Hänglampa Glas – Inspiration och populära lampor

Ett pendelglas i glas kan fås i många former, färger och storlekar. Allt från det mycket enkla och sfäriska pendelljuset i klart glas, till mångfärgade eller ovala lampor. Ett glas pendelljus passar ändå in i de flesta hem och interiörstilar och ger ett bra ljus där det hänger över ett bord eller tak.

Tage från Bankeryd är en fantastisk serie lampor i både färgat och klart glas. Perfekt som vacker belysning i vardagsrummet, köket eller hallen. Tage finns i olika storlekar och färger, hitta din favoritlampa.

Tage från Bankeryd / Nordicnest.se
Tage – CO Bankeryd /  Nordicnest.se

Enrique från Lindby är en vacker och lång lampa med fyra bärnstensfärgade glasskärmar som lyser ner mot bordet, men som också ger en fantastisk lyster i hela rummet. Lampan har en modern kombination av trä och svart metall som skapar en stilren design och samtidigt ger värmen till inredningen.

Enrique från Lindby – Dekorativ och modern avlång hänglampa med färgat glas / Lamp24.se

Fenomen är en elegant glaslampa från svenska Konsthantverk med rustika inslag av rå mässing som med tiden kommer att utveckla en underbar och unik patina. Den gyllene rå mässingen kombineras med en munblåst lampskärm av klart eller sotat glas och finns i tre storlekar och former som kan hänga fint ensam, men över ett matbord eller soffbord blir det en perfekt kombination om de hängs på olika höjder.

Fenomen från Konsthantverk över ett matbord / Andlight.se

Konsthantverk är en liten lampstillverkare från Tyringe i Sverige, där de har handgjorda unika lampor i över 90 år. Deras lampor har ofta en touch av rustik och industriell där glas kombineras med råmetall.

Fenomen kommer i klart eller sotigt glas / Andlight.se

Apiales från Nuura är skapad av den prisbelönta danska designern Sofie Refer och kombinerar metall och munblåst glas i en fantastisk kombination av elegans och mjukhet. Apiales finns i en stor serie storlekar och färgalternativ och går med i utbudet av vackra och spännande glaslampor från danska Nuura.

Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se
Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se

Cesar kristalltaklampa är gjord med uppmärksamhet på detaljer såsom kedjan, alla dekorationer på beslaget och naturligtvis alla kristaller. Lampan ger dig en speciell ljuseffekt, både när ljuset är på och när ljuset är av. Designen, de många kristallerna och den guldfärgade ytan ger lampan ett elegant utseende som ger ditt interiör lite mer lockelse.

Art Deco hänglampa kristall med guld – Cesar /Lamporochljus.se
Ann-Kathrin – Vacker svart ljuskrona /Lamporochljus.se

Caboche från Foscarini är en fantastisk lampa som är handgjord i Italien av munblåst glas med ett vackert mönster som ger både en dekorativ effekt och en otroligt vacker reflektion när lampan tänds på kvällen. Samtidigt har Caboche fått en uppgradering 2021 och har nu inbyggd ny teknik i lampan och som erbjuder ett antal nya innovativa sätt att styra och byta ljus via en app.

Caboche från Foscarini i munblåst glas med vackert mönster / Andlight.se
Caboche skapar ett vackert ljus och en mysig atmosfär / Andlight.se
Caboche från Foscarini finns i flera glasfärger / Andlight.se
Tamina hängande lampa med färgade glaskupoler i rad / Lamp24.se
Industriell hängande lampa /Lamporochljus.se
Industriell hängande lampa svart med mesh /Lamporochljus.se

De vackra Nobb-glashängen från dansk Halo-design består av mönstrade glas- och glaskupoler i olika former och storlekar. Glaslamporna i nobb-serien finns i både klart och rökfärgat glas, och de olika storlekarna gör att de passar fint samman över ett matbord eller fönster.

Nobb från Halo Design / Lampeguru
Nobb från Halo Design / Lampeguru

Splendor Bar – By Rydéns

Vacker glaslampa gjord av bärnsten eller rökfärgade glasbollar i rad som skapar en vacker och atmosfärisk belysning över matbordet.

Splendor Bar – By Rydéns / Nordicnest.se

Fluid – Muuto

Fluid är ett bekvämt glashänge som med sitt opala glas skapar ett mysigt ljus i vardagsrummet eller över matbord. Skärmen är tillverkad av munblåst glas som sedan slipas och poleras.

Fluid – Muuto / Lampemesteren.se

Ali – Fischer & Honsel

Elegant och enkel glaslampa i orientalisk stil med ett mönstrat klart glas som skapar ett vackert ljusspel.

Ali – Fischer & Honsel / Lamp24

VP Globe 40 Alu Pendant – Pan

Populär taklampa från Verpan, designad av Verner Panton 1969. Verner Panton var en dansk arkitekt och multikonstnär som du kan läsa mer om i det här inlägget jag har skrivit .

Hans VP Globe är en sfärisk lampa med färgade skivor av metall som reflekterar ljuset vackert och finns idag i flera material och storlekar.

VP GlobeAlu / Lampemesteren

Gloria – Belid

Munblåst glasskupol producerad i Sverige för Belid – Gloria är en rund glaslampa där ljuskällan är fokuserad. Gloria finns i klart glas och ett fint rökfärgat glas och har fina koppardetaljer på toppen av glasskulan.

Gloria – Belid / Homeroom.se

Häng gärna glasbussar i olika storlekar i olika höjder.

Gloria – Belid / Homeroom.se
Gloria – Belid / Homeroom.se

Gross

Från By Rydens kommer den fantastiska glaslampan Gross. Populariteten har gjort att gross-lamporna nu kommer i många spännande varianter och färger. Gross består av ett antal individuella munblåsta glasbollar som placeras runt ljuskällorna med ett fantastiskt ljusspel som resultat.

By Rydens Gross / Nordicnest.se
By Rydens Gross / Nordicnest.se

Med 32+ glasbollar i bärnstensfärgat glas är “Gross” en vacker lampa som passar de flesta interiörstilar och rum.

By Rydens Gross / Nordicnest.se
By Rydens Gross / Nordicnest.se
By Rydens Gross Bar / Nordicnest.se
By Rydens Gross Multi / Nordicnest.se

Brixham – Eglo-lampor

Brixham sätter ljuskällan i fokus – Använd gärna en vintage Edison glödlampa för att få fram de eleganta glödtrådarna.

Brixham – Eglo lampor / Lamp24.se

Ge’- kartell

Även om denna lampa inte är gjord av glas är den gjord av en dekorativ och kristallik plast som den italienska kartellen har blivit så känd för. Dessa Kartel-designklassiker kommer att glitra vart de än går, oavsett om du väljer den populära kristallklara versionen eller några nya färgglada utmanare.

Ge ‘- Kartell / Lampemesteren
Ge ‘- Kartell / Lampemesteren

Eleasa – Lampenwelt

Eleasa består av 5 opala-vita glasskärmar som hänger i en balk som enkelt kan höjdjusteras via JoJo justeringsvikt. Den har också en smart easydim-funktion som gör att den kan dimmas med en vanlig ljusströmbrytare.

Eleasa – Lamp24

Ballroom – Design By Us

Ett av de mest populära lamporna från Design By Us, Ballroom finns i många underbara färger med munblåst glas och handmålade detaljer

Ballroom / Andlight.se
Ballroom / Andlight.se

Beatrice – Aneta

Underbara bärnstensfärgade glashängen med antika mässingsdetaljer som strålar ut elegans och ger ett mysigt varmt ljus.

Beatrice Vintage / Homeroom

Ocean – Belid

Ett underbart vackert glas hänge med en unik form! Ocean har tagit inspiration från de sandtvättade stenarna som finns längs stranden och förändrar utseendet från den vinkel du ser dem från. Ocean tillverkas i Sverige av Belid och finns i tre olika glasfärger.

Ocean – Belid / Homeroom.se
Ocean Dark – Belid / Homeroom.se

Diplomat – Aneta

Diplom från Aneta / Scan Lamps är en elegant glaslampa som passar fint över en köksö eller matbord.

Diplomat / Homeroom
Diplomat / Homeroom

För diplomatlamporna, till exempel, kommer Edison-glödlampor med synliga glödtrådar att vara ett utmärkt val.


Besök kategorin glaslampor och se fler fantastiska och spännande pendelglas. Se nyheter och de mest populära klassikerna.