Hopp til innholdet

Plejd – Installation och anslutning av Plejd trådlös switch och dimmer

Plejd är ett smart hemsystem som är mycket enkelt att ställa in och komma igång med i ditt eget hem, med plejd kan du styra belysning via trådlös switch, app eller ställa in scenarier eller astroklocka, allt till ett mycket rimligt pris och snabb installation .

Plejd kan användas för all belysning, men kan vara särskilt lämplig för rehabilitering, eftermontering av downlights eller lampor i områden där det är svårt att installera en strömbrytare. Detta kan till exempel vara ljusstyrning av led strips över garagetledstrips utomhus längs terrassen eller Trappljus – Inspiration och tips om trappbelysning.

Ta hand om utrustningen jag använde – Batteribackup rekommenderas alltid, så du behöver inte programmera om något om banan är avstängd. /Proffsmagasinet.se
Plejd Smarthus-system /Proffsmagasinet.se

Montering och anslutning av Plejd

Idag installerar jag anpassad styrning av två infällda vägglampor som eftermonteras i trappor . Här var det en fördel att använda vårdsystemet eftersom kunden kan få trådlös kontroll via switch, samt via app och automatisk astrour.

Behandla p-piller med en inbyggd brytare /Proffsmagasinet.se
Sköter om den trådlösa omkopplaren och omkopplarramen från elko /Proffsmagasinet.se
Trådlös vårdbrytare /Proffsmagasinet.se
12 volt vägglampa

Anslutningen av detta system var ganska lätt.
230 volt in via röret som sedan går till amningspiller, ammande brytare styr ljuset och skickar strömmen till en liten LED-drivrutin. Från LED-drivrutinen fortsätter 12 volt till vägglamporna.
Allt passar i en liten kopplingsbox AP9.

Snygg strömbrytare med LED-driver för vägglamporna /Proffsmagasinet.se
Vid installationen av LED-strips utomhus längs terrassen kontrollerade brudgummen en lite kraftfullare förare

När allt är anslutet kan du gå in i appen för Plejd för att ge installationen ett namn samt ändra vad du vill. Appen är mycket tydlig och kommunicerar med vårdbrytaren via Bluetooth.

Här har jag ställt in den så att astroklockan tänder ljuset 2 timmar före solnedgången och av 2 timmar efter soluppgången.

Plejd levereras också med en trådlös omkopplare som kan bryta upp till 15A, väl lämpad för att styra panelvärmare Värmekablar i marken via kontaktor.

Bluetooth fjärrströmbrytare 3500 W från plejd. /Proffsmagasinet.se

Plejd kommunicerar med varandra via Bluetooth och skapar en «bro» mellan sig. Detta ökar utbudet varifrån man kan kontrollera pillerna markant, vilket var väldigt bekvämt i en annan installation.

När jag installerade LED-strips utomhus i trädgården fanns det en trådlös strömbrytare inne i korridoren, en längs husväggen som ersatte den gamla skymningssensorn och ett nytt preparerat piller som stod bakom en levande vägg 10 meter från husväggen. Med det bra utbudet av Plejd innebar det att husägaren kunde styra systemet från soffan på andra våningen.

ledde remsor terrass utomhus
Från installationen av led strips utomhus i trädgården

Här kan du läsa lite mer om installation av led-strips i trädgården , tips om hur man skapar ett fint ljus för trappor, eleganta vägglampor för badrummet eller Glamorösa och eleganta lampor – Skapa en belysning med stil.