Hopp til innholdet

Stora Golvlampor med bågar för ljus ovanför bord och soffa

Det finns ett stort urval av golvlampor, här kommer vi att fokusera lite mer på stora och breda golvlampor som du kan placera som ljus över bord och stolar.

Golvlampor med långa eller böjda lamphuvud som sträcker sig in i rummet är lätt borttagbara och passar fint i det hem där taklampor är svåra. Dessa golvlampor kan användas som läslampor, eller användas som lätt avtagbara lampor man kan ha över ett vardagsrumsbord, säng, kontor eller matbord.

Moderne buelampe svart – Vinossa /Lamporochljus.se

Cosiness är en ny golvlampa från det franska märket Market Set – Golvlampan har en elegant bas av tjock, vit marmor som håller lampan stabilt på plats. Golvlampan har en lång båge och en delikat cylindrisk/konisk formad tygskärm av bomullsbouclé som sprider ljuset på ett mjukt sätt.

Cosiness böjd golvlampa med marmorfot och stor tygskärm /Lamp24.se

HerzBlut är en tysk lamptillverkare från den traditionella och lantliga regionen Sauerland i Westfalen. Regionens stora, täta skogar har inspirerat HerzBluts design, som ofta innehåller lokalt FSC-certifierat trä i sin produktion och lampor. Dessa vackra lampor har en modern finish, men är samtidigt rustika och traditionella på många sätt. Lamporna är därför enkla att placera i ett hem eller stuga med både modern eller mer traditionell stil.

Herzblut gör en fantastisk krökt golvlampa med en handgjord resväska av böjd ek, som vidare bärs upp i en tunn svart metallstav som rymmer en rund och traditionell lampskärm av vit bomull. Kombinationen av mörkt trä med sitt vackra trämönster och bomullsskärmen skapar en elegant golvlampa som passar lika bra i hemmet som i stugan.

HerzBlut böjd golvlampa – Handgjord / Lamp24.se

Central från serien lighting är en stor och elegant båglampa med teleskopstång så att lampskärmen kan flyttas och dras extra långt över ett matbord eller soffbord. Denna stora golvlampa med båge är perfekt i en lägenhet eller hem där du vill ha ett mysigt ljus överbord utan att använda en hängande lampa.

Central böjd golvlampa från Serien Lighting /Lamp24.se

Golvlampan har ett ljust och modernt utseende med en tunn lampskärmstång med en böjning som gör att lampan stiger högt utan att behöva stå långt ifrån ett bord eller en soffgrupp. Denna golvlampa med krökt spö kan därför passa bra i smalare rum och där du annars inte har så mycket golvyta.

Central böjd golvlampa från Serien Lighting /Lamp24.se
Central böjd golvlampa från Serien Lighting /Lamp24.se

Mesh från Lucide är en fantastisk golvlampa med en båge som är utmärkt som belysning i vardagsrummet och i läshörnan. Lampskärmen består av ett dubbelt lager av vikt metall som skapar en fin effekt och samtidigt skärmar lite för ljuset i sidled, men det kommer nog att vara klokt att välja en dekorativ glödlampa med lägre effekt för denna.

Mesh golvlampa från Lucide /Lamp24.se
Mesh golvlampa från Lucide /Lamp24.se
Northern Gear golvlampa / Andlight.se
Modern båglampa stål justerbar/Lamporochljus.se

Norska Northern har designat denna långsträckta golvlampa som hålls på plats av en tung motvikt med en industriell växel, du kan enkelt ändra vinkeln med hjälp av en spak.

Lobby golvlampa / Lampemesteren.se

Lady Costanza Golvlampa från Luceplan är en stor och böjd golvlampa med en stor lampskärm som sträcker sig in i rummet och avger en delikat och atmosfärisk belysning.

Finns i tre färger: Lady Costanza -Luceplan / Lampemesteren.se

Lady Coztanza  kan justeras i höjd med hjälp av ett teleskoprör som kan rotera 360 ° i botten. Detta ger  Lady Costanza  en elegant, funktionell flexibilitet, som alltid passar perfekt i rummet där den är placerad.

Lady Costanza -Luceplan / Lampemesteren.se
Lady Costanza -Luceplan / Lampemesteren.se
Carronade fra LeKlint / Lampemesteren.se
Nr 411 från Lampe Gras / Lampemesteren.se

Tolomeo – Artemis

Tolomeo är en fantastisk och enkel golvlampa från italienska Artemide. Denna golvlampa har långa, utsträckta armar som du kan justera och en stor textil lampskärm.

De justerbara armarna hålls upp med ståltråd i ett spann som ger många justeringsalternativ, perfekt om du vill ha en golvlampa som lyser över soffan och ner på ett bord.

Artemide Tolomeo / Lampemesteren.se
Birdy golvlampa från Northern / Nordicnest.se
Mantis – Schottlander /Andlight.se

Mantis från Schottlander hämtar inspiration från djurriket och mördaren. Lampan är elegant minimalistisk och kan lutas med lutbart lamphuvud.

Med en långarmig golvlampa får du flexibel belysning där du vill. Oavsett om det är i soffans läshörna eller som en lampa över ett soffbord.

Lounge golvlampa från Frandsen /Lampemesteren.se
Superarchimoon Flos /Lampemesteren.se

Superarchimoon  från Danske Flos var endast tänkt som en rolig uppfinning för en ljusmässa, men den stora efterfrågan fick lampan att komma i produktion.

Superarchimoon är en stor och kraftfull golvlampa för stora kontor eller hem med högt i tak. Golvlampan är 210 cm hög och kan sträcka sig 2 meter, se lampan på Lampemesteren.se

Twiggy

Twiggy från italienska Foscarini är en elegant böjd golvlampa som hänger djupt in i rummet. Golvlampan finns i många spännande färger och är justerbar för att passa både höga och normala takhöjder.

Twiggy / Lampemesteren.se
Twiggy / Lampemesteren.se
Twiggy / Lampemesteren.se

Le Klint 320M Snowdrop

Härlig och stor golvlampa från Danske Le Klint. Golvlampan har en stor krökt form med en hopvikts plastskärm på änden som skapar ett trevligt och varmt ljus över ett bord eller fåtölj.

Le Klint Snowdrop / Lampemesteren.se