Hopp til innholdet

Flowerpot lampa och pendel – Se de vackra flowerpot lamporna

1968 revolterade studenter i Paris och Rom, blommakraftgenerationen krävde fred, kärlek och harmoni i USA och snart började den första mannen foten på månen. Under tiden hängdes den första flowerpotlampan upp på en restaurang i Danmark. Snart skulle denna vackra lampa med sina två halvcirkulära sfärer hängas i allas hem och bevisa dess långvariga designkvalitet.

En flowerpotlampa kan användas bra i alla rum i huset, men kan passa särskilt bra över ett bord. Häng gärna ihop för att skapa en dekorativ och mjuk belysning över bordet. Flowerpotlampans goda funktioner kommer direkt över ett matbord eller bredvid soffahörnet. De två halvcirklarna är formade för att skapa en mjuk belysning utan att ljuset bländar.

Flowerpot-lamporna passar bra att hänga ihop i rad över stora eller avlånga bord, eller hänga ensamma över ett mindre soffbord eller matbord. Här kan du se några vackra flowerpot koppar lampor hänger i en hotelllobby.

Flowerpot lampor /Nordicnest.se

Flowerpot vp1-lamporna ser bra ut över ett litet bord eller hänger i rad i rad över ett långsträckt bord eller en pinne.

Flowerpot lampa koppar /Nordicnest.se

VP4 Flowerpot är en delikat ny tolkning av den klassiska blomkruklampsserien från & Tradition som ursprungligen designades av Verner Panton och kommer att vara ett vackert smycke i belysningen i hemmet. VP4 är lägre och har ett riktat ljus som passar såväl dekorativt bakgrundsbelysning som läslampa i sovrummet. Tack vare sin tidlösa design skapar lampan ett mjukt och bekvämt indirekt ljus.

Flowerpot VP4 i krom /Nordicnest.se

Flowerpot VP4 består av en lutad lampskärm med två cirklar som skapar ett bekvämt och vackert indirekt ljus. Perfekt som dekorativ lampa, men också som sänglampa och sänglampa.

Flowerpot VP4 /Nordicnest.se
Flowerpot VP4 Bordslampa /Nordicnest.se

VP4 kommer i färgerna matt svart, matt vitt och en extravagant förkromad version för dig som vill ha något mer lyxigt och framträdande i den ljusa inredningen.

VP4 i matt-svart /Nordicnest.se
Flowerpot lampor /Nordicnest.se
VP2 är den stora varianten av flowerpotlampan /Nordicnest.se
Vita flowerpotlampor /Nordicnest.se

Flowerpot designades av Verner Panton, en designer som är känd för sina många vackra möbler och inte minst lampor och belysning. Verner Panton använde ofta nya och innovativa material för att skapa sina produkter, ofta i en färgstark och lekfull look.

Flowerpot finns i flera storlekar , VP1 är den minsta av takhängen, VP2 är den stora versionen, medan VP7 är den medelvarianten. Flowerpot levereras också som en bordslampa i två andra varianter.

  • VP1: Ø23 cm
  • VP7: Ø37 cm
  • VP2: Ø50 cm

Många föredrar att använda de stora varianterna som belysning över bordet eller köksön, medan de små flowerpotlamporna är bra som dekorativ hängande belysning i hörnet av vardagsrummet eller bredvid ett fönster. De olika storlekarna samtidigt gör det möjligt att kombinera olika storlekar och färger i ett hänge.

Flowerpot passar också ensam som läslampa /Nordicnest.se
Flowerpot VP1 /Nordicnest.se
Mjuk belysning med Flowerpot /Nordicnest.se

Flowerpotlamporna har ett känsligt och mjukt ljus som inte smälter in. Många har därför lärt sig att dessa lika bra kan användas som dekorativ, hängande belysning bredvid sängen.

Kan användas i sovrummet /Nordicnest.se

Flowerpot finns i en mängd olika moderna och klassiska vintage färger. Under de senaste åren har lamporna också kommit i flera nya material, inklusive koppar och gyllene mässing som skapar en extra elegant look.

Blomkruklampor i många färger /Nordicnest.se

Kombinera Flowerpot VP1-pendel med de eleganta bordslamporna i samma serie. Flowerpot VP3 är bordslampavarianten som, liksom pendellampan, också kastar ett vackert och mjukt ljus ner mot golvet. Flowerpot VP3 är väl lämpad som dekorativ belysning i alla husets rum, men kanske särskilt bra i sovrummet eller vardagsrummet.

Flowerpot bordslampor /Nordicnest.se

Se fler vackra lampor i retrostilpendellampor i vardagsrummet, vacker spegel med färgat glas eller belysning i vardagsrummet.