Hopp til innholdet

Glas bordslampa – Vackra bordslampor i glas

En vacker bordslampa i glas är mycket lämplig som borddekoration på ett sidobord, en vägghylla eller en byrå och skänk. Glaset betonar ljuskällorna och ger samtidigt ett vackert och dekorativt ljus. Idag kan du välja mellan ett stort urval av vackra bordslampor i glas, allt från moderna till kupolbordslampor med en vintage 1920-talskänsla.

Art deco bordslampa mässing med rökglas /Lamporochljus.se
Brass från Hubsch – Gyllene mässing och opalvitt glas, fantastiska som dekorativa lampor i hemmet /  Lampemesteren.se

Art deco bordslampa mässing med opalglas är ett riktigt coolt retro blickfång i ditt sovrum eller vardagsrum. En riktigt snygg bordslampa för sovrum, hall och vardagsrum. Lampan skapar ett mjukt och stämningsfullt ljus. Montera gärna en dimmer på sladden om du vill ha ett extra snyggt ljus.

Art Deco bordslampa med opalglas / Lamporochljus.se

Denna vackra lampa, Ghia , från House Doctor är en perfekt liten bordslampa att sätta på en hylla i vardagsrummet eller som en vägglampa vid ditt nattduksbord i sovrummet. Oavsett var du placerar den här eleganta lampan ger den värme på grund av dess fantastiska mönstrade bruna tonade glas, även när ljuset är släckt.

Ghia bordslampa i retro spårat glas / glas och interiör
Blossi – Använd lampan som mjult ljus i vardagsrummet eller i hallen /Lampemesteren.se

FLOS IC T2 är en exklusiv bordslampa med eleganta men också minimalistiska designfunktioner. Här flyter det runda, opala vita glaset i luften och ger ett vackert ljus både upp och ner, vilket skapar extra vackra reflektioner på glänsande bord.

FLOS IC T2 / Lampemesteren.se

Professor Wagenfelds bordlampa från 1924 är en eftertraktad och historisk bordslampa i vacker Bauhaus-stil. Handgjord bordslampa av exklusiv kvalitet med ett munblåst opalglas i en halv kupol och en praktisk, traditionell ljusströmbrytare på tråd.

Professor Wagenfelds bordslampa – Tecnolumen / Lamp24.se

Opal hämtar inspiration från 1920-talets art-deco-rörelse och har ett underbart enkelt men elegant utseende som kombinerar en sfärisk vit glaskupol och en hög bas av mönstrad, mörk keramik. Lampan strålar ut ett bekvämt, diffust ljus och passar lika bra i ett sovrum som i vardagsrummet eller korridoren.

Opal bordslampa – House Doctor / Nordicnest.se

De vackra ballroom bordslamporna från Design By Us är nästan oumbärliga när det gäller vackra bordslampor gjorda av glas. Dessa bordslampor har ett munblåst målat glas, med handmålade detaljer och glansiga ytor som skapar en underbart glamorös belysning.

Ballroom – Design By Us /Lampemesteren.se

Carrie är en vacker och smart bordslampa från danska menu med en opal-vit glaskupol och ett bärhandtag så att du kan ta den med dig. Denna bordslampa är laddningsbar så att du kan ta den med dig överallt. Ut i trädgården, för borddekorationer, på stranden och mycket mer.

Carrie – Uppladdningsbar bordslampa från Menu / Lampemesteren.se
Carrie – Uppladdningsbar bordslampa från Menu / Lampemesteren.se

New Works Karl-Johan Bordslampa är en fantastisk bordslampa med en unik rundad glasskupol i rökfärgat glas som skapar bra reflektioner och en lyxig atmosfär.

New Works Karl-Johan Bordslampa / Andlight.se

Siv Dome från danska Nordlux har en retro look och en klassisk kupolformad glaskupol som omsluter ljuskällan och lampbasen i färgad granit. Använd gärna en vacker dekorativ glödlampa tillsammans med bordslampan för att få maximal effekt.

Siv Dome – Nordlux / Lampeguru
Siv Dome – Nordlux / Lampeguru

Drops från Globen-lighting är en smal och äggformad tabellampa i glaskupol som finns i tre olika färger och är väl lämpad som dekorativ bakgrundsbelysning. Drops finns också som taklampor, se tips om Globen Drops-lampor .

Droppar bordslampa från Globen / Homeroom.se

Torrano från Swedish Globen Lighting är en lång och elegant bordslampa med en glaskupol i en mycket exklusiv stil. Med sin höga lampbas av färgad marmor med unika mönster och en vacker, rund opalvit glasskupol som sprider ljuset får du ett vackert inre element med själ och tidlös kvalitet.

Torrano bordslampa i brun marmor / Nordicnest.se
Torrano bordslampa i svart marmor / Nordicnest.se
Torrano bordslampa i vit marmor / Nordicnest.se

Note är en vacker bordslampa gjord av munblåst glas med vackra spår och mönster som skapar ett vackert dynamiskt ljusspel. Lampan vilar elegant på en hög mässingsbelagd bas, och den grönfärgade skuggan i glaset har en rå och enkel look som passar perfekt i de flesta hem.

Note – House Doctor / glas och interiör

Empatia från italienska Artemide är en modern och annorlunda tolkning av kupolbordslampan. Moderna belysningstekniker används här för att skapa en otroligt fascinerande bordslampa som definitivt kommer att locka uppmärksamhet.

Empatia – Artemide / Lamp24.se

JWDA från danska Menu är en populär och trendig bordslampa designad av Jonas Wagell. Med sin karakteristiska runda knapp, glaskupol och vackra bas, skapar JWDA-bordslampan både ett fantastiskt ljus, men blir också en snygg kontaktpunkt i interiören.

JWDA från Menu / Nordicnest.se
JWDA från Menu / Nordicnest.se
JWDA i mässing från Menu / Nordicnest.se
JWDA från Menu / Nordicnest.se
Atlas – Gyllene bordslampa / Homeroom.se

Finska Iittala är specialist på dekor och lampor i munblåst glas, en av deras vackra lampor är Virva. En vacker bordslampa i glas med en fyrkantig glaskupol i ett vackert rillat mönster som skapar ett fantastiskt ljusspel.

Virvel från Iittala / Glas och interiör
Virva från Iittala / Glas och interiör
Pinecone – Fontana Arte / Lamp24.se

Stone from Menu har en vacker och låg kupol i munblåst rökt glas med en keramisk fot som avger ett varmt och trevligt ljus när det tänds. Du kan reglera ljuset med dimmeren, perfekt för att skapa en atmosfärisk bakgrundsbelysning i bokhyllan, längs golvet eller på ett sidobord.

Stone bordslampa – Menu / Nordicnest.se

Blown Nero Marquina & Silver Luster är en lyxig och vacker bordslampa med en underbart mönstrad glaskupol som reflekterar ljus och omgivningar på ett vackert sätt. Blown from & Tradition har en svart lampa i marmor och ser bra ut som en dekor i hemmet.

Blown – & Tradition / Lampemesteren.se
Blown – & Tradition / Lampemesteren.se

Amp från Normann Copenhagen har en vacker vintage-look över den och har tagit mycket av sin inspiration från gamla radioapparater med rörförstärkare och exklusiva, men enkla material. Alla bordslampor i Amp-serien har en bas av färgad marmor i olika varianter.

Amp – Normann Copenhagen / Lampemesteren.se
Amp – Normann Copenhagen / Lampemesteren.se

Smokey är en enkel men dekorativ bordslampa från danska By Rydens som kombinerar glas och metall i mässing eller svart i en traditionell bordslampa av glas. Perfekt som ett dekorativt bordsljus eller som ett ljus på en hylla och byrå.

Smokey i mässing – finns även i svart / Homeroom.se

Se gärna mer eleganta lampor i glas , få tips för vackra lampor i färgat glas. Läs mer om interiör- och designtips, se dessa dekorativa speglar med färgat glas eller dekorativa figuror för att dekorera hemmet med.