Hopp til innholdet

Dekorativ lampa – Vackra lampor för dekorationer, bord och hyllor

Du kan placera en dekorativ lampa ovanpå en byrå, skänk eller på ett bord eller en hylla. Genom att dekorera med lampor och lampor skapar du fina ljus- och skuggpunkter runt hemmet, ger rumsdjup och får samtidigt något trevligt att titta på. Här tar vi en titt på olika dekorativa lampor och dekorativa lampor som kan placeras ovanpå möbler och bord, se gärna också våra tips för bordslampor som du kan använda i hela hemmet.

Modern bordslampa grå – Bloque /Lamporochljus.se
Retro bordlampa gul med brons – Milou /Lamporochljus.se

Sedan 1950-talet har franska Jieldé skapat vacker belysning med industriell känsla. Lamporna hämtar mycket av sin inspiration från traditionella franska industri- och kontorslampor med rörliga skarvar och stora breda lampskärmar som ger bra ljus.

Jieldé Bordslampa /Lamp24.se
Jieldé Bordslampa /Lamp24.se

Kizu från New Works är en mycket fin och elegant bordslampa som kombinerar exklusiv marmor i oval form med en halvsfärisk opal-akryl lampskärm som sprider ljuset på ett diffust och behagligt sätt – perfekt som en dekorativ och bekväm sänglampa eller bakgrundslampa i vardagsrummet och hallen.

Elegant marmorlampa med behagligt ljus – Kizu från New Works /Lampemesteren.se

Den vackra och eleganta formen med två motsatta geometriska former gör att lampan ser ut som om den balanserar två former ovanpå varandra i en delikat dans.

Elegant marmorlampa med behagligt ljus – Kizu från New Works /Lampemesteren.se

Art deco bordslampa mässing med opalglas är ett riktigt coolt retro blickfång i ditt sovrum eller vardagsrum. En riktigt snygg bordslampa för sovrum, hall och vardagsrum. Lampan skapar ett mjukt och stämningsfullt ljus. Montera gärna en dimmer på sladden om du vill ha ett extra snyggt ljus.

Art Deco bordslampa med opalglas / Lamporochljus.se

Tavola är en långsträckt vägglampa i ek med platt form och infälld belysning som skapar ett stilrent och modernt indirekt ljus. Detta gör Tavola till en dekorativ trälampa som kan installeras i rum där man vill ha modern belysning, men samtidigt med ett naturligt utseende. Med sitt bländfria ljus är lampan perfekt för installation i vardagsrummet, trappan, sovrummet eller hallen och passar utmärkt som nattlampa.

Tavola – Avlång vägglampa i ek med led /Lamp24.se

Oyster lampan från danska Ferm Living är en spännande och innovativ vägglampa som är perfekt för dekorativ belysning som hänger ensam på en vägg i korridoren, vardagsrummet eller badrummet. Läs gärna mer om Oyster lampan från Ferm Living.

Oyster är en stor och långsträckt vägglampa, perfekt som väggdekoration / Lampemesteren.se
Vintage Art-Deco Bordslampa Stor Guld – Botanica /Lamporochljus.se
Golvlampa ‘Botanica ‘ Retro guld /Lamporochljus.se
Golvlampa ‘Botanica ‘ Retro guld /Lamporochljus.se

BonBon från Hay är en serie dekorativa och vackra bordslampor som är noggrant handgjorda genom att snurra garn i dekorativa, färgglada mönster. BonBon finns i en mängd olika färger, alla unika och handgjorda, perfekt som en dekorativ lampa i en hylla, byrå eller på golvet.

BonBon från Hay / Lampemesteren.se
BonBon från Hay / Lampemesteren.se

Radiant från Eva Solo är en modern och vacker bordslampa i ek med mjuka former som kan användas både inomhus och utomhus. Lampan har även ett inbyggt batteri så att den kan användas med eller utan sladd och enkelt kan flyttas runt i rummet eller användas som bordsdekoration utomhus. Lampan kan dimras i tre nivåer via touchfunktion så att du kan justera ljusnivån för att få rätt atmosfär.

Radiant Oak från Eva Solo med batteri / Nordicnest.se
Radiant Oak från Eva Solo / Nordicnest.se
Radiant Smoked Oak från Eva Solo / Nordicnest.se

Dekorera rummet med den eleganta Blush light-kedjan från det svenska märket Irishlights. Den lätta kedjan består av handgjorda bollar av bomull och polyester som ger en stämningsfull glöd.

Blush Lyslenke / Nordicnest.se
Blush Lyslenke / Nordicnest.se
Art Deco bordslampa mässing – sfär /Lamporochljus.se

Cyborg designades av den amerikanska designern Karim Rashid, som har vunnit flera designpriser för sin ursprungliga ljusdesign och designat lampan på uppdrag av den italienska kvalitetstillverkaren Martinelli Luce . Cyborg är en unik och cool bordslampa med en futuristisk design och tillverkad i Italien som kommer i flera underbara färger och kommer att göra sig utmärkt både som en unik sänglampa eller dekorativ lampa i entrén eller vardagsrummet.

Cyborg – Martinelli Luce / Lampemesteren.se
Cyborg – Martinelli Luce / Lampemesteren.se

Soleil från Globen Lighting är en mycket dekorativ bordslampa med designinspiration hämtad från art deco-stil och klassiska solspeglar som var stora i popularitet på 1920-talet. Soleil har en central opal glaskupol med utskjutande armar av gyllene mässing och blir en vacker och dekorativ blickfångare som är perfekt att använda som dekorativ belysning runt hela hemmet.

Soleil – Globen Lighting /Nordicnest.se
Soleil – Globen Lighting /Nordicnest.se
Soleil – Globen Lighting /Nordicnest.se

House Doctor har en spännande ny serie lampor i antik design och stil, inklusive bordslamporna Umbra och Desk . Det här är bordslampor med ett grovt, industrialiserat utseende och en vacker patinerad yta i järn.

Desk Antikk – House Doctor /Lampemesteren.se
Umbra dekorativ lampa – Antik från House Doctor / Lampemesteren.se

Hawaii från BePureHome är en fascinerande vacker taklampa med överlappande sugrör i antik mässing. Lampans unika form och dess överlappande design ger ett vackert ljus som sprider sig genom segelflygplan och belyser skärmen med ett varmt och mysigt ljus. Bra som dekorativ belysning över ett bord.

Hawaii – Järnlampa i antik mässing / Homeroom.se

Atom från BePureHome är en fantastisk taklampa i en strålande design full av detaljer som skapar ett vackert ljus. Lampan är gjord av järn med en antik mässingsfinish och består av palmblad som sätts in i olika djup och i olika storlekar och som skapar en glittrande varm och lekfull belysning.

Atom från holländska BePureHome / Homeroom.se
Atom från holländska BePureHome / Homeroom.se

Kaiser Idell med sin Bauhaus-inspirerade designstil finns nu i en ny och vacker färg, lätt grå. Denna subtila, matta färg skapar en stor kontrast till den gyllene lamparmen i böjd mässing och passar samtidigt bra in i moderna väggfärger i matt stil.
Elegant både som skrivbords- och sovrumslampa, men den kan också användas som en vacker dekorativ lampa på ett sidobord bredvid fåtöljen eller i korridoren och hallen.

Kaiser Idell – Easy Grey /Lampemesteren.se

Snowball  från  Spring Copenhagen  är en vacker batteridriven bordslampa som laddas via USB på 3-4 timmar, och som sedan kan tändas i upp till 10 timmar i rad. Perfekt som en dekorativ lampa vid fönstret, på ett bord eller för användning som en bärbar dekorativ lampa utomhus när det inte regnar. Snowball har en munblåst glaskula i opalt vitt glas som sprider ljuset och en naturlig lampbas i lätt björk.

Snowball – uppladdningsbar bordslampa /  Lampemesteren.se
Snowball – uppladdningsbar bordslampa /  Lampemesteren.se
Brass från Hubsch – Gyllene mässing och opalvitt glas, fantastiska som dekorativa lampor i hemmet /  Lampemesteren.se

Den eleganta AMP- serien från Normann Copenhagen består av bordslampor och hänglampor med rundade glasskärmar i vitt eller rökigt glas, med tunna långsträckta glödlampor som påminner om gammaldags radiorör. Med sin moderna och eleganta design passar dessa lampor snyggt in i nordiska hem och är ett utmärkt alternativ om du vill ha en minimalistisk men samtidigt snygg dekorativ belysning i vardagsrummet eller på annat sätt i hemmet.

AMP – Normann Copenhagen / Nordicnest.se
AMP – Normann Copenhagen / Nordicnest.se

Denna coola dekorativa lampa från Eurokeramic består av en keramisk hand som omger glödlampan och skapar en riktigt fin dekorativ lampa som kan placeras på ett bord och en hylla.

Dekorativ lampa i keramik från Eurokeramic / Lamp24.se
Magnor Stenglaslampor i målat glas / Glas och interiör


Candle light från Le Klint
Danska Le Klint har skapat två vackra batterilampor med munblåst glaskupol, ett vackert trämönster och en «levande flamma» -effekt som skapar en mysig och atmosfärisk belysning på bordet och fönsterbrädan. Perfekt som en lampa för en stuga, för terrassbordet eller som dekor på en byrå eller ett sidobord.

Candle Light från Le Klint / Lampemesteren
Candle Light från Le Klint / Lampemesteren

Vuelta från Ferm är en fantastisk dekorativ lampa i krökt vitt glas som har hämtat inspiration från gamla marmorpelare och är ett bevis på att enkel design kan vara slående vacker. Vuelta kan placeras vart du vill ha lite extra dekorativ och vacker belysning

Vuelta – Ferm / Nordicnest
Vuelta – Ferm / Nordicnest

Dekorera ditt bord, byrå och ditt hem med denna fantastiska kopparlampa från Tom Dixon, denna bordslampa är en del av en hel serie vackra och exklusiva kopparlampor som passar perfekt för att skapa en lyxig stil.

Melt – Tom Dixon – bordslampa i koppar / Lamp24.se
Melt – Tom Dixon – bordslampa i koppar / Lamp24.se
Smält bordslampa och resten av serien / Lamp24.se

Blue / Rose från danska Hubsch är en fantastisk dekorativ lampa för bord, byrå och skänk i tvåfärgat glaskupol och skål.

Blå / Rose – Hubsch / Lampemesteren

Buddy från Bankeryd är en klassisk dekorativ lampa för bord, hyllor och byrå med en rundad antik glaskupol där ljuskällan är i fokus. Använd en dekorativ glödlampa för att skapa ett varmt och elegant ljus.

Buddy dekorativ lampa från Bankeryd / Homeroom

Taj från Italienska Kartel är en spännande och otraditionell lampa i en typiskt vågad italiensk design. Taj finns i flera färger och storlekar och måste ses som en ljus skulptur som kan placeras på golv, bord eller hyllor.

Taj från Kartell / Lampemesteren.se
Taj från Kartell / Lampemesteren.se
Retro strålkastarlampa för dekorativ belysning / Lamp24.se

Flos Copycat är en vacker och snygg lampa som finns i färgerna svart, koppar, guld eller silver. Copycat har en stor, rund opalvit glaskupol som ger ett mjukt ljus.

Flos Copycat / Andlight.se

Eclisse designades av Vico Magistretti 1965 och kommer att efterlikna hur månen rör sig över natthimlen. Sedan sin första introduktion har Eclisse varit en av de mest kända och ikoniska designlamporna från den italienska efterkrigstiden.

Eclisse / Lampemesteren.se
Eclisse / Lampemesteren.se

Block från Swedish Design House är en cool dekorativ lampa för dig som vill ha något som är lite ovanligt. Tillverkad av handgjutet glas och filt för hand, Block är en dekorativ och vackert utförd lampa som är lätt att placera ovanpå möbler och i hyllor.

Block – I handgjutet glas / Nordicnest.se

Serena från danska Flos är en fantastiskt vacker lampa som lyser upp omgivningen med ett dekorativt indirekt ljus som sprids ut och färgas via den rundade, tunna metallskärmen. Serena finns i flera färger.

Serena svart – Flos / Lampemesteren.se
Serena koppar – Flos / Lampemesteren.se

De fantastiska Gross-lamporna är Danish By Rydens består av munblåsta glaskulor som omsluter ljuskällorna, detta skapar en otroligt vacker effekt och de finns i många variationer, färger och storlekar. Bland annat denna underbara bordslampa i en mångfärgad version.

Gross bordslampa gjord av färgade glaskulor / Nordicnest.se

Stone från Danish Menu är designad av den välkända designerduon Norm Architects. Denna eleganta lampa består av en kupol i munblåst rökt glas med en keramisk fot och avger ett varmt och behagligt ljus när det tänds och som du kan reglera med en dimmer. Placera den på ett möbel, på golvet eller i en hylla för atmosfärisk belysning.

Sten – Meny / Nordicnest.se
Cubelight från Technolumen / Lamp24.se

Lampadina från Flos är en ikonisk 70-talsdesign som återigen fått uppmärksamhet och ökat popularitet efter de senaste årens fokus på sockellampor och enkla bordslampor där lampan sätts i fokus. Lampadina har en rustik industriell känsla och en satincirkel som förhindrar bländning om du placerar den bredvid dig.

Lampadina – 70-talsikon från Flos / Lampemesteren.se
Lampadina – 70-talsikon från Flos / Lampemesteren.se
Orbit – Svart vägglampa med gyllene ljus / Nordicnest.se

JWDA  från Danish Menu är en populär och trendig lampa som skapar ett varmt och inbjudande ljus som inte bländar. Finns i flera färger, kommer JWDA att vara en elegant kontaktpunkt i interiören och passar fint på byråer och nattduksbord.

JWDA från Menu / Nordicnest.se
JWDA från Menu / Nordicnest.se

Curl Mirror är ett vackert italienskt smycke som skapar enkel, vacker och formad lampa med enkla medel och material. Studio Italia Design och Luceplan står bakom denna moderna ikon.

Curl Mirror från Luceplan / Studio Italia Design / Lampemesteren.se
Curl Mirror från Luceplan / Studio Italia Design / Lampemesteren.se

Från Bloomingville kommer denna charmiga dekorativa lampa som har hämtat inspiration från 60- och 70-talets keramiska våg. Enkel att placera lampan som passar särskilt bra i rustik och lantlig stil.

Keramisk lampa från Bloomingville / Nordicnest.se

Hebe från Ferm Living är en vacker samling bordslampor med asymmetrisk lampbas och lampskärm av färgat tyg, perfekt för att skapa en mysig belysning i vardagsrummet, entrén eller sovrummet.

Höj bordslampor från Ferm Living / Lampemesteren.se
Höj bordslampor från Ferm Living / Lampemesteren.se

Här har vi försökt ge tips och inspiration om dekorativa lampor som kan passa ovanpå ett möbel eller på en hylla för att ge ett dekorativt och vackert ljus i vardagsrummet eller sovrummet. Vi har därför valt att presentera några lite unika och små lampor, men det finns ett stort urval av andra vackra bordslampor som kan göra ett lika bra jobb. Se gärna tips och inspiration och bordslampor i glasvackra lampor för kontoret eller sänglampa för sovrummet.