Hopp til innholdet

Panthella Bordslampa och Golvlampa – Ikonisk design sedan 1971

Panthella är en design som först såg dagens ljus 1971 och lampans stil och former kännetecknas av den futuristiska och färgglada postmoderna tidsandan.Lampan är idag en modern klassiker och gamla modeller är en mycket eftertraktad samling för entusiaster som vill ha en vintage- och retrolampa med design och historia.

Designad av den ikoniska danska designern Verner Panton. Panthella kännetecknas av sina harmoniska halvcirkulära former i lampskärm och lampbas, där lampfoten reflekterar ljuset från lampskärmen. Idag fortsätter arvet med Verner Pantons design av Louis Poulsen, ett annat traditionellt och känt dansk designhus.

Panthella Mini i svart / Lampemesteren.se
Panthella av Verner Panton / Lampemesteren.se

Panthella från danska Louis Poulsen kommer fortfarande i sina starka originalfärger, men har också utvidgats till nya och eleganta material som högblank krom och mässing. Ursprungligen kom Panthella som en bordslampa, men har sedan dess också kommit i en hög golvlampversion. Perfekt för bländningsfri och trevlig belysning.

Elegant och bländningsfri – Panthella Golvlampa / Lampemesteren.se
Panthella Gulvlampe / Lampemesteren.se

I sin design har Verner Panton låtit både foten och skärmen fungera som ljusreflektorer. Den halvsfäriska skärmen riktar ljuset nedåt medan det trumpetformade fortet i sin tur reflekterar ljuset uppåt.

Perfekt för att skapa några färger i inredningen / Lampemesteren.se

Panthella Portable : För extra portabilitet och flexibilitet finns Panthella-lampan också med ett inbyggt batteri. Denna bärbara batterilampa i sin ikoniska design är perfekt som bordsdekoration både ute och inne. Du kan också enkelt placera den i hyllor eller i trappor utan att tänka på ledningar eller el. Den har flera ljusinställningar och lyser i fullt ljus i 5 timmar.

Panthella Bärbar på batteri / Nordicnest.se
Panthella Bärbar på batteri / Nordicnest.se

Panthella MINI bordslampa kan placeras till exempel i fönstret, på sidobordet eller på sängbordet och finns i en mängd olika färger – vilken är din favorit?

Panthella Mini i Krom / Nordicnest.se

Läs gärna mer om historien och den fantastiska designen till Verner Panton, en man som står bakom ett antal ikoniska lampor och möbler. Du kan också se fler tips för lampor i vardagsrummetlampor och belysning för sovrum eller vackra lampor för dekoration.