Golvlampa  / Andlight.se

Multi-lite har varit en av de mest populära designlamporna från Gubi sedan 1972, och finns idag i sju olika färgkombinationer med genomgående detaljer av mässing och krom.

Multilite – Gubi / Andlight.se
Bobi LED golvlampa/Lamp24.se

Post från danska Muuto är en populär stållampa i cool design som passar perfekt i entrén, vardagsrummet och sovrummet. Lampan kommer i svart och har två justerbara lampskärmar som kan vinklas för att ge ljus åt alla håll.

Post från Muuto / Andlight.se
Post från Muuto / Andlight.se

Lilly är en dekorativ stållampa i rustik och industriell stil. Stållampan har tre lampskärmar som var och en kan justeras individuellt vilket gör att denna lampa kan skapa mycket vackert ljus i rummet. Varje lampskärm är dessutom gyllene på insidan, vilket kastar ett särskilt varmt och mysigt ljus in i rummet.

Lilly golvlampa i industriell stil med gyllene lampskärmar /Lamp24.se
Lilly golvlampa i industriell stil med gyllene lampskärmar /Lamp24.se
Ebbi golvlampa i industriell stil / Lamp24.se

Finska Secto Design har specialiserat sig på trälampor, inklusive dessa vackra stållampor av finsk björk, som förutom naturliga även kommer i en rad vackra och moderna färger. I denna golvlampa är ljuskällan långt indragen vilket skapar en fin effekt när trästolparna lyser upp.
Se alla fantastiska secto-lampor.

Stålampor i trä från Secto Design / Andlight.se

Få tips på flera golvlampor, bland annat Stora Golvlampor med bågar för ljus ovanför bord och soffa, Golvlampor Svart: Vackra svarta golvlampor för hem eller lampor med fjädrar – Fina fjäderljus med mysigt ljus.