Hopp til innholdet

Golvlampor Svart: Vackra svarta golvlampor för hem

Svart är en exklusiv och dämpande färg, det tar inte mycket utrymme eller uppmärksamhet från omgivningen, men komplimanger interiören och accentuerar andra dekorativa element.

Här kan du hitta fina, spännande och eleganta svarta golvlampor från kända europeiska designers och tillverkare, både designklassiker och spännande nya svarta golvlampor.

Lindby böjd golvlampa / Lamp24.se

Den nu ikoniska AJ golvlampa från Louis Poulsen specialdesignades av den välkände formgivaren Arne Jacobsen år 1960 till nyöppningen av SAS Royal Hotel i Köpenhamn. Designklassikern AJ golvlampa ger ett direkt och riktningsbestämt ljus och tack vare den vitlackerade insidan sprids ljuset behagligt i det rum du väljer att placera den. Armaturhuvudet har en karakteristisk design och en ställbar skärm för att ytterligare optimera ljusspridningen.

AJ golvlampa Louis Poulsen /Svenssons.se
AJ golvlampa Louis Poulsen /Svenssons.se

England – Svart golvlampa med dekorativ glödlampa

Minimalistisk golvlampa som sätter ljuskällan i fokus. Använd gärna golvlampan med en dekorativ glödlampa eller få vintage-känslan med en gammaldags glödlampa i Edison.

Denna golvlampa är lätt att placera, tar lite plats och ger ett trevligt och varmt ljus med sin integrerade fotdimmer.

England Golvlampa i svart / Homeroom

Handvärk Studio är en spännande och annorlunda golvlampa inspirerad av foto- och studiobelysning. Lampan finns i helt svart eller en kombination av svart och mässing.

Handvärk Studio /Andlight.se

Wood är en mycket populär golvlampaserie från northern och de finns i en mängd fina färger. En av Andlights mer populära lampor är Oslo svart och glansigt. Golvlampan har glansvarta golvben och en mörk textilskärm för en diffus och fin belysning.

Oslo Wood gulvlampa med guldfärgade ben och lampfärg i flera färger / Andlight.se

Den eleganta och böjda Lady Coztanza golvlampan  kan justeras i höjd med ett teleskoprör och kan rotera 360 ° i botten. Detta ger  Lady Costanza  en elegant, funktionell flexibilitet, som alltid passar perfekt i rummet där den är placerad.

Lady Costanza sort -Luceplan / Lampemesteren

Golvlampa med retro lampskärm

Modern möter retro i denna vackra golvlampa.

Golvlampa med retro lampskärm / Homeroom

Club – House Doctor Golvlampa

Fantastisk golvlampa i svart med en fin retro lampskärm med vit insida och fina mässingsdetaljer. Denna lampa från House Doctor ingår i serien «Club» och finns både som vägg- och bordslampor.

Club – House Doctor / Lampemesteren.se

Stor och böjd golvlampa med hängande pendel

Fantastisk golvlampa att ha över ett soffbord. Golvlampan i lobbyn är en helt svart lampa med en fin och stor textilpendel som hänger över bordet.

Lobby golvlampa /  Lampemesteren.se

Birdy – modernistisk klassiker

Från norska norra kommer «Birdy», designad 1952 i modernistisk stil, Birdy har sedan dess blivit en ikonisk designlampa. Golvlampan har en fin kombination av mässing och svart, men finns också i en mörkgrå version.

Birdy – Northern / Lampemesteren

Caravaggio Read – Fritz Hansen

Trevlig och flexibel golvlampa som du kan rotera 260 grader runt, vilket gör den lämplig som läslampa i hörnet på soffan eller bredvid soffan. Carvaggio Read kännetecknas av sin helt svarta design och stora lampbaser.

Golvlampan har en trestegs beröringsdimmer.

Caravaggio Läs Sort Gulvlampe / Lampemesteren

Ventimiglia golvlampa från Markslöjd

Graciös och lyxig golvlampa i svart med stora hängande kristaller som omger ljuskällan. Denna vackra golvlampa ger en lysande glöd och ett vackert ljusspel till omgivningen.

Ventimiglia Crystal & Black GolvLampa / Homeroom

Golvlampa ‘Butler’ – Svart

En trogen tjänare bredvid soffan eller fåtöljen. Butler från Swedish Globe ger dig både ett bra läslampa och en plats att lägga glas och boka.

Golvlampa ‘Butler’ – Svart / Homeroom

Kaiser Idell – Lutande golvlampa

Vacker svart golvlampa från Danske Fritz Hansen. Kaiser Idell är en elegant och minimalistisk svart golvlampa av exklusiv kvalitet och med lutningsfunktion. Luta den framåt 18 grader, eller bakåt 15 grader.

Kaiser Idell – Fritz Hansen /Lampemesteren.se

Captain – By Rydens

Otroligt vacker golvlampa med en industriell vintage-känsla. Golvlampan har en svart lackerad yta, en stor kupolformad lampskärm med en gyllene insida. Golvlampan ger ett fantastiskt, varmt och indirekt ljus.

Captain – By Rydens / Homeroom.se

Secto 4210 – Golvlampa svart i trä

Från finska Secto kommer denna handgjorda och exklusiva golvlampa i finsk björk, målad med svarta ränder och svart topp, samtidigt som den behåller en del av sitt ursprungliga och gyllene trä.

Secto 4210 / Nordicnest.se

Golvlampa Arc – Svart

Fantastisk böjd golvlampa med en avlång, rund lampskärm i svart textil från Zuiver

Golvlampa Arc – Svart / Unoliving.se

Hideout – Svart textil och ek

Snygg golvlampa i en ren, skandinavisk stil från Danske Frandsen. Golvlampan har en stor textil lampskärm som du kan vända och lysa upp väggen, taket eller golvet.

Hideout – Svart textil & ek / Lampemesteren.se

Carronade – Le Klint

Carronade är en exklusiv golvlampa som har tagit inspiration från gamla kanoner. Lampan är gjord med vackert hantverk och vackra detaljer i mässing, valnötträ och svartlackerad elegant och tunna stödben.

Carronade – Le Klint / Lampemesteren.se
Carronade – Le Klint / Lampemesteren.se

Gear – Industriell inspirerad golvlampa

Norska Northern har designat denna långsträckta golvlampa som hålls på plats av en tung motvikt med en industriell växel, du kan enkelt ändra vinkeln med hjälp av en spak. 

Northern Gear golvlampa / Andlight.se

Mantis – knäande svart golvlampa

Mantis från Schottlander  är en super läcker svart golvlampa som drar inspiration från djurriket, närmare bestämt knelleren.
Lampan är elegant minimalistisk och kan lutas med sitt lutbara lamphuvud.

Mantis – Schottlander / Andlight