Hopp til innholdet

Hänglampa Glas – Inspiration och populära lampor

Ett pendelglas i glas kan fås i många former, färger och storlekar. Allt från det mycket enkla och sfäriska pendelljuset i klart glas, till mångfärgade eller ovala lampor. Ett glas pendelljus passar ändå in i de flesta hem och interiörstilar och ger ett bra ljus där det hänger över ett bord eller tak.

Auro är en vacker ljuskrona i modern stil med långa ihåliga stavar av rosa färgade glasstavar som verkligen gör intryck och ger ett vackert ljus där den hänger. Ljuskronan fångar ögat och skapar en mysig atmosfär.

Auro glaskrona / Jotex.se
Auro kommer i rosa och klarglas / Jotex.se

Electra består av en metallbotten och glaskulor med kompakt form som kastar ett vackert ljusspel ner på bordet och in i rummet. Kulorna är en blandning av runda glaskulor och glaskulor med mönstrade räfflor som skapar en fin dynamik i belysningen.

Electra modern glaskrona / Jotex.se

Tage från Bankeryd är en fantastisk serie lampor i både färgat och klart glas. Perfekt som vacker belysning i vardagsrummet, köket eller hallen. Tage finns i olika storlekar och färger, hitta din favoritlampa.

Tage från Bankeryd / Nordicnest.se
Tage – CO Bankeryd /  Nordicnest.se

Hobo från Örsjö Belysning  är en vacker taklampa i rå mässing med en droppformad skärm av munblåst opalglas, tillverkad på traditionellt sätt i Sverige.Lampan är designad av Gustaf Nordenskiöld och inspirationen kommer från den småländska glasblåsningskulturen. Taklampans expanderande form reflekterar lufttrycket när glaset svalnar och härdar och har genom detta fått sitt unika uttryck.

Hobo  – Örsjö Belysning / Nordicnest.se
Hobo  – Örsjö Belysning / Nordicnest.se
Hobo  – Örsjö Belysning / Nordicnest.se

Nutty från Design By Us är en vacker glaslampa gjord av munblåst färgat glas med organiska, böjda former. Lampans form gör att ljuset reflekteras i vågor från ljuskällan, vilket skapar ett elegant uttryck när kvällen sänker sig.

Eleganta former och varma färger /Lampemesteren.se
Nutty Glass lampor från Design By Us /Lampemesteren.se

Marika är en mycket snygg taklampa med 5 ovala glaskupoler i opalvitt glas som skapar en elegant kontrast till den svarta metallen och upphängningen. Lampan har även en lätt svängd form som skapar ett stilrent uttryck och blickfång. En långsträckt modern glaslampa med många nyanser som passar perfekt till ett matbord eller köksö.

Marika avlång glaslampa i modern design /Lamp24.se

Clam från Fritz Hansen är en elegant nyhet som snabbt har hyllats och nominerats till ett antal designpriser för sin snygga och funktionella design. Lampan hämtar sin inspiration från naturen där ljuskällan är pärlan och du kan justera mängden ljus genom att öppna eller stänga glasskärmarna.

Lampan består av två halvsfäriskt formade glasskärmar av munblåst opalvitt glas som sprider ljuset på ett bekvämt och elegant sätt. Lampan är därför perfekt som upphängd lampa i vardagsrummet, över en köksö eller över ett matbord.

Clam från Fritz Hansen /Nordicnest.se

Snygg och klassisk design med ett jämnt och mjukt ljus som inte bländar. Perfekt för dekorativ och stämningsfull belysning runt köksbordet och i vardagsrummet. Lampan finns i två storlekar som kan kombineras med varandra. Läs gärna mer om Clam från Fritz Hansen eller se andra vackra glaslampor.

Clam från Fritz Hansen /Nordicnest.se

Enrique från Lindby är en vacker och lång lampa med fyra bärnstensfärgade glasskärmar som lyser ner mot bordet, men som också ger en fantastisk lyster i hela rummet. Lampan har en modern kombination av trä och svart metall som skapar en stilren design och samtidigt ger värmen till inredningen.

Enrique från Lindby – Dekorativ och modern avlång hänglampa med färgat glas / Lamp24.se

Fenomen är en elegant glaslampa från svenska Konsthantverk med rustika inslag av rå mässing som med tiden kommer att utveckla en underbar och unik patina. Den gyllene rå mässingen kombineras med en munblåst lampskärm av klart eller sotat glas och finns i tre storlekar och former som kan hänga fint ensam, men över ett matbord eller soffbord blir det en perfekt kombination om de hängs på olika höjder.

Fenomen från Konsthantverk över ett matbord / Andlight.se

Konsthantverk är en liten lampstillverkare från Tyringe i Sverige, där de har handgjorda unika lampor i över 90 år. Deras lampor har ofta en touch av rustik och industriell där glas kombineras med råmetall.

Fenomen kommer i klart eller sotigt glas / Andlight.se

Apiales från Nuura är skapad av den prisbelönta danska designern Sofie Refer och kombinerar metall och munblåst glas i en fantastisk kombination av elegans och mjukhet. Apiales finns i en stor serie storlekar och färgalternativ och går med i utbudet av vackra och spännande glaslampor från danska Nuura.

Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se
Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se
Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se

Manila från spanska Parachilna är en underbart vacker pendel- och taklampa som elegant kombinerar rena material som glas och textil på ett spännande nytt sätt. Den inre textilskärmen dämpar och sprider ljuset, medan den yttre kupolen av munblåst glas ger glans och vackra reflektioner.

Manila glaslampa från Parachilna med innerskärm av textil / Andlight.se

Manila lamporna finns i flera storlekar och i färgerna klarglas eller rökfärgat glas. De är därför perfekta att kombinera att hänga ihop eller också göra sig fina hängande ensamma över ett vardagsrumsbord. Namnet kommer från det spanska «Mantón de Manila». Det är en traditionell sidensjal som ofta används av flamencodansare.

Manila glaslampa från Parachilna med innerskärm av textil / Andlight.se

Bai är en annan spännande glaslampa och pendel från spanska Parachilna som har hämtat sin inspiration från traditionella kinesiska lyktor, men i en lite mer genomarbetad version. Här hittar du en traditionellt utformad innerlykta inuti en munblåst sfärisk glaskupol av klart eller rökigt glas.

Bai glaslampor från Parachilna / Andlight.se

Lamporna kommer som antingen undertakspendlar eller som avlånga lampor som passar fint in över ett långbord. Tillverkad av en gammal bronsmetallisk struktur och ett noggrant handblåst glas, är Bai-serien ett riktigt smycke i belysningen som skapar ett mysigt och vackert ljus.

Bai glaslampor från Parachilna / Andlight.se
Bai glaslampor från Parachilna / Andlight.se

Cesar kristalltaklampa är gjord med uppmärksamhet på detaljer såsom kedjan, alla dekorationer på beslaget och naturligtvis alla kristaller. Lampan ger dig en speciell ljuseffekt, både när ljuset är på och när ljuset är av. Designen, de många kristallerna och den guldfärgade ytan ger lampan ett elegant utseende som ger ditt interiör lite mer lockelse.

Art Deco hänglampa kristall med guld – Cesar /Lamporochljus.se
Ann-Kathrin – Vacker svart ljuskrona /Lamporochljus.se

Caboche från Foscarini är en fantastisk lampa som är handgjord i Italien av munblåst glas med ett vackert mönster som ger både en dekorativ effekt och en otroligt vacker reflektion när lampan tänds på kvällen. Samtidigt har Caboche fått en uppgradering 2021 och har nu inbyggd ny teknik i lampan och som erbjuder ett antal nya innovativa sätt att styra och byta ljus via en app.

Caboche från Foscarini i munblåst glas med vackert mönster / Andlight.se
Caboche skapar ett vackert ljus och en mysig atmosfär / Andlight.se
Caboche från Foscarini finns i flera glasfärger / Andlight.se
Tamina hängande lampa med färgade glaskupoler i rad / Lamp24.se
Industriell hängande lampa /Lamporochljus.se
Industriell hängande lampa svart med mesh /Lamporochljus.se

De vackra Nobb-glashängen från dansk Halo-design består av mönstrade glas- och glaskupoler i olika former och storlekar. Glaslamporna i nobb-serien finns i både klart och rökfärgat glas, och de olika storlekarna gör att de passar fint samman över ett matbord eller fönster.

Nobb från Halo Design / Lampeguru
Nobb från Halo Design / Lampeguru

Splendor Bar – By Rydéns

Vacker glaslampa gjord av bärnsten eller rökfärgade glasbollar i rad som skapar en vacker och atmosfärisk belysning över matbordet.

Splendor Bar – By Rydéns / Nordicnest.se

Fluid – Muuto

Fluid är ett bekvämt glashänge som med sitt opala glas skapar ett mysigt ljus i vardagsrummet eller över matbord. Skärmen är tillverkad av munblåst glas som sedan slipas och poleras.

Fluid – Muuto / Lampemesteren.se

Ali – Fischer & Honsel

Elegant och enkel glaslampa i orientalisk stil med ett mönstrat klart glas som skapar ett vackert ljusspel.

Ali – Fischer & Honsel / Lamp24

VP Globe 40 Alu Pendant – Pan

Populär taklampa från Verpan, designad av Verner Panton 1969. Verner Panton var en dansk arkitekt och multikonstnär som du kan läsa mer om i det här inlägget jag har skrivit .

Hans VP Globe är en sfärisk lampa med färgade skivor av metall som reflekterar ljuset vackert och finns idag i flera material och storlekar.

VP GlobeAlu / Lampemesteren

Gloria – Belid

Munblåst glasskupol producerad i Sverige för Belid – Gloria är en rund glaslampa där ljuskällan är fokuserad. Gloria finns i klart glas och ett fint rökfärgat glas och har fina koppardetaljer på toppen av glasskulan.

Gloria – Belid / Homeroom.se

Häng gärna glasbussar i olika storlekar i olika höjder.

Gloria – Belid / Homeroom.se
Gloria – Belid / Homeroom.se

Gross

Från By Rydens kommer den fantastiska glaslampan Gross. Populariteten har gjort att gross-lamporna nu kommer i många spännande varianter och färger. Gross består av ett antal individuella munblåsta glasbollar som placeras runt ljuskällorna med ett fantastiskt ljusspel som resultat.

By Rydens Gross / Nordicnest.se
By Rydens Gross / Nordicnest.se

Med 32+ glasbollar i bärnstensfärgat glas är “Gross” en vacker lampa som passar de flesta interiörstilar och rum.

By Rydens Gross / Nordicnest.se
By Rydens Gross / Nordicnest.se
By Rydens Gross Bar / Nordicnest.se
By Rydens Gross Multi / Nordicnest.se

Brixham – Eglo-lampor

Brixham sätter ljuskällan i fokus – Använd gärna en vintage Edison glödlampa för att få fram de eleganta glödtrådarna.

Brixham – Eglo lampor / Lamp24.se

Ge’- kartell

Även om denna lampa inte är gjord av glas är den gjord av en dekorativ och kristallik plast som den italienska kartellen har blivit så känd för. Dessa Kartel-designklassiker kommer att glitra vart de än går, oavsett om du väljer den populära kristallklara versionen eller några nya färgglada utmanare.

Ge ‘- Kartell / Lampemesteren
Ge ‘- Kartell / Lampemesteren

Eleasa – Lampenwelt

Eleasa består av 5 opala-vita glasskärmar som hänger i en balk som enkelt kan höjdjusteras via JoJo justeringsvikt. Den har också en smart easydim-funktion som gör att den kan dimmas med en vanlig ljusströmbrytare.

Eleasa – Lamp24

Ballroom – Design By Us

Ett av de mest populära lamporna från Design By Us, Ballroom finns i många underbara färger med munblåst glas och handmålade detaljer

Ballroom / Lampemesteren.se
Ballroom / Lampemesteren.se

Beatrice – Aneta

Underbara bärnstensfärgade glashängen med antika mässingsdetaljer som strålar ut elegans och ger ett mysigt varmt ljus.

Beatrice Vintage / Homeroom

Ocean – Belid

Ett underbart vackert glas hänge med en unik form! Ocean har tagit inspiration från de sandtvättade stenarna som finns längs stranden och förändrar utseendet från den vinkel du ser dem från. Ocean tillverkas i Sverige av Belid och finns i tre olika glasfärger.

Ocean – Belid / Homeroom.se
Ocean Dark – Belid / Homeroom.se

Diplomat – Aneta

Diplom från Aneta / Scan Lamps är en elegant glaslampa som passar fint över en köksö eller matbord.

Diplomat / Homeroom
Diplomat / Homeroom

För diplomatlamporna, till exempel, kommer Edison-glödlampor med synliga glödtrådar att vara ett utmärkt val.


Besök kategorin glaslampor och se fler fantastiska och spännande pendelglas. Se nyheter och de mest populära klassikerna.