Hopp til innholdet

Vackra lampor med vitt glas – Elegant och behagligt ljus

Skapa ett vackert och behagligt ljus i hemmet med dessa vackra lampor av vitt glas. De vackra linjerna i designen skapar en vacker stil i belysningen samtidigt som det vita och opala glaset sprider ljuset på ett snyggt sätt och ger ett ombonat och behagligt ljus.

Glaslampor är tidlösa i inredningen och passar bra in i de flesta inredningsstilar och rum. Lampor med vita glasskärmar passar fint som belysning i sovrum, kök, badrum och vardagsrum.

Kiamo med kupoler i opalglas – perfekt för långbord eller köksö / Lamp24.se

Megumi från kollektionen Please Wait To Be Seated glashängande ger en fräsch, modern touch till traditionell ljusdesign. Lampan består av två överlappande nyanser av vitt, opalt munblåst glas som ger en omgivande, diffus belysning i en korridor, kök eller vilken kontorslokal som helst som behöver en allmän, mjukt ljus lampa.

Megumi glashängspendel av munblåst dubbelskärmat glas /Lampemesteren.se

Pendellampornas munblåsta och delikat rundade former kontrasterar mot de skarpa, raka underkanterna. Lampans glasskärm lyser upp och ger ett diffust omgivande ljus i rummet samtidigt som du får ett lite mer riktat och koncentrerat ljus ner mot bordsytan.

Perfekt som dekorativ belysning ovanför köksön, vardagsrum, matbord eller restaurang och kontor.

Megumi – Skapar ett varmt, mysigt ljus i rummet /Lampemesteren.se

Chouchi från italienska Foscarini är en otroligt vacker pendellampa som finns i flera former, färger och storlekar. Detta gör att lampan är perfekt att kombinera med varandra för att skapa ett designmässigt djup i belysningen. Lampornas vita opalglas skapar ett härligt sken och ett behagligt ljus.

Foscarini Chouchi – Kommer i vitt eller i färger / Lamp24.se
Foscarini Chouchi – Kommer i vitt eller i färger / Lamp24.se

Valeria från Lindby är en stor kupolformad pendel med en tunn och delikat vit glasskärm som kommer att lysa när ljuset tänds. Denna stora pendellampa med sin enkla form är perfekt att hänga över en köksö eller ett matbord.

Valeria pendellampa av vitt glas / Lamp24.se

Musslan  från  Fritz Hansen  är en elegant nyhet som snabbt har hyllats och nominerats till en rad designpriser för sin snygga och funktionella design. Lampan hämtar sin inspiration från naturen där ljuskällan är pärlan och du kan själv anpassa ljusmängden genom att öppna eller stänga glasskärmarna.

Lampan består av två halvsfäriska glasskärmar av munblåst opalvitt glas som sprider ljuset på ett behagligt och elegant sätt. Lampan är därför perfekt som upphängd lampa i vardagsrummet, ovanför en köksö eller ovanför ett matbord.

Clam från Fritz Hansen /Nordicnest.se

Snygg och klassisk design med ett jämnt och mjukt ljus som inte bländar. Perfekt för dekorativ och stämningsfull belysning runt köksbordet och i vardagsrummet. Lampan finns i två storlekar som enkelt kan kombineras med varandra. 
Läs gärna mer om Clam från Fritz Hansen eller se andra vackra glaslampor.

Clam från Fritz Hansen /Nordicnest.se

Skapa ditt eget uttryck med Eternal Moonlight från Rebello Decor. Dessa sfäriska pendellampor gjorda av munblåst glas och handgjorda mässingsdetaljer som finns i flera storlekar kan enkelt hängas i rad, på olika höjder eller i rad för att skapa ditt alldeles egna uttryck och stil!

Eternal Moonlight glashänge /Lampemesteren.se

Lamporna är handgjorda i mässing, så den åldras med skönhet och elegans – och bleknar inte av solljus. Det munblåsta opalglaset i vitt reflekterar ljuset perfekt!

Häng dem ensamma, i en cirkel, på olika höjder eller i rad! Med sin klassiska och tidlösa design passar dessa eleganta munblåsta glaslampor in i alla rum och funktioner.

Sätt ihop dem som du vill /Lampemesteren.se
Skapar ett omgivande och delikat ljus /Lampemesteren.se

Lacrima från italienska Vistosi är munblåst av exklusivt vitt muranoglas med en vacker och lång droppform som sprider ljuset på ett vackert och jämnt sätt. Det diffusa ljuset som skapas gör lamporna perfekta som dekorativa element och blickfång i modern inredning. Kombinera dem gärna för att skapa hängande ljusskulpturer runt hemmet, ovanför trappor eller längs stora fönster.

Lacrima dropphänge från Vistosi / Lamp24.se

Dahl från norska Northern är en vacker hänglampa i vitt glas med en lång historia. Lampan designades 1956 och hängdes först i det norska parlamentet, innan den relanserades av Northern senare år. Lampan är gjord av munblåst glas och har en tidlös design som är lika vacker idag.

Dahl från Northern / Lampemesteren.se
Dahl från Northern / Lampemesteren.se

Torrano är en utsökt glaslampa som kombinerar opalvitt glas och en färgglad marmorfot med ett vackert mönster. Torrano från svenska Globen Lighting finns i flera storlekar, och även som bords-, golv- och vägglampor så att du kan skapa en övergripande stil i belysningen.

Torrano pendellampa av glas och marmor /Nordicnest.se
Torrano pendellampa av glas och marmor /Nordicnest.se

Fair från Scandi Living är en enkel och vacker taklampa av vitt glas med räfflat mönster och lamphållare av ask. Fantastisk som stilren belysning för sovrum och vardagsrum.

Fair från Scandi Living / Nordicnest.se

Bodø från Halo Design har en enkel och klassisk droppformad form – Perfekt om du gillar den minimalistiska stilen och vill ha en lampa som skapar ett varmt och behagligt ljus.

Bodø från Halo Design / Lampemesteren.se

Glo Ball från Flos har länge varit en populär modell för det danska designmärket. Den enkla formen i kombination med den stora storleken ger ett vackert och behagligt ljus i hem, stugor och restauranger och är perfekt för att skapa en mysig atmosfär och belysning i hemmet!

Glo Ball pendel i vit glas från Flos /Lampemesteren.se
Glo Ball från Flos – Perfekt för behagligt ljus /Lampemesteren.se

Empira har en klassisk stil och passar dig som vill ha den herrliga stilen i sitt hem. Lampan är tillverkad i Österrike av ett företag med en lång tradition av elegant belysning. Lampan består av en opalvit glasskärm med förgyllning av 24k guld.

Empira pendellampa / Lamp24.se

DC från Halo Design har en funktionell och smart design. Lamporna som hänger via tygsladden i taket kan vändas åt olika håll för att skapa en asymmetrisk stil och samtidigt få ett mer riktat ljus mot de områden du önskar.

Nu kommer denna populära DC-lampa även med en ren glaslampa av vitt glas som båda ger ett funktionellt riktat ljus. Men som också kommer att glöda på ett elegant sätt.

DC – Vändbar glaslampa från Halo Design /Lampemesteren.se
DC – Vändbar glaslampa från Halo Design /Lampemesteren.se

Hobo från Örsjö Belysning  är en vacker taklampa i rå mässing med en droppformad skärm av munblåst opalglas, tillverkad på traditionellt sätt i Sverige.Lampan är designad av Gustaf Nordenskiöld och inspirationen kommer från den småländska glasblåsningskulturen. Taklampans expanderande form reflekterar lufttrycket när glaset svalnar och härdar och har genom detta fått sitt unika uttryck.

Hobo  – Örsjö Belysning / Nordicnest.se
Hobo  – Örsjö Belysning / Nordicnest.se
Hobo  – Örsjö Belysning / Nordicnest.se

Dueodde från Halo Design har en elegant droppformad lampskärm med en rundad vit glasskärm som lyser när ljuset tänds. Lampan finns i flera storlekar vilket gör att du enkelt kan kombinera dem hängande i olika höjder.

Dueodde från Halo Design / Lampemesteren.se
Dueodde från Halo Design / Lampemesteren.se

Apiales från Nuura  skapades av den prisbelönta danska designern Sofie Refer och kombinerar metall och munblåst glas i en underbar kombination av elegans och mjukhet. Apiales kommer i en stor serie av storlekar och färgalternativ och ansluter sig till sortimentet av vackra och spännande glaslampor från danska Nuura.

Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se
Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se
Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se

Se gärna Taklampor till Kjøkkenøy – Elegant belysning i köket, Belysning för köket – Vackra lampor för köket och Trälampor för hus – Vackra och naturliga lampor i trä