Hopp til innholdet

Vackra lampor för kontoret med design och funktionalitet

vakre lamper til kontoret

Tyvärr domineras kontorsbelysning vanligtvis av lampor och armaturer i en ren, praktisk och ganska tråkig design. Om du å andra sidan vill ha en trevlig belysning och lampor för kontoret med något extra, något med stil, charm och vacker design, kan du ta en titt på våra bästa lamptips för kontoret och hemmakontoret.

Ett svagt upplyst skrivbord kan orsaka ögonbelastning, undvika problemet och samtidigt dekorera arbetsplatsen med en vacker skrivbordslampa i vacker design. Välj mellan justerbara skrivbordslampor där du kan fokusera din belysning på specifika föremål och uppgifter, eller på dekorativa skrivbordslampor som förbättrar stämningen med sin eleganta och charmiga stil.

Blossi – Använd lampan som mjult ljus i vardagsrummet eller i hallen /Lampemesteren.se
Fin design – Panthella från Louis Poulsen / Lampemesteren.se

Bordslampan modell 6631 «Luxus» designades 1926 av Christian Dell, men visade sig inte för första gången förrän 1936, när den introducerades av lamptillverkaren Gebr. Kaiser & Co.
Kaiser Idell 6631 blev snart den obestridda toppmodellen i KAISER idell-serien och – såväl som idag – blev denna vackra skrivbordslampa symbolen för ädla germansk design, utsökt materialval och exakt hantverk. 

Kaiser Idell 6631 /Lampemesteren.se
Kaiser Idell 6631 /Lampemesteren.se

Kaiser Idell 6631 har utsökt kvalitet och en praktisk funktionell design som gör den lika relevant på kontoret idag som för 85 år sedan.

Kaiser Idell 6631 /Lampemesteren.se

Kaiser Idell med sin Bauhaus-inspirerade designstil finns nu i en ny och vacker färg, lätt grå. Denna subtila, matta färg skapar en stor kontrast till den gyllene lamparmen i böjd mässing och passar samtidigt bra in i moderna väggfärger i matt stil.
Elegant både som skrivbords- och sovrumslampa, men den kan också användas som en vacker dekorativ lampa på ett sidobord bredvid fåtöljen eller i korridoren och hallen.

Kaiser Idell – Easy Grey /Lampemesteren.se

Professor Wagenfelds bordlampa, med sin distinkta halvkugliga lampskärm av munblåst opalglas, har en fin kant i förnicklad metall som sträcker sig in i stången och den runda glasplattan.

Wagenfeld- bordslampan från 1924 är en bit av tysk industriell designhistoria, designad av den då 24 år gamla Wilhelm Wagenfeld i klassisk tysk Bauhaus-stil.

Professor Wagenfeld – Techno lumen / Lamp24.se

Mr Wattson är en rolig bordslampa i mörkt ask trä och en retro, rund lampa som finns i många olika färger. Herr Wattson kan belysa livet på kontoret på många sätt och passar särskilt väl för den kreativa själen.

Mr. Wattson – Rolig kontorslampa i träverk / Lampemesteren

Alla delar av denna roliga bordslampa är rörliga. Konfigurera bordslampan som du vill.

Ställ in dem som du vill / Lampemesteren

Flowerpot VP3 skapades ursprungligen av den danska designern Verner Panton, som är känd för att skapa möbler och belysning med enkla geometriska former. I VP3 skapade han en ikonisk bordslampa som är lika populär idag, som när den designades i slutet av 60-talet.

Flowerpot VP3 – Dekorativ kontorslampa från & Tradition /Nordicnest.se
Flowerpot VP3 – Dekorativ kontorslampa från & Tradition /Nordicnest.se

Flowerpot VP4 tar de bästa föremålen från flowerpotlamporna och packar dem i en något mindre lampa som passar som en dekorativ skrivbordslampa. VP4 lyser med ett trevligt och indirekt ljus som sprider sig genom den yttre lampskärmen och in i rummet.

Flowerpot VP4 – & Tradition /Nordicnest.se
Flowerpot VP4 – & Tradition /Nordicnest.se
Flowerpot VP4 – & Tradition /Nordicnest.se

House Doctor har en spännande ny serie lampor i antik design och stil, inklusive bordslamporna Umbra och Desk . Det här är bordslampor med ett grovt, industrialiserat utseende och en vacker patinerad yta i järn.

Desk Antikk – House Doctor /Lampemesteren.se
Umbra dekorativ lampa – Antik från House Doctor / Lampemesteren.se

Det finns ingen väg ut ur de klassiska Lampe Gras-lamporna när man pratar om kontorsbelysning. Ursprungligen designade i början av 1900-talet för att förbättra villkoren för franska industriarbetare och kontorsarbetare av Bernard-Albin Gras .

Den ursprungliga LampeGras N206

Lamp Gras var en av de allra första lamporna med en flerstegskonstruktion som möjliggjorde flexibel och riktad belysning. Sedan 1920-talet har Lampe Gras utvidgat sin kollektion och i dag hittar du flera moderna varianter av lamporna för både hem och kontor.

LampeGras N206 i ny kostym / Andlight
Lampe gras har en lång historia som bordslampor / Andlight.se

Arigato från Grupa : Den flerskiktade konstruktionen med rörliga armar gör att lampan kan placeras i olika positioner, perfekt som en justerbar skrivbordslampa. Arigato  har en dold ljuskälla och ger en mjuk, bländfri belysning, insvept i innovativ och utsökt design.

Arigato – Grupa / Lampemesteren

Om du vill ha en touch av det grova och industriella på kontorsbordet, kan dessa underbara Decode-betongbordslampor vara för dig. Heavy Light-serien innehåller både takhängen och vägglampor, liksom dessa fantastiska bordslampor, perfekt för en «grov» arbetsplats.

Heavy Desk – Avkodning / Andlight
Heavy Desk – Avkodning / Andlight

Bordlampan Type 75 från Anglepoise blandar det traditionella med det lekfulla och barnsliga i denna nya och färgglada tolkning av den klassiska arkitektoniska lampan.

Tillsammans med designern Paul Smith har Anglepoise lanserat ett antal nya och lekfulla bordslampor i färska färger, som inte bara ger ett mycket anpassningsbart läs- och arbetsljus, utan också uppdaterar och stimulerar kreativiteten.

Typ 75 Bordslampa  Edition En  / Lampemesteren.se

Klassisk arkitektonisk lampa i ny, modern och kreativ dräkt – perfekt som en skrivbordslampa där du vill ha en lättjusterbar och riktad belysning.

Typ 75 Paul Smith Edition / Lampemesteren.se

Retro Motown från Danske Herstal har inspirerat från 20- och 30-talets runda, moderna och framåtriktade former och skapar ett mysigt, varmt ljus på skrivbordet och kontorsbordet. Retro Motown med sitt vackra, handgjorda galler ger fint arbete och läsljus i kombination med vacker design.

Retro Motown – Herstal / Homeroom.se

Archi från Nordic Living är tydligt inspirerad av den klassiska arkitektoniska lampan som har genomgått en renässans de senaste åren, med hjälp av den retro vågen i belysning. Placera Archi direkt på kontorsbordet eller säkra det med ett klipp på bordets kant.

Archi T2 «Arkitektlampa» med klassisk bordklämma / Lampemesteren.se
Archi «Arkitektonisk lampa » / Lampemesteren.se

2280 av italienska Fontana Arte med sin vackra dubbla lampskärm har en elegant look som passar bra både i hemmet och på kontoret. 2280, designad av Archivio Storico, ger rummet en lugn och varm atmosfär och övertygar med sin tidlösa elegans.

2280 – FontanaArte / Lamp24.se
2280 – FontanaArte / Lamp24.se

Dekorera kontoret med en vacker designlampa som inte bara ger ett bra ljus utan också stimulerar kreativitet och nya idéer. Om du älskar lampor och belysning kan du läsa om våra belysningstips för vardagsrummet eller få inspiration till vackra nattlampor i sängkanten .