Hopp til innholdet

Vackra färgade glaslampor – Inspiration & tips

Vackra färgade glaslampor för belysning i vardagsrum, kök och sovrum. Ett färgat glaspendel kommer att skapa en mysig belysning i ditt hem och stugan. Dessa hängande lampor av glas finns i en mängd vackra färger, former och material som passar in i de flesta inredningsstilar.

En målat glaslampa skapar ett vackert och dekorativt ljus, här kan du hitta inspiration för populära tak-, vägg- och bordslampor som skapar ett trevligt ljus i vardagsrummet eller ovanför ett matbord.

Brass från Hubsch – Gyllene mässing och opalvitt glas, fantastiska som dekorativa lampor i hemmet /  Lampemesteren.se

Målat glas lampor

Här kan du se flera spännande pendelglas i många vackra färger. Dessa lampor passar fint in i vardagsrummet eller familjerummet som dekorativ belysning.

Enrique från Lindby är en vacker och lång lampa med fyra bärnstensfärgade glasskärmar som lyser ner mot bordet, men som också ger en fantastisk lyster i hela rummet. Lampan har en modern kombination av trä och svart metall som skapar en stilren design och samtidigt ger värmen till inredningen.

Enrique från Lindby – Dekorativ och modern avlång hänglampa med färgat glas / Lamp24.se

Auro är en vacker ljuskrona i modern stil med långa ihåliga stavar av rosa färgade glasstavar som verkligen gör intryck och ger ett vackert ljus där den hänger. Ljuskronan fångar ögat och skapar en mysig atmosfär.

Auro glaskrona / Jotex.se
Auro kommer i rosa och klarglas / Jotex.se

Electra består av en metallbotten och glaskulor med kompakt form som kastar ett vackert ljusspel ner på bordet och in i rummet. Kulorna är en blandning av runda glaskulor och glaskulor med mönstrade räfflor som skapar en fin dynamik i belysningen.

Electra modern glaskrona / Jotex.se

Nutty från Design By Us är en vacker glaslampa gjord av munblåst färgat glas med organiska, böjda former. Lampans form gör att ljuset reflekteras i vågor från ljuskällan, vilket skapar ett elegant uttryck när kvällen sänker sig.

Eleganta former och varma färger /Lampemesteren.se
Nutty Glass lampor från Design By Us /Lampemesteren.se

Hobo från Örsjö Belysning  är en vacker taklampa i rå mässing med en droppformad skärm av munblåst opalglas, tillverkad på traditionellt sätt i Sverige.Lampan är designad av Gustaf Nordenskiöld och inspirationen kommer från den småländska glasblåsningskulturen. Taklampans expanderande form reflekterar lufttrycket när glaset svalnar och härdar och har genom detta fått sitt unika uttryck.

Hobo  – Örsjö Belysning / Nordicnest.se
Hobo  – Örsjö Belysning / Nordicnest.se
Hobo  – Örsjö Belysning / Nordicnest.se

Manila från spanska Parachilna är en underbart vacker pendel- och taklampa som elegant kombinerar rena material som glas och textil på ett spännande nytt sätt. Den inre textilskärmen dämpar och sprider ljuset, medan den yttre kupolen av munblåst glas ger glans och vackra reflektioner.

Manila glaslampa från Parachilna med innerskärm av textil / Andlight.se

Manila lamporna finns i flera storlekar och i färgerna klarglas eller rökfärgat glas. De är därför perfekta att kombinera att hänga ihop eller också göra sig fina hängande ensamma över ett vardagsrumsbord. Namnet kommer från det spanska «Mantón de Manila». Det är en traditionell sidensjal som ofta används av flamencodansare.

Manila glaslampa från Parachilna med innerskärm av textil / Andlight.se

Bai är en annan spännande glaslampa och pendel från spanska Parachilna som har hämtat sin inspiration från traditionella kinesiska lyktor, men i en lite mer genomarbetad version. Här hittar du en traditionellt utformad innerlykta inuti en munblåst sfärisk glaskupol av klart eller rökigt glas.

Bai glaslampor från Parachilna / Andlight.se

Lamporna kommer som antingen undertakspendlar eller som avlånga lampor som passar fint in över ett långbord. Tillverkad av en gammal bronsmetallisk struktur och ett noggrant handblåst glas, är Bai-serien ett riktigt smycke i belysningen som skapar ett mysigt och vackert ljus.

Bai glaslampor från Parachilna / Andlight.se
Bai glaslampor från Parachilna / Andlight.se

Wattan är en avlång pendellampa med 4 färgade glaskupoler i olika färger som skapar ett dekorativt och vackert ljus. Detta långsträckta pendelljus passar särskilt bra över ett rektangulärt bord, till exempel ett matbord.

Wattan – Lindby /Lamp24.se
Wattan – Lindby /Lamp24.se

Tage från Bankeryd är en fantastisk serie lampor i både färgat och klart glas. Perfekt som vacker belysning i vardagsrummet, köket eller hallen. Tage finns i olika storlekar och färger, hitta din favoritlampa.

Tage från Bankeryd / Nordicnest.se
Tage – CO Bankeryd /  Nordicnest.se

Den eleganta men samtidigt enkla bordlampan Moon från danska DybergLarsen består av en glaskula som vilar på en svart metallram. Bordslampan är lätt att placera runt hemmet och kan också stå på fönsterkanten som på en byrå eller bord. Moon kommer i två varianter och nyheten » Rökt » passar bra för dem som vill ha en dämpad och stilfull inredning.

Moon Rökt / Lampemesteren.se

Gross från By Rydens är en mycket populär hänglampa av glas som nu också kommer i den spännande färgen vinröd förutom den populära rök, champagne och klart glas.

Gross är en stor och iögonfallande lampa som levererar ett delikat och vackert ljus i vardagsrummet, med en rund form som passar fint över ett soffbord.

Gross – By Rydens / Nordicnest.se
Gross – By Rydens / Nordicnest.se
Gross – By Rydens / Nordicnest.se

MUSH är en lampa med attityd och stil. Med sina olika färger i glaset kan lampan ge både ljus och mjuk belysning. MUSH har ett poetiskt och sfäriskt uttryck som smälter samman med jordnära färger och kvalitetsmaterial: trä, textil, koppar och mässing. 

Mush – Watt A Lamp /Andlight.se

MUSH är en bordslampa med en träbotten som enkelt smälter in och ger en charmig men ändå funktionell touch.

Mush – Watt A Lamp /Andlight.se
Mush – Watt A Lamp /Andlight.se

Melt – Tom Dixon

Smälta – Tom Dixon / Andlight.se

Iittala – Leimu

iitala är en serie dekorativa bordslampor gjorda av glas i färgerna koppar, grå och mossgrön. Lämplig som dekorativ belysning på ett sidobord eller skänk.

iitala leimu / Glas och interiör
iitala leimu / Glas och interiör

Ballroom – Design By Us

Ballroom är en mycket populär lampserie från design av oss som består av vackra hängande lampor, bord och vägglampor, samt olika varianter av färgade glaskronor. Varje glaskupol är munblåst och unik samt dekorerad för hand med en målad dekorativ ring.

Ballroom Lampor /Lampemesteren.se
Ballroom Lampor /Lampemesteren.se

Atom – Halo Design

Atom är en spännande och ledad ljuskrona designad av Emanuele Patton, att den är ledad innebär att du kan justera varje arm och glaskula som du vill. 
Lampan levereras med opalglas som är väldigt dekorativ även när ljuset är släckt och ger en bländfri belysning. Det finns också i en elegant och mörkare version med sotiga glaskupoler som ger diffus och exklusiv belysning.

Atom – Opalglas / Glas och interiör
Atom – rökt glas / Glas och interiör

Drops – Halo Design

Enkla och känsliga vita glaslampor med opalt glas och mjuka former från danska Halo Design. Droppar finns i olika storlekar och ser bra ut över ett soffbord.

Drops – Halo Design / Homeroom.se

JWDA – Muuto & Menu

JWDA, designad av svenska Jonas Wagell för Muuto och Menu, är en minimalistisk lampa som kombinerar betong och marmor, glansande mässing och en härlig ovalformad vitglaslampa.

JWDA – Muuto / Lampemesteren.se
JWDA Betong / Lampemesteren.se

New Wave – design av oss

New Wave är en helt ny och unik design som kombinerar glas i lekfulla färger med goda gamla hantverkstraditioner. Det munblåsta glaset med de fina riflarna skapar ett vackert ljusspel från lampan och kommer både som en hängande pendellampa i tre olika utföranden, och som moderna och vackra vägglampor som sprider ett vackert ljusmönster.

New Wave – Design By Us / Lampemesteren.se
New Wave  – Design By Us / Lampemesteren.se
New Wave – Design By Us / Lampemesteren.se

För köksö och bar

En glasmålningslampa blir inte bara en trevlig blickfångare och fångar uppmärksamheten hos middagens gäster eller besökare, dessa glaslampor dämpar också ljusspridningen för att undvika bländning medan de glöder väl ner mot bänken och ytan.

Avlång matbordslampa / Lamp24.se

Splendor Bar – By Rydéns

Vacker och långsträckt lampa av By Rydéns, som består av ett antal glaskupoler i rad. Lampan finns i bärnsten eller rökfärgat glas som skapar ett atmosfäriskt ljus över matbordet.

Splendor Bar – Av Rydéns / Nordicnest.se

Grace – Frandsen

Vackra glaslampor som kombinerar mjuka och skarpa former med en underton av rosa och grått.

Grace – Frandsen / Lampemesteren

Anoli 3 Nordic Gold / Gold – Nuura

Anoli 3 består av tre glasbussar i avlånga, böjda former som är anslutna till olika höjder. Denna dekorativa glaslampa är gjord av guldfärgat munblåst glas som skapar ett vackert och gyllene ljus. Perfekt som en humörlampa i hallen, hallen eller vardagsrummet.

Anoli 3 Nordic Gold / Andlight

Soap – Markslöjd

Vacker ljuskrona i färgat glas från svenska Markslöjd. Denna glaslampa finns också i en rökfärgad version.

Soap – Homeroom