Hopp til innholdet

Klassisk bordslampa – Eleganta bordslampor i klassisk stil

Bordslampor är en viktig del av den dekorativa belysningen i ett hem, med en bordslampa kan du skapa fokuspunkter i inredningen och samtidigt få fler lager av ljus i hemmet, vilket skapar en ombonad atmosfär och ett bekvämare inomhus. miljö.

Med dessa vackra och eleganta bordslampor i klassisk stil kan du inreda med ljus på ett elegant sätt, perfekt för vardagsrummet, vardagsrummet, kontoret, hallen eller sovrummet. En klassisk bordslampa passar perfekt till både den moderna, skandinaviska eller klassiska och lantliga inredningsstilen.

Mozart är en elegant vintage bordslampa med ett antal autentiska detaljer som skapar ett delikat och mysigt ljus i rummet.

Mozart – Vintage klassisk bordslampa / Lamp24.se
Bordslampa Cuscini från Markslöjd är baserad på keramik och skärm i linne / Homeroom.se

Thorina är en elegant och vacker klassisk bordslampa med en stor svart textilskärm som kan skapa ett behagligt ljus i rummet. Bordslampan är gjord med en bas av mönstrad keramik och lampskärmen har en gyllene insida som ger ett extra varmt och mysigt ljus. Perfekt som sängbordslampa eller sidobordslampa i vardagsrum och hall.

Thorina – Klassisk och elegant bordslampa med tygskärm / Lamp24.se

Den verkliga klassikern: notarius / bankers bordslampan! Färdig med guld och grönt. Kan perfekt fungera som ett blickfång på ditt skrivbord.

Bankirlampa ‘Banker’ Retro guld /Lamporochljus.se

Azara är en vacker bordslampa med fot i glaserad keramik i olika skiftningar och skärm av pappersstrå.

Azara Bordslampa /Homeroom.se
MONA bordslampa inklusive display och strömbrytare på sladden /Homeroom.se

Den populära Cobra- lampan från Georg Jensen designades av Constantin Wortmann, grundare av designstudion Büro für Form och mottagare av flera designpriser. De kurviga och mjuka formerna på denna lampa är inspirerade av den unika kobraformen som blir en fin kontrast i ett hem i skandinavisk stil.

Cobra – Georg Jensen / Nordicnest.se
Cobra – Georg Jensen / Nordicnest.se
Catch Hong bordslampor med klassisk inredning / Kitchentime.se

Hebe från det danska designhuset Ferm Living har en unik formad lampfot av handformad keramik, kombinerat med en klassisk lampskärm som ger ett mjukt och diffust ljus. Bordslampans djärva form blåser liv i den klassiska inredningen och ger hemmet en konstnärlig känsla. Hebe finns i flera underbara färger och former, varje bordslampa är handgjord och unik.

Hebe Bordslampa från Ferm Living / Lampemesteren.se
Hebe Bordslampa från Ferm Living/ Lampemesteren.se
Cous bordslampa från Markslöjd. Fot i keramik och vit textilskärm / Homeroom.se

Creto bordslampa kombinerar enkla former och färger för att skapa en tidlös och opretentiös design som passar perfekt in i den skandinaviska och lantliga inredningsstilen. Med sin breda tygskärm i vit textil sprider bordslampan ett mjukt ljus över bordsytan och rummet.

Creto klassisk bordslampa med stor lampskärm i tyg / Lamp24.se

Louis Poulsen designade de första PH-lamporna 1925-1926 för en utställning i Paris. Här har han använt ett vetenskapligt perspektiv då lampan är byggd på den logaritmiska spiralen, en matematisk spiralkurva som förekommer på många ställen i naturen. Detta ger en jämn fördelning över hela skärmkurvan och tillsammans med den diffusa reflektionen genom glaset skapas ett harmoniskt och bländfritt ljus.

PH Bordslampa från Louis Poulsen / Nordicnest.se

Bordslampan Moon från Euluna har formen och stilen som en klassisk bordslampa, men med en halvtransparent rökig lampskärm som elegant matchar den silverfärgade och mörka bordsfoten av keramik.

Moon – Klassisk bordslampa med transparent lampskärm / Lamp24.se

Lacrima är en exklusiv bordslampa med en vackert rundad bas av färgat, munblåst glas. Lampskärmen har en gyllene insida som reflekterar ett extra varmt och behagligt ljus ut i rummet och ner mot glasfoten som reflekterar ljuset. Mycket snygg och unik bordslampa för vardagsrum, fönster och hall/entré.

Lacrima bordslampa av glas och textil/ Lamp24.se
Lacrima bordslampa av glas och textil / Lamp24.se
Bordslampa Ruma med iriserande metallfot och vit skärm / Homeroom.se

Le Klint 352 har en vacker och funktionell form som fungerar utmärkt som en dekorativ lampa i vardagsrummet eller som läslampa till skrivbordet. Le Klints unika lampskärmar är handvikta av skickliga yrkesarbetare i Danmark.

Le Klint 352 Bordslampa i klassisk stil / Lampemesteren.se

Andor är en vacker, modern bordslampa med förkromad bordsfot och en klassisk kon lampskärm av textil som även kommer i svart textil. Bordslampan passar lika bra in i det moderna som den klassiska inredningsstilen, där den förkromade lampfoten kommer att skapa vackra reflektioner och ljusspel.

Andor – Fin bordslampa med förkromad lampfot /Lamp24.se
Andor – Fin bordslampa med förkromad lampfot /Lamp24.se

Calliota är en vacker klassiker med en rund lampfot och en konisk lampskärm av tyg som smalnar av mot toppen. Lampan kommer i helvit eller i färgade alternativ. Bordslampan i vitt har en ren och enkel design som är perfekt för att skapa lagerbelysning i inredningen, utan att fånga för mycket uppmärksamhet.

Calliota Bordslampa i vitt/ Lamp24.se
Calliota Bordslampa i färgat alternativ / Lamp24.se

Kaiser Idell  med sin Bauhaus-inspirerade designstil finns nu i en ny och vacker färg, lättgrå. Denna subtila, matta färg skapar en stor kontrast till den gyllene lamparmen i svängd mässing och passar samtidigt bra in i moderna väggfärger i matt stil.
Elegant både som skrivbords- och sovrumslampa, men den kan även användas som en vacker dekorativ lampa på ett sidobord bredvid fåtöljen eller i hall och entré.

Kaiser Idell – Easy Grey / Lampemesteren.se
Kaiser Idell – Easy Grey / Lampemesteren.se

Jinda är en vacker och stilren bordslampa med klassiska designlinjer, men med en elegant lutande lampskärm. Bordslampan kommer i flera mjuka färger som gör att den lätt passar in i den moderna eller skandinaviska inredningsstilen. Eftersom lampskärmen är snett är denna bordslampa perfekt som sänglampa eller läslampa i vardagsrummet.

Jinda Bordslampa med lutande lampskärm / Lamp24.se
Jinda Bordslampa med lutande lampskärm / Lamp24.se

Upptäck mer inspirerande belysning för hemmet, se bland annat Lampegraslampor – Ikoniska franska designlampor i snart 100 år, Vackra och eleganta munblåsta glaslampor från Ebb & Flow och Laddningsbara lampor & lampor på Batteri – Inspiration.