Hopp til innholdet

Lampor för stugor utan el – Belysning med och utan batteri

lamper til hytte uten innlagt strøm

I stugor utanför allfartsvägarna har du sällan lyxen av el – men du kan ändå få ett bra ljus även om du har en stuga utan el. Här är några fantastiska lampor som du kan använda för stugor utan el, både traditionella olje- och fotogenlampor och andra fina lampor både med och utan batteri.

Sackit Light – De nya lamporna från danska Sackit skapar liv och atmosfär – och tack vare den mycket bärbara designen och det inbyggda batteriet kan du placera dessa lampor var du vill.
Denna fantastiska serie runda batterilampor finns i tre storlekar som kan kombineras för att skapa en fantastisk belysning på balkongen, i trädgården eller inomhus.

Vackra kupolampor med kraftfullt batteri/ Sackit.se
Light – Eleganta batterilampor från Sackit / Sackit.se

Dekorativ och flexibel belysning, perfekt för både hem och stuga.

Dessa runda kupolampor i svart sockel och opalvitt glas har ett stort batteri som kan tändas i 24 timmar vid normal ljusstyrka eller 14 timmar på högsta nivå. Batterilamporna kan nedtonas på flera nivåer så att du skapar det stämning du vill ha.

Lamporna finns i tre storlekar / Sackit.se
Med ett golvstativ kan du också skapa din egen golvlampa från batterilamporna / Sackit.se

Radiant från Eva Solo är en modern och vacker bordslampa i ek med mjuka former som kan användas både inomhus och utomhus. Lampan har även ett inbyggt batteri så att den kan användas med eller utan sladd och enkelt kan flyttas runt i rummet eller användas som bordsdekoration utomhus. Lampan kan dimras i tre nivåer via touchfunktion så att du kan justera ljusnivån för att få rätt atmosfär.

Radiant Oak från Eva Solo med batteri / Nordicnest.se
Radiant Oak från Eva Solo / Nordicnest.se
Radiant Smoked Oak från Eva Solo / Nordicnest.se

Lampor utan batteri

Det finns lampmodeller som gör sin egen kraft. Vissa via solceller inbyggda i lampan och andra som producerar el med bioetanol och värme. Här har jag fäst några vackra lampor som du kan använda inomhus och utomhus i en stuga utan el.

«Dekorera» Utomhus vägglampa med solcell / Lampguru

Levande ljus från Le Klint
Danska Le Klint har skapat två nya vackra bärbara lampor på batteri som passar perfekt i både hus och stuga, liksom havsstugan, till terrassbordet eller i båten. Dessa vackra laddningsbara lyktor kommer i naturlig ek med ett vackert trämönster eller i en modern vacker svart variant. Med sin munblåsta glaskupol, fina mönster och en «levande flamma» -effekt kan du skapa en mysig och atmosfärisk belysning på bordet och fönsterbrädan.

Candlelight från Le Klint / Lampemesteren.se
Candlelight från Le Klint / Lampemesteren.se

Sponge – serien från Nordlux är en vacker och modern serie lampor med ett batteri som är perfekt för utomhusbelysning eller för kabiner utan el. I serien hittar du både bord, hängen och golvlampor med batterier som du enkelt kan flytta runt. Lamporna laddas via Micro-USB.

Sponge från Nordlux / Lamp24.se

Traditionella olja- och fotogenlampor

Nattlampan fotogenlampa från Karlskrona Lampfabrik /Nordicnest.se

Traditionella olja- och fotogenlampor skapar bra ljus och god värme i en stuga utan el. Samtidigt passar de snyggt in i den rustika hyttstilen och det är lätt att bära det du behöver bränsle för att lysa upp stugan på kvällen.

fotogenlampan Koholmen från Karlskrona Lampfabrik /Nordicnest.se
Design With Light – Holmegaard /Nordicnest.se

En lykta kan vara ett bra alternativ till traditionella lampor och lyktor som använder el. Använd gärna en lykta i orkanstil för ett vackert och atmosfäriskt ljus som är väl skyddat.

Orkanlykta från Richmond Interiors / Glas och interiör

Candela – modern oljelampa som laddar sig själv

Francisco Gomez Paz har designat Candela för det innovativa företaget Astep.

Candela är en modern version av oljelampan och skapar sin egen värmeström från den rökfria lågan.
Denna kraft använder den för att ladda sitt inbyggda batteri, så att du kan använda lampan med eller utan en levande eld.

Candela kan användas inomhus eller utomhus och är perfekt att placera i hemmets mysiga hörn eller på terrassen.

Candela använder BioEthanol – en förnybar resurs / Lampemesteren.se
Candela kan användas inomhus och utomhus / Lampemesteren.se

Rocket från NewGarden är en elegant serie av höga och låga trägolvlampor som kan användas både inomhus och utomhus och skapa en fantastisk och stämningsfull belysning under sena kvällstid. Placera gärna denna golvlampa i ett hörn av trädgården eller terrassen för att belysa utomhusområdet på ett bekvämt sätt.

Raket från NewGarden – Smarta och eleganta utomhuslampor utomhus / Lamp24.se

Lamporna är robusta och väderbeständiga och kan styras med en fjärrkontroll för att ändra ljusnivå eller ljusfärg.

Raket från NewGarden – Smarta och eleganta utomhuslampor utomhus / Lamp24.se

Rocket kommer också i en batteri- och solcellsversion så att du fritt kan placera den här fantastiska lampan utan att tänka på ledningar eller eluttag.

Raket från NewGarden – Smarta och eleganta utomhuslampor utomhus / Lamp24.se
Raket från NewGarden – Smarta och eleganta utomhuslampor utomhus / Lamp24.se

Använd ljuslampor

För stugor utan elektricitet kommer ljus att vara en utmärkt ljuskälla att använda, dessa är lätta att bära och om du sätter ihop flera i en ljuskrona eller en stor ljusstake får du ett mysigt och varmt ljus i kabinen.

Candelux Ljusstake / Homeroom
Morsø Roots-serie / Glas och interiör
Country – Menzel / Lamp24.se
Mille Moi Nordic / Glas och interiör

Candela – Light & Charge

Candela tillverkar sin egen kraft via sin rökfria förbränning av bioetanol, den här kraften kan du använda för att ladda mobiltelefoner – eller annan elektronik i » Light & Charge » -lampan.

Lampans batteri laddas genom att använda värmen från lågan. När batteriet är laddat kan du fortsätta använda lampan för att ge ljus och ladda dina apparater.

Candela Light & Charge / Lampemesteren

Sunlight Bordslampa

Sunlight är en fantastisk ny serie från Eva Solo. Bordslampan är frost- och vattentät i frostat glas och anodiserad aluminium. Lampan drivs via de inbyggda solpanelerna och fulladdas 8 timmar i solen. Solen laddar de inbyggda batterierna som kan ge ljus i upp till 20 timmar.

Solljus från Eva Solo fungerar bra både som en dedikerad utomhusbordslampa – eller som en blandning genom att ta in den på kvällen för att få ljus i din maktlösa stuga.

Solljus Bordslampa /Glas och Interior
Sunlight Bell bordslampa /Glas och Interior

Sunlight hängsmycke & trädgårdsspjut

Solljus kommer också i en trädgårds spjut och pendelversion. Använd dessa i kabinen utomhus – längs stugväggen och mer. Som bordslampversion produceras dessa också i hög kvalitet och med lång livslängd.

Trädspjut och hänge i solljus /Glas och Interior 

Lampor för stugan på batteri

Om du har ett laddningsalternativ i kabinen ökar urvalet av lampor. Ett laddningsalternativ kan vara en solpanel, bilen eller en vindkraftverk.

Follow me

En mycket flexibel och dekorativ bordslampa – FollowMe med sitt inbyggda batteri håller i 5 timmar på maximal nivå / eller 20 timmar på mysig nivå.

FollowMe har en lutbar skärm och detaljer i mässing och handtag i Oak, och är en underbar följeslagare, oavsett om du använder den på terrassen eller tar in den i kabinen. Den finns i två versioner, stora och små.

FollowMe bordslampa /Lampemesteren.se

Bring along

Från Halo-Design kommer Bring along. En batteridriven bordslampa som ger bra ljus och har en fantastisk, modern design.

Perfekt för en tältresa eller stuga, batteriet räcker i 5 timmar vid full användning och det har en enkel beröringsknapp på basen.

Ta med – batteridriven bordslampa / lampeguru

Snowball  från  Spring Copenhagen  är en vacker batteridriven bordslampa som laddas via USB på 3-4 timmar, och som sedan kan tändas i upp till 10 timmar i rad. Perfekt som en dekorativ lampa vid fönstret, på ett bord eller för användning som en bärbar dekorativ lampa utomhus när det inte regnar. Snowball har en munblåst glaskula i opalt vitt glas som sprider ljuset och en naturlig lampbas i lätt björk.

Snowball – uppladdningsbar bordslampa /  Lampemesteren.se
Snowball – uppladdningsbar bordslampa /  Lampemesteren.se

Ani Mobil

Ani Mobil är en unik 3 i 1 lampa. Använd den i två versioner som bordslampa eller som hänglampa på batteri.

Ani har en 2-styrks ljusfunktion för att öka batteriets livslängd om du vill ha mysigt ljus eller ett praktiskt ljus. En mångsidig lampa som du kan ladda via USB-kontakt eller den medföljande laddaren.

Ani Mobil /Lampemesteren.se

Bon Jour Unplugged

Från danska Flos kommer denna mångsidiga bordslampa som finns i en mängd olika mönster och färger. Bra som bordslampa för sena kvällar på terrassen eller i stugan.

Trots sin minimala design har denna lampa en 6W LED som ger bra ljus – Den kan också ställas in på 4 olika effektnivåer.

Bon Jour Unplugged /Lampemesteren.se

Clizia-batteri

Från italienska Slamp kommer den populära bordslampan Clizia i batteriversion. Clizia hämtar sin inspiration från den botaniska världen och produceras i innovativa material som Slamp själv utvecklar.

Denna bärbara lampa kan enkelt tas runt från plats till plats, Clizia är en dekorativ lampa som inte bara är vacker att se på utan också har en 3W LED som avger 550 lumen – med en batteritid på 7-8 timmar, Clizia håller länge på natten.

Clizia Batteridriven bordslampa /Lampemesteren.se
Clizia Batteridriven bordslampa /Lampemesteren.se

Valentina battery

En vacker batteridriven lampa från italienska Studio Italia, Valentina-batteriet har ett klassiskt och lyxigt utseende, med en prismaskärm och en högblank yta.

Lampan har en 3,5W LED-lampa, ger 450 lumen och har ett inbyggt 3400 mAh-batteri, tillgängligt i 4 färger.

Valentina batteri /Lampemesteren.se
Valentina batteri /Lampemesteren.se

Läs mer om inredning för stugorlampor för stugor eller dessa dekorativa trädgårdslampor . Perfekt för belysning och dekoration, hemma eller i stugan.