Hopp til innholdet

Clam från Fritz Hansen – En elegant lampa av vitt glas

Clam från Fritz Hansen är en vacker och elegant glaslampa som är perfekt för att skapa ett bekvämt och mysigt ljus runt ett middagsbord, i vardagsrummet eller över en köksö. Denna lampa är designad som en hyllning till ljuset, där ljuskällan är pärlan som dyker upp när pendellampans skärmar öppnas.

Hur mycket ljus du har och hur hög bländare du vill ha är upp till dig, men lampan är lika vacker och vacker i både öppet eller stängt läge. Clam-lampan från Fritz Hansen är en dekorativ nyhet som nyligen nominerats till en rad designpriser och består av två munblåsta, ovala glasskärmar i opalvitt glas som sprider ljuset på ett bekvämt och jämnt sätt. Lamporna är även dekorerade med vackra mässingsdetaljer som skapar en delikat kontrast till det vita glaset.

Vacker och elegant glaslampa – Clam från Fritz Hansen /Nordicnest.se
Det opalvita glaset sprider ljuset jämnt /Nordicnest.se

Om du har tillräckligt bra takhöjd i rummet kan du kombinera pendellampan Clam i båda storlekarna tillsammans. Häng dem med cirka en halv meters mellanrum och häng dem på olika höjder för att skapa ett dekorativt samspel mellan lamporna.

Perfekt som matbordsbelysning /Nordicnest.se
Clam skapar ett mjukt och behagligt ljus som sprider sig åt alla håll /Nordicnest.se

Clam från Fritz Hansen är skapad av designduon Ahm & Lund. Med sitt vackra, munblåsta glas och fina mässingsdetaljer är hänget en ny klassiker inom belysning. Pendellampan är uppkallad efter sin inspirationskälla och precis som en pärla döljer pendellampan sin ljuskälla. Ljuskällan bakom det munblåsta glaset avger ett mjukt och diffust ljus som lyser upp rummet på ett behagligt sätt. Finns i två storlekar, som kan öppnas och stängas efter behov.

Clam-lampan kan öppnas och justeras som du vill /Nordicnest.se
Clam från Fritz Hansen /Nordicnest.se
Clam från Fritz Hansen /Nordicnest.se

Clam från Fritz Hansen är en vacker och elegant glaslampa, perfekt för att skapa en mysig belysning i rummet. Se gärna fler glaslampor, bland annat Vackra färgade glaslampor – Inspiration & tipsHänglampa Glas – Inspiration och populära lampor och Glaskupolampa – Vackra och runda lampor i glas.

Få inspiration till design och inredning i hemmet, se Bänk för hall – Vackra bänkar och förvaringsbänkar för hall och entréArt Deco möbler, belysning och inredning: Få Art-Deco-stilen i hemmet och Vackert, stort och långt matbord – Till fest och vardag.