Hopp til innholdet

Lampor från Konsthantverk – Rustik och handgjord belysning

Letar du efter en stämningsfull och unik belysning för en stuga, hus eller kanske en bar och restaurang? I så fall kommer du att tycka om den vackra belysningen från den svenska lamptillverkaren Konsthantverk från Tyringe i Sverige. I över 90 år har denna lilla lampstillverkare byggt lampor för hand med sin helt egen unika twist.

Något av det som kännetecknar lamporna för konst och hantverk är ofta små grova detaljer. Det kan vara synlig punktsvetsning, vingmuttrar eller en grov och grov handvalsad yta som skapar en helt unik charm och värde. Konst och hantverk använder ofta eleganta material som rå mässing och järn, som så småningom kommer att utveckla sin egen unika patina med tiden.

Konst- och hantverkslampor är perfekta för dig som vill ha en varm belysning i ditt hem och din stuga. Lamporna har en rustik, industriell känsla men passar lika bra in i den skandinaviska eller moderna inredningsstilen. Använd dem gärna tillsammans med dekorativa glödlampor och skapa ett behagligt ljus i hemmet.

Rosdala är stora hängande lampor av klart eller mörkt glas med en lamphållare av rå mässing som skapar ett vackert samspel med en dekorativ glödlampa eller LED edison dekorativ glödlampa med synliga trådar. Eftersom ljuset är klart ska glas användas för att ansluta detta till en dimmer, antingen väggmonterad eller trådlös plejd dimmer .

Rosdala från Konsthantverk /Lampemesteren.se

Megafon från Konsthantverk är en spektakulär taklampa och ljuskrona av bästa kvalitet från Konsthantverk, designad av Jesper Ståhl. Megafon-ljuskronan är tillverkad av äkta rå mässing som handrullas och monteras för hand på fabriken i Tyringe, Sverige. Denna snygga ljuskrona med sin unika och rustika charm, ser bra ut över ett matbord eller över vardagsrumsbordet.

Handrullad av rå mässing /Lampemesteren.se
Grov och rustik mässingslampa som så småningom kommer att utveckla en vacker patina /Lampemesteren.se

Lampan skapar ett stämningsfullt sken precis där du behöver det, över soffbordet eller köksbordet, arbetsbordet eller sovrummet, bara fantasin sätter gränser.

Stav-serien från Konsthantverk har en ren och enkel design som passar perfekt med den skandinaviska och moderna inredningsstilen. I Stav-lampor från Konsthantverk möts tunna och snygga ljusstakar / strålkastare ofta med grovare, industriella element som vingmuttrar, rå koppar och liknande.

Stav från Konsthantverk /Lampemesteren.se
Stav från Konsthantverk /Lampemesteren.se

Stav lamporna från Konsthantverk kommer som en hel serie bordslampor, taklampor, golvlampor i många färger och materialkombinationer.

Fenomen är en elegant glaslampa från svenska Konsthantverk med rustika inslag av rå mässing som med tiden kommer att utveckla en underbar och unik patina. Den gyllene råa mässingen kombineras med en munblåst lampskärm av klart eller sotat glas och finns i tre storlekar och former som kan hänga fint ensam, men över ett matbord eller soffbord blir det en perfekt kombination om de hängs i olika höjder.

Fenomen från Konsthantverk över ett matbord /Andlight.se

Konsthantverk är en liten lampstillverkare från Tyringe i Sverige, där de har handgjorda unika lampor i över 90 år. Deras lampor har ofta en touch av rustik och industriell där glas kombineras med råmetall.

Fenomen kommer i klart eller sotigt glas /Andlight.se

Svep från Konsthantverk är en stor, rund taklampa med ett intressant rustikt och industriellt utseende. Den yttre ramen av råjärn eller mässing har en vacker patina och oxidation som ger ett unikt och spännande utseende, perfekt för dig som letar efter en taklampa eller tak för ett lantligt hem eller för dig som helt enkelt letar efter något unikt och rustikt .

Svep taklampa i rustik stil från Konsthantverk /Lampemesteren.se

Konsthantverk är en liten lampatillverkare baserad i Tyringe i Sverige. Här har de i 90 år tillverkat lampor på sin egen fabrik där ofta handgjorda detaljer och grova material används.

Rustik  KH # 1  från KonstHantverk kommer som en vägg, bord och golvlampa i svart och vitt med justerbara armar och fina detaljer av bland annat antik mässing.

KH#1 – KonstHantverk /Lampemesteren.se
KH#1 – KonstHantverk /Lampemesteren.se
KH#1 – KonstHantverk /Lampemesteren.se

Läs gärna mer om vackra lampor för vardagsrummet, se mer om Stållampa och Golvlampa för trädgården eller Antika lampor – Lampor med själ & antik design.