Hopp til innholdet

Uppladdningsbara lampor på batteri – Inspiration

batteri lamper og oppladbare lamper

Uppladdningsbara lampor har många fördelar, här får du en trådlös lampa som du kan placera eller ta med dig dit du behöver den.
Det kan vara på terrassen, ett långt bord, på eldstadshyllan – eller i en stuga utan el.

Här är ett urval av batteridrivna lampor som, förutom att de är uppladdningsbara och utan sladd på samma gång, har en fin design.

Asteria Move från danska Umage är en snygg och slimmad, modern bordslampa som kommer med ett uppladdningsbart batteri som kan laddas via USB och har upp till 35 timmars batteritid. Perfekt för att lysa upp bord, byråer, badrum eller utomhusområden. Lampan dimras enkelt via en knapp och du kan välja mellan 3 ljusnivåer.

Asteria Move från Umage / Lampemesteren.se
Asteria Move från Umage / Lampemesteren.se

Skulpturell och elegant – Kizu från New Works kombinerar en halvsfärisk opal-akryl lampskärm som sprider ljuset elegant och en rundad, oval lampfot av exklusiv marmor. Lampan har ett inbyggt batteri, ger ett varmt ljus, kan dimras och kan placeras var du vill i hemmet och trädgården.

Utsökt marmor och opal nyans i en elegant kombination / Lampemesteren.se
Lampan kan dimras och ger ett mjukt, varmt ljus / Lampemesteren.se

Designklassiker från 1971: Panthella Portable kommer nu med ett inbyggt batteri. Denna bärbara batterilampa med sin ikoniska design är perfekt som bordsdekoration både inomhus och utomhus. Du kan också enkelt placera den på hyllor eller i trappor utan att tänka på sladdar eller el. Den har flera ljusinställningar och kommer att lysa med full ljusstyrka i 5 timmar.

Panthella Portable på batteri / Lampemesteren.se
Panthella Portable på batteri / Lampemesteren.se

Sackit Light – De nya lamporna från danska Sackit skapar liv och atmosfär – och tack vare den mycket bärbara designen och det inbyggda batteriet kan du placera dessa lampor var du vill.
Denna fantastiska serie runda batterilampor finns i tre storlekar som kan kombineras för att skapa en fantastisk belysning på balkongen, i trädgården eller inomhus.

Vackra kupolampor med kraftfullt batteri/ Sackit.se
Light – Eleganta batterilampor från Sackit / Sackit.se

Dekorativ och flexibel belysning, perfekt för både hem och stuga.

Dessa runda kupolampor i svart sockel och opalvitt glas har ett stort batteri som kan tändas i 24 timmar vid normal ljusstyrka eller 14 timmar på högsta nivå. Batterilamporna kan nedtonas på flera nivåer så att du skapar det stämning du vill ha.

Lamporna finns i tre storlekar / Sackit.se
Med ett golvstativ kan du också skapa din egen golvlampa från batterilamporna / Sackit.se

Radiant från Eva Solo är en modern och vacker bordslampa i ek med mjuka former som kan användas både inomhus och utomhus. Lampan har även ett inbyggt batteri så att den kan användas med eller utan sladd och enkelt kan flyttas runt i rummet eller användas som bordsdekoration utomhus. Lampan kan dimras i tre nivåer via touchfunktion så att du kan justera ljusnivån för att få rätt atmosfär.

Radiant Oak från Eva Solo med batteri / Nordicnest.se
Radiant Oak från Eva Solo / Nordicnest.se
Radiant Smoked Oak från Eva Solo / Nordicnest.se

Se även artikeln om lampor för hytter utan ström , där du hittar lampor som inte behöver ström, både med och utan batteri.

Flowerpot Portable – & Tradition /Nordicnest.se

Flowerpot Portable är en vacker batterilampversion av de välkända lamporna i Flowerpot serien från & Tradition, lamporna är något mindre än originalet så att de kan vara extra flexibla vid användning och de laddas via USB-kabel. Flowerpot portable kan dämpas från 100% till 50% eller 20%, har 11 timmars användning vid 100% ljusstyrka och ännu längre om lampan är nedtonad för att skapa en mysig bakgrundsbelysning utan sladd. IP44 täthet så att den också kan användas utomhus.

Flowerpot Portable – & Tradition /Nordicnest.se
Flowerpot Portable – & Tradition /Nordicnest.se
Flowerpot Portable – & Tradition /Nordicnest.se

Rocket från NewGarden är en elegant serie av höga och låga trägolvlampor som kan användas både inomhus och utomhus och skapa en fantastisk och stämningsfull belysning under sena kvällstid. Placera gärna denna golvlampa i ett hörn av trädgården eller terrassen för att belysa utomhusområdet på ett bekvämt sätt.

Raket från NewGarden – Smarta och eleganta utomhuslampor utomhus / Lamp24.se

Lamporna är robusta och väderbeständiga och kan styras med en fjärrkontroll för att ändra ljusnivå eller ljusfärg.

Raket från NewGarden – Smarta och eleganta utomhuslampor utomhus / Lamp24.se

Rocket kommer också i en batteri- och solcellsversion så att du fritt kan placera den här fantastiska lampan utan att tänka på ledningar eller eluttag.

Raket från NewGarden – Smarta och eleganta utomhuslampor utomhus / Lamp24.se
Raket från NewGarden – Smarta och eleganta utomhuslampor utomhus / Lamp24.se

Candlelight från Le Klint
Danska Le Klint har skapat två nya vackra bärbara lampor på batteri som passar perfekt i både hus och stuga, samt båthuset, till terrassbordet eller i båten. Dessa vackra laddningsbara lyktor kommer i naturlig ek med ett vackert trämönster eller i en modern vacker svart variant. Med sin munblåsta glaskupol, fina mönster och en «levande flamma» -effekt kan du skapa en mysig och atmosfärisk belysning på bordet och fönsterbrädan.

Candlelight från Le Klint / Lampemesteren.se
Candlelight från Le Klint / Lampemesteren.se

Snowball  från  Spring Copenhagen  är en vacker batteridriven bordslampa som laddas via USB på 3-4 timmar, och som sedan kan tändas i upp till 10 timmar i rad. Perfekt som en dekorativ lampa vid fönstret, på ett bord eller för användning som en bärbar dekorativ lampa utomhus när det inte regnar. Snowball har en munblåst glaskula i opalt vitt glas som sprider ljuset och en naturlig lampbas i lätt björk.

Snowball – uppladdningsbar bordslampa /  Lampemesteren.se
Snowball – uppladdningsbar bordslampa /  Lampemesteren.se

Bellhop är en laddningsbar bordslampa i elegant design från FLOS. Färgad polykarbonatbas och display, med opal diffusor och 24 timmars batteritid.

Bellhop – Flos / Andlight.se
Bellhop – Flos / Andlight.se

Canle oak – Le Klint

Nyheter från Danske Le klint. Light Oak är en elegant lykta med en illusion av levande ljus och uppladdningsbart batteri. Brun handtaget för att bära det med dig och använd det som ett humörljus. En full laddning tar 4 timmar och den har en batteritid på 150 timmar.

Le Klint Candle Oak – Uppladdningsbar lykta / Lampemesteren.se

Cestita Bateria

Spanska Santa & Cole har designat detta eleganta bärbara batteriljus som kombinerar vacker och tidlös design med funktionalitet. Cestita Bateria är batteriversionen av din populära golv- och bordlampa med samma utseende.

Cestita Bateria – Santa & Cole / Lampemesteren.se
Cestita Bateria – Santa & Cole / Lampemesteren.se

Colors Bordfakkel

Colors Plåtfackla Lampe / Lampeguru

Färguppladdningsbar bordlampa som skapar en mycket god imitation av färg och rörelse hos ett ljus. Denna bordlampa har också Bluetooth-anslutning och inbyggd högtalare!

IP65 – Kan stå utomhus / Lampeguru

Hue Go

Phillips Hue Go är en lätt, bärbar skrivbordslampa med ett inbyggt batteri som kan ge full belysning i upp till tre timmar. Lampan har ett antal funktioner som styrs via appen – och du kan också använda den som väckeljus.

Philips Hue Go Bärbar bordslampa / Lampeguru

New Flame – Halo Design

IP65 klassificerad bordlampa som kan placeras utomhus – och inomhus. Med köpet får du en bordsfäste och stång så att du kan placera lampan på bordet eller på ett spjut i trädgården.

New Flame – Halo Design / Lampeguru

Ljuskällan avger också känslan av en levande låga och har en batteritid på upp till 18 timmar.

Mina utvalda laddningsbara bordslampor är utmärkta för terrasser, bröllopslånga bord eller för kaféer och restauranger som vill ha en batteridriven bordslampa med en fin design.

New Flame – Halo Design / Lampeguru

Portable – HAY

HAY Portable / Lampemesteren

Pierre Chapin har designat denna enkla, eleganta och diskreta bordslampa som laddas med en USB-kabel. Den är lätt, finns i 3 färger och ger ett fint dekorativt ljus på bordet eller bänken.

HAY Portable / Lampemesteren
HAY Portable / Lampemesteren

Clizia Batteri – Slamp

Clizia batteribordlampa från italienska Slamp / Lampemesteren.se

Clizia är en läcker trådlös bordlampa från italienska Slamp. Lampskärmen är gjord av Cristalflex-material som ger ett diffust och spännande ljus i alla riktningar.

Clizia batteribordlampa från italienska Slamp / Lampemesteren.se

En elegant batteridriven bordslampa som fungerar bra vid middagsbord och restauranger.

Clizia batteribordlampa från italienska Slamp / Lampemesteren.se

Batteri kristall – kartell

Batteri kartell / Lampemesteren.se

Batteri från italienska kartell har en ikonisk lampform. Lampan är gjord av transparent PMMA med en prisma-struktur som skapar fantastiska ljusmönster oavsett var den står.

Batteri kartell / Lampemesteren.se

100% laddningsbar och en batteritid på upp till 8 timmar gör den lämplig för flexibel placering eller för användning som dekorativ bordbelysning utomhus på ett kafé eller restaurang.

Finns i flera färger! Batterikartell / Lampemesteren.se

Ta med lampor

Carrie Handheld Lamp / Andlight

Avsikten bakom Carrie & FollowMe är att använda lampor på ett nytt sätt, här har designern gjort det så enkelt som möjligt att ta lampan dit du behöver den. Oavsett om du vill använda den som en strandlampa, nattlampa eller kontorsskrivbord, kommer dessa lampor att vara lätta att ta med dig.

FollowMe uppladdningsbar lampa / Andlight

Candela – Light & Charge

Candela Light & Charge / Lampemesteren.se

Candela skapar sin egen kraft genom sin rökfria förbränning av bioetanol, denna kraft du kan använda för att ladda din mobiltelefon – eller annan elektronik i lampan » Light & Charge «.

Lampans batteri laddas upp genom att använda värmen från lågan; när batteriet är fulladdat kan du fortsätta använda lampan för att ge ljus och ladda dina apparater.

Valentina

Valentina Exclusive Bordslampa / Lampemesteren.se

Studio Italia Design har skapat denna exklusiva och eleganta batteridrivna bordslampa med lampskärm i kristallstruktur som skapar ett vackert ljusspel.

Ett annat vackert alternativ till en batterilampa är en traditionell eller modern olja- och fotogenlampa, till exempel dessa vackra oljelampor från den traditionella Karlskrona lampfabriken i Sverige. Dessa vackra lampor fungerar riktigt bra som dekorativ bordsbelysning utan el, eller som belysning i stugor utan installerad el från tidigare.

Elegant hantverk – Olja och fotogenlampor från Karlskrona Lampfabrik / Nordicnest.se
Elegant hantverk – Olja och fotogenlampor från Karlskrona Lampfabrik / Nordicnest.se