Hopp til innholdet

Vägglampa för hall och entré – Vackre lampor för hall

Vägglampa i hall och hall är ett bra sätt att skapa dekorativ och praktisk belysning. En vägglampa blir inte bara relativt enkel att installera i efterhand, den kommer också att bidra till att skapa ett behagligt «ljusskikt» i samspel med tak-, golv- och bordslamporna i rummet. Med en vägglampa får du ljuset i axelhöjd, vilket är idealiskt speciellt bredvid en spegel för att undvika skuggor av ljus ner i ansiktet.

Här har vi samlat flera vackra vägglampor som passar särskilt bra för montering i hall och entré från en rad erkända designers och tillverkare.

Regal från svenska Belid är en stilren serie lampor med industriell och rustik känsla, med lamphållare av borstad mässing eller mattsvart metall visar upp nakna glödlampor. Det betyder också att du enkelt kan ändra utseendet på vägglampan genom att helt enkelt byta ut glödlamporna. Välj till exempel gammaldags edison-glödlampor med synliga glödtrådar för en lite mer industriell och gammaldags stil, eller välj glödlampor med vitt glas för att få mer mjukhet och elegans i belysningen.

Regal XL vägglampa på gång/ Nordicnest.se
Vägglampor i rustik stil/ Nordicnest.se

Regal är en större serie vackra vägg- och taklampor som kan kombineras i varandra i hall, sovrum, badrum, vardagsrum och kök. Alla lampor är utsökt tillverkade på Belids egen fabrik i Sverige.

Välj mellan mattsvart eller gyllene mässing/ Nordicnest.se
Regal vägglampa från Belid / Nordicnest.se

Clava Up från Umage är en mycket vacker vägglampa i trä med tunna träpelare som utsöndras från mitten och skapar ett glödande vackert ljusspel med ett vackert mönster längs väggen. Lampan ger ett vackert indirekt ljus som fungerar mycket bra som en praktisk och diskret nattlampa. Perfekt som ett dekorativt blickfång i hall och entré för en vacker och naturlig känsla.

Clava Up vägglampa från Umage / Lampemesteren.se
Clava Up vägglampa från Umage / Lampemesteren.se
HAN – smart och dekorativ taklampa från Faro / Lamp24.se

Tavola är en långsträckt vägglampa i ek med platt form och infälld belysning som skapar ett stilrent och modernt indirekt ljus. Detta gör Tavola till en dekorativ trälampa som kan installeras i rum där man vill ha modern belysning, men samtidigt med ett naturligt utseende. Med sitt bländfria ljus är lampan perfekt för installation i vardagsrummet, trappan, sovrummet eller hallen och passar utmärkt som nattlampa.

Tavola – Avlång vägglampa i ek med led /Lamp24.se

Otan är monterad tätt på väggen och har en öppning på både topp och botten, vilket skapar en vacker ljuseffekt på väggen.

Modern vägglampa svart – Otan /Lamporochljus.se

Andrik är en praktisk och vacker vägghylla med integrerad lampa som består av två flätade cirklar med tillräckligt med hyllutrymme för enkel inredning och en praktisk plats att ställa undan saker när du kommer hem från jobbet och skolan. Med sin nakna glödlampa kan du enkelt ändra lampans utseende genom att byta ut glödlampan, välj till exempel en vit glasglödlampa för att mjuka upp belysningen.

Andrik vägglampa rund med ljus / Lamp24.se

Lys upp entrén på ett bländfritt sätt med det vackra Aruba väggtaket från Globen Lighting . Lampan är gjord av naturrotting och skapar ett mjukt och bländfritt ljus i hall och entré.

Aruba vägglampa i naturrotting / Nordicnest.se

Splendor från By Rydens är en elegant och dekorativ vägglampa med glaskupoler i bärnsten eller rökigt glas som kan monteras både horisontellt eller vertikalt på en vägg. En snygg och dekorativ lampa om du vill ha en lite glamorös belysning i hall och entré.

Splendor vägglampa från By Rydens / Homeroom.se
Splendor vägglampa på gång / Homeroom.se

Rafaila har en stilren form som lätt passar in i den skandinaviska och moderna inredningsstilen, vägglampan har en rundad form som sitter tätt intill väggen och lyser upp fint på alla sidor, men främst upp och ner. Vägglampan kommer även i en helvit version.

Rafaila vägglampa med rundad form / Lamp24.se

Cono från danska Woud är en stilren och modern version av den klassiska läslampan som fästs på en vägg. Vägglampan är utmärkt för att skapa punktbelysning i rummet och kan vinklas dit du behöver ljuset. Detta fungerar särskilt bra om du kombinerar vägglampan med golvet eller taklampan i samma stil.

Cono från Woud / Nordicnest.se

Discouri från italienska Artemide är perfekt för dig som vill vara lite kreativ och sätta din egen prägel på belysningen i hall och entré. Dessa glaskupollampor finns i flera storlekar och kommer att gå bra att kombinera på väggen, eller placeras efter varandra längs med ena spegeln i korridoren.

Discouri från Artemide – Placera dem som du vill / Lampemesteren.se

Shelfie från svenska Globen Lighting är en smart och praktisk vägglampa med hylla så att du kan lägga undan dina nycklar och småsaker, dekorera med växter och få ljus. Hyllan kommer i svart och vitt, och finns även i en avlång modell som även kan hängas på väggen. En bra lösning för dig med mindre plats i entrén och som vill utnyttja området.

Shelfie vägghylla med ljus / Homeroom.se

Le Klint 204 är en vacker och exklusiv vägglampa med en handfälld lampskärm som skapar ett glödande vackert ljus. Vägglampan har en sockel i ek, mässingsdetaljer och en handvikt veckad skärm. Vägglampan designades ursprungligen 1957 och användes en gång i Nobelpristagaren och fysikern Niels Bohrs hedersresidens i Köpenhamn.

Le Klint 204 vägglampa / Lampemesteren.se

Post från Muuto är en stilren och annorlunda vägglampa som skapar en ny tolkning av hur en vägglampa ska se ut. Post fästs enkelt på väggen där du vill ha den samtidigt som du draperar sladden med sladdfästet. Denna enkla lösning bjuder in kreativa placeringar att välja mellan.

Post från Muuto / Nordicnest.se

Aruba lyser upp som en sol i entrén och skapar ett dekorativt sken i rummet. Med sin dekorativa form och enkla montering kan denna enkelt monteras i hall och entré där du kan behöva lite extra ljus. Denna kan kopplas in i ett eluttag med den medföljande kabeln, eller så kan den anslutas direkt om du redan har ett vägguttag. För bästa effekt, välj en glödlampa som har ett bärnstensfärgat glas.

Aruba vägglampa från By Rydens / Homeroom.se
Aruba vägglampa från By Rydens / Homeroom.se

AnnaLisa från Lindby har en stilren design med traditionell lampskärm av tyg, perfekt för enkel och bekväm belysning av entré och hall. Vägglampan står nära väggen vilket ger ett modernt intryck.

AnnaLisa vägglampa med tygskärm / Lamp24.se

Colby från By Rydens är en snygg rund vägglampa som släpper ut ljuset längs sidorna och genom de många perforeringarna i fronten. Vägglampan avger lagom mycket ljus så att den fungerar mycket bra som ljusbelysning i hall och hall även på natten.

Colby vägglampa / Homeroom.se

Tips. Som elektriker har jag ofta installerat vägglampor dolda för kunder som idag inte har väggspetsar. Det gör du enklast genom att hitta ett uttag nerför väggen, sedan ta reda på hur stolparna i väggen sitter och sedan fiska upp en vajer från uttaget till en ny väggspets. På så sätt kan du få en dold väggspets till en vägglampa utan synlig ledning ner längs väggen. Med en trådlös dimmer kan du enkelt styra vägglampan.

Upptäck tips och inspiration om inredning och inredning i hemmet, läs gärna mer om möbler till hall och hallbänkar till hallarKlassisk bordslampa – Eleganta bordslampor i klassisk stil och Lampor för stugan – Snygga lampor i stugastil.