Hopp til innholdet

Stålampa och Golvlampa för trädgården – Skapa atmosfärisk belysning i trädgården

Skapa en atmosfärisk belysning i trädgården, på balkongen eller terrassen med en golvlampa och golvlampa som kan stå utomhus. Dessa lampor är lätta att placera och perfekta för att skapa en mysig atmosfär på utomhusområdet. Placera dem bredvid sittplatsen, längs uppfarten för att skapa ett välkomnande intryck eller för att lysa upp mörka områden längs poolen, bryggan eller terrassen.

En golvlampa utomhus måste vara tålig och tåla regn och väder. Här är våra tips för fina golvlampor som kan stå utomhus.

TXL från Marset / Andlight.se
Anglepoise Giant – Utomhusgolvlampa / Lamp24.se

Sackit Light – De nya lamporna från danska Sackit skapar liv och atmosfär – och tack vare den mycket bärbara designen och det inbyggda batteriet kan du placera dessa lampor var du vill.
Denna fantastiska serie runda batterilampor finns i tre storlekar som kan kombineras för att skapa en fantastisk belysning på balkongen, i trädgården eller inomhus.

Vackra kupolampor med kraftfullt batteri/ Sackit.se
Light – Eleganta batterilampor från Sackit / Sackit.se

Dekorativ och flexibel belysning, perfekt för både hem och stuga.

Dessa runda kupolampor i svart sockel och opalvitt glas har ett stort batteri som kan tändas i 24 timmar vid normal ljusstyrka eller 14 timmar på högsta nivå. Batterilamporna kan nedtonas på flera nivåer så att du skapar det stämning du vill ha.

Lamporna finns i tre storlekar / Sackit.se
Med ett golvstativ kan du också skapa din egen golvlampa från batterilamporna / Sackit.se

Letar du efter en stor golvlampa som kan stå utomhus? Då kanske TXL från Marset är ett bra alternativ.

Denna golvlampa utomhus tar det traditionella utseendet på en inomhusgolvlampa till utomhusutrymmet tack vare smarta och robusta lösningar. Foten är gjord av skiffer så att den står stadigt även om vinden blåser upp. Lampskärmen är tillverkad av halvtransparent plast med förstärkningar av glasfiber och ger ett mjukt och varmt ljus som skapar en mysig atmosfär.

Stor utomhus golvlampa – TXL från Marset / Andlight.se

TXL från Marset är den optimala utomhusstållampan och kan enkelt placeras på terrassen och i trädgården där du vill ha lite extra ljus, men den kan också placeras i uppfarten och längs entrén.

Stor utomhus golvlampa – TXL från Marset / Andlight.se
Stor utomhus golvlampa – TXL från Marset / Andlight.se

Komplett din trädgård eller uteplats med Virginia golvlampa för utsidan. Den får en modern touch tack vare den svarta fixturen och den vita skuggan.Den är perfekt vattentålig tack vare IP-värdet för IP44! Fantastiskt under taket på din terrass. Med denna Virginia utomhusgolvlampa kommer du säkert att göra dina grannar avundsjuka!

Virginia Golvlampa Utomhus /Lamporochljus.se

Tolomeo från Artemide är en stor golvlampa utomhus med ledad konstruktion och en lång arm, använd den till exempel som en hängande lampa över matbordet när mörkret faller. Lampskärmen är gjord av thuja, en speciell typ av plast som är robust och väderbeständig, men som fortfarande ser väldigt naturlig ut och ser mycket ut som jute / halm.

Tolomeo från Artemide – Bra både ute och inne / Lamp24.se

Tolomeo har ett mycket flexibelt och justerbart fjäderbelastningssystem som gör att lampskärmen kan vinklas och hängas upp på flera olika sätt. Detta ger många möjligheter att ställa in olika ljusscenarier, och det kan tändas ensamt eller användas som en golvlampa över ett matbord. Denna golvlampa med båge har en IP44-klassificering och tål att stå utomhus, men det är också lika trevligt att använda inomhus.

Tolomeo från Artemide – Bra både ute och inne / Lamp24.se

Cala från Marset är en vacker och elegant golvlampa som kombinerar traditionella och naturliga råvaror av trä i en modern och praktisk design. Denna golvlampa finns i flera varianter, inklusive en utomhusversion med IP65-täthet som tål att stå utomhus även i tufft väder. Lampskärmen är tillverkad av tät plast som sprider ljuset och skapar ett bekvämt, indirekt ljus i trädgården och utomhusområdet, perfekt för att belysa mörka områden i trädgården och terrassen med stil.

Cala utomhus golvlampa från Marset / Andlight.se
Cala utomhus golvlampa från Marset / Lampemeste/ Andlight.se

Sponge från danska Nordlux är en serie trädgårdslampor i en snygg och enkel design som enkelt kan placeras ute. Serien finns som både hängen, borden och golvlamporna och ger ett behagligt varmtvitt ljus som inte bländar. Lamporna har också ett inbyggt batteri så att du också kan använda dem utan ansluten ström under en viss period. Se gärna mer om lampor på batteri.

Hela Sponge-serien från Nordlux / Lamp24.se
Svamp utomhus golvlampa / Lamp24.se

Solar från Foscarini är en låg golvlampa med inbyggda solpaneler så att du inte behöver tänka på ledningar eller el. Den kan därmed placeras var du vill och kan till och med placeras mitt i en sittgrupp och fungera två gånger som ett bord.

Solar från Foscarini – Ljusbord / Andlight.se

Rocket från Newgarden är en stor enastående golvlampa som kan placeras på terrassen eller i trädgården och belysa utomhusutrymmet på ett vackert sätt. Detta är perfekt för att stå bredvid trädgårdsmöblerna eller som ett självlysande dekorativt föremål på hörnet av terrassen och uteplatsen.

Raket från Newgarden – En stor och vacker utomhus- och inomhuslampa med många möjligheter / Lamp24.se

Denna golvlampa finns i två storlekar som kan kombineras med varandra både inomhus och utomhus. Välj mellan den 70 cm höga eller den extra höga 145 cm höga versionen för att skapa en mysig atmosfär utomhus.
Lamporna har en opalvit lampskärm av polyeten som är både väderbeständig och UV-beständig, medan lampstöd är gjorda av trä som har behandlats för att tåla en utomhusmiljö.

Raket från Newgarden – En stor och vacker utomhus- och inomhuslampa med många möjligheter / Lamp24.se

Yankton från By Rydens ser ut som en klassisk lykta och kan användas som både bordslampa eller längs golvet, trädgården och terrassen som golvlampa, precis som en lykta. Ett tips är att placera den vid ingången eller trappan för att skapa en inbjudande och gästvänlig atmosfär. Lampan är IP44 klassificerad så att den tål normalt väder och kan vara utomhus året runt.

Yankton från By Rydens / Lampemesteren.se

Borne Béton från  Nemo  är en exceptionell lampa från Le Corbusier med mjuka former som är handgjorda och unika. Denna låga golvlampa passar perfekt med den industriella eller moderna utomhusmiljön och finns i två olika storlekar.

Borne Béton från Nemo / Andlight.se
Borne Béton från Nemo / Andlight.se

Rotterdam Balanco är en mycket elegant och elegant lampa. Den är vackert färdig i en tidlös svart färg och klart glas. Genom det klara glaset är ljuskällan vackert synlig i fixturen.

Jarra Balanco /Lamporochljus.se

Maison Outdoor Golvlampa från By Rydens är en snygg utomhuslampa i perforerad metall. Genom det ihåliga mönstret lyser ljuset ut i omgivningen och ger ett spännande spel mellan ljus och skugga. Serien är gjord av väderbeständig metall som över tid och flera år kommer att utveckla en unik och spännande patina. Dessa golvlampor utomhus med sitt unika och vackra ljus är lätta att placera och kastar ett fantastiskt atmosfäriskt ljus i trädgården och utomhusområdet.

Maison golvlampor utomhus i perforerad metall / Lampemesteren.se

Känn dig fri att se fler tips om golvlampor, se bland annat dessa fin trädgård lampor, fina trädgårdsmöbler i bambu eller lampor för stugor utan el.