Hopp til innholdet

Secto Lampor – Vackra naturliga lampor i trä från Secto Design

Secto Design är ett finskt företag som har blivit känt för sina vackra och innovativa lampor. Deras lampor utmärker sig genom en enkel och elegant estetik, där form och funktion går hand i hand. Genom att använda sig av finskt trä, såsom björk, skapar Secto Design tidlösa och hållbara produkter som passar in i en mängd olika interiörer och miljöer. Den organiska och naturliga känslan som träet ger lamporna, kombinerat med den nordiska designtraditionen, ger en unik och sofistikerad atmosfär som värmer upp hemmet.

Den populära «4241» -lampan från Secto finns i fyra färgvarianter /Svenssons.se

Secto Design-lamporna är inte bara kända för sitt vackra utseende, utan även för det skickliga hantverket som ligger bakom varje enskild produkt. Alla lampor är tillverkade för hand i Finland av lokala hantverkare som har specialiserat sig på träbearbetning. Denna dedikation till hantverk och kvalitet garanterar att varje Secto Design-lampa håller en hög standard, samtidigt som den unika designen gör dem till ett uppskattat inslag i hemmet. Oavsett om det är en pendellampa, golvlampa eller bordslampa, kan man vara säker på att en Secto Design-lampa kommer att förvandla rummet den placeras i och skapa en vacker och inbjudande atmosfär.

Secto Lampor /Svenssons.se

En sectolampa i naturligt trä kommer att vara en modern och iögonfallande lampa som lockar gästernas uppmärksamhet och ger ett dekorativt ljus oavsett var den kan hänga.
Secto-lamporna finns i olika former, storlekar och färger, vilket gör dem mångsidiga i montering och användning.

Sekto-lampor från finska sekto design har blivit populära lampor runt om i världen tack vare sin vackra och innovativa design och användningen av naturligt och hållbart trä. Dessa vackra trälampor hjälper till med sin vackra design för att skapa själ och värme i rummet, vare sig det är hemma, på ett kafé eller som dekorativ, naturlig kontorsbelysning.

Lamporna finns i flera färger som kan spegla interiör- och väggfärger /Svenssons.se
Secto Lampor /Svenssons.se

Secto-lamporna finns i många olika färger, storlekar och former. Secto design pendelljus är mycket populära, men de levererar också vackra bordslampor och vägglampor i samma stil.

Bordslampa «Owalo» i trä och stål /Svenssons.se

Sedan starten har Secto varit en lamptillverkare som uteslutande fokuserar på användning av trä i deras lampkonstruktioner och har varit innovativt på det sättet de använder lokal finsk björk, tillsammans med modern teknik för att producera vackra lampor i nya och innovativa mönster.

Populära sektolampor

Även om de mest populära lampmodellerna är den runda trälampan Octo, den «trumpet» -formade Secto och den kupolformade Atto, fortsätter designarna i sekton att utveckla nya spännande lampor.

Secto-lamporna finns i både golv-, bord- och taklampor /Svenssons.se

Octo är den mest populära lampan från sektodesignen, med en elegant rundad form som påminner om en vas, björkpilarna innesluter den centralt belägna ljuskällan. Secto Octo finns i två storlekar, 4240 och 4241. Häng dessa två storlekar tillsammans, som i ett hänge över ett bord.

Secto Octo finns i två storlekar – kombinera dem tillsammans /Svenssons.se

Ljuskällan höjs också något i hyllan så att ljuset inte ska bländas i sidled, utan hoppar av spelen och ger en stor ljuseffekt. Octo- lampan finns i flera färger, både naturfärgade som valnöt, men också den mycket populära svarta varianten.

Octo – Vackra vasformade trälampor /Svenssons.se
Octo-hängelampor i svartvitt /Svenssons.se

Atto är en fin och rundad «kupol» -formad lampa från sektodesign som också finns i flera färger och två olika storlekar. Atto har mjuka former som omger en infälld ljuskälla och ger dekorativ belysning, särskilt över ett matbord.

Atto 5000 Black från Secto /Svenssons.se
Få vackert ljus med naturliga material /Svenssons.se
Kupolformade «Atto» -lampor över ett matbord /Svenssons.se
Atto finns i flera färger /Svenssons.se

Owalo 7000  är den långa versionen av sektolamporna som gör att den passar fint över ett långt bord eller över ett kontor som en modernare armaturbelysning. Owalo kommer som de andra lamporna i tre vackra färger och har en integrerad länk som ljuskälla.

Owalo 7000 från Secto som kontorsbelysning /Svenssons.se
Owalo 7000 från Secto i flera färger /Svenssons.se
Efter att ha besegrat Lampe Ira Secto design /Svenssons.se
Petite bordslampa från Secto /Svenssons.se

Secto 4200- lamporna har en avlång konform med nära montering av björkstaplar och finns i tre olika färger. Perfekt som dekorativ belysning och kan enkelt hänga ihop för en effektivare belysning.

Secto 4200 lampor i tre färger /Svenssons.se
Avlång Secto 4200 Lampa i naturligt trä /Svenssons.se

Trelampor för kontrast

Trelampor är lämpliga för nästan alla miljöer och interiörstilar, vare sig det är betong, vitt eller färgrikt. För moderna och minimalistiska stilar är en trälampa ett trevligt blickfång i rummet, ett naturligt frist i hemmet.

Secto design har idag utökat sitt sortiment och erbjuder trälampor i fantastiska former och mönster. Dessutom finns de flesta lampor nu också i varianter i olika färger. Använd gärna en naturfärgad eller svartfärgad sektolampa för att skapa en fin kontrast mot en vit vägg.

Spännande design och rikt urval /Svenssons.se

Sektolampa för väggen

De unika vägglamporna i Secto har en dold ljuskälla som lyser ner de många tunna skogen i björkfanér. Detta skapar ett vackert och mysigt ljus som gör dem lämpliga för användning i sovrummet eller stugan.

Multicolor vägglampor /Svenssons.se
Donors’ Lounge. Aalto University, Otaniemi campus. Espoo, Finland.

Secto-lamporna har en LED-lampa. Eftersom lamporna är gjorda av naturligt material är det viktigt i en trälampa att undvika överhettning som kan skada lampan över tid.

För golv och bord

Med ett utökat sortiment kan du nu också hitta bordslampor och golvlampvarianter från Secto-design som snabbt har blivit populära i skandinaviska och europeiska hem.

Secto 4210 Golvlampa Svart /Svenssons.se

Lamporna finns i fyra vackra färger, inklusive:

  • Vitt trä
  • svart
  • Mörk valnöt
  • Lätt naturlig björk

Som lampor i en stuga eller i ett hem med modern inredning skulle ett sektobord och golvlampa vara perfekt. De snäva linjerna ger en modern känsla samtidigt som de mjuker upp designen med de naturliga ingredienserna och det mjuka ljuset.

Secto 4210 gulvlampe /Svenssons.se
Secto 4220 Bordslampa /Svenssons.se

Tillverkad av PEFC-certifierad finsk björk

Användningen av hållbara och naturliga material är det som kännetecknar Sectos lampor, med sin närhet till de stora finska skogarna finns det inte långt mellan råvaror och produktion.

Med hjälp av moderna CNC-maskiner och 3D-modellering skapar finska Secto moderna och vackra trälampor .

Tillverkad av PEFC-certifierad finsk björk

Finsk björk är också ett lämpligt material för att tillverka tunna fanérark och produkter. Detta beror på den korta växtsäsongen och det kalla klimatet som skapar ett extra hårt träd.


Seppo Koho – Mannen som designade trälamporna

Den innovativa nya användningen av trä i lampor började med designern Seppo Koho och Secto 1995. Det var dock först efter ett samarbete med möbelproducenten Heikki Saastamoinen från Heinola som nya innovativa produktionsmetoder gjordes.

Puncto – Secto-lampa i modern design /Svenssons.se

Puncto från secto design kommer att vara en snygg takhänge som är perfekt som belysning över ett bord. I Puncto-lampan gömmer sig ljuskällan diskret i den långa glödlampan och omringas av träpilar för att inte blända.

Som alla sektolampor skapar Puncto också ett varmt och bekvämt ljus.

Häng lamporna från väggen

Med den smarta och justerbara väggarmen kan du hänga Sectos vackra hänglampor från väggen. Detta är en utmärkt lösning för dig som inte har ett eget takuttag eller bara vill ha ett annat uttryck i hemmet.

Med vägg arm till Secto kan du hänga ljusen från väggen /Svenssons.se

Om du vill ha ett ännu varmare ljus är en led-edison eller en varm lampa-lampa ett bra val att skydda lampan, men samtidigt förbättra det vackra trämönstret i sektolamporna.

Känn dig fri att upptäcka andra vackra trälamporBelysning i vardagsrummet Tips & inspiration eller Vackra lampor för stugan – Vackra hyttlampor