Hopp til innholdet

Bordslampa Tips och Inspiration – Fina bordslampor för ditt hem

Upplev oöverträffad komfort och funktionalitet med en stilfull bordslampa som tillför charm till ditt vardagsrum samtidigt som den tillfredsställer dina belysningsbehov. Bordslampor är inte bara ett viktigt tillbehör för att skapa en mysig och inbjudande atmosfär, utan också en mångsidig lösning för olika uppgifter.

Oavsett om du kryper ihop med din favoritbok eller jobbar långt in på natten, ger en bordslampa den perfekta mängden fokuserad belysning som hjälper till att minska påfrestningen på ögonen och förbättra den totala upplevelsen. Låt inte otillräcklig belysning begränsa din produktivitet eller njutning – investera i en bordslampa som matchar din smak och förvandlar ditt utrymme.

Umage EOS Mini  är en väldigt snygg och dekorativ bordslampa som passar bra som dekorativ belysning i entrén, sovrummet eller i fönsterkanten. Lamporna består av en fjäderlampskärm, som du kombinerar med önskat stativ. Det fina med dessa lampor är att ljuset kommer att spridas, men också följa olika vägar ut genom de ljusa och luftiga fjädrarna, vilket skapar ett vackert ljusspel.

Umage EOS Mini Bordslampa av fjädrar /Lamp24.se
Umage EOS Mini Bordslampa av fjädrar /Lamp24.se

Sedan 1950-talet har franska Jieldé skapat vacker belysning med industriell känsla. Lamporna hämtar mycket av sin inspiration från traditionella franska industri- och kontorslampor med rörliga skarvar och stora breda lampskärmar som ger bra ljus.

Jieldé Bordslampa /Lamp24.se
Jieldé Bordslampa /Lamp24.se

Visir från Örsjö Belysning är en hyllning till den klassiska bärbara oljelampan. Med ny LED-teknik och ett effektivt uppladdningsbart batteri kan du låta den vara permanent ansluten till USB-laddaren eller ta lampan med dig runt i rummet eller ute i trädgården utan sladd när du vill ha lite extra behaglig belysning.

Visir från Örsjö Belysning – Med trådlös QI-laddning /Nordicnest.se
Visir från Örsjö Belysning – Kommer i flera färger /Nordicnest.se

Visiret är handgjort i Sverige och kommer i en rad vackra finish, inklusive röd koppar, mässing, svart matt och vit. Batteriet laddas via USB och räcker i ca 6 timmar. Den kan även laddas trådlöst via en QI-platta, vilket gör allt mycket enklare.

Visir från Örsjö Belysning – Perfekt för inomhus och utomhus /Nordicnest.se
Pauleen Glowing Midnight bordslampa /Lamp24.se
KARE DESIGN Rose bordslampa – titanbelagt stengods /BOBOhome.se

Flowerpot Portable är en snygg batterilampversion av de välkända lamporna i flowerpot-serien från &Tradition. Dessa batterilampor är något mindre än originalet, så de kan vara extra flexibla i användning och de laddas upp via USB-kabel.

Flowerpot portable kan dimmas från 100 % till 50 % eller 20 %, har 11 timmars användning vid 100 % ljusstyrka och ännu längre om lampan är dämpad för att skapa en mysig bakgrundsbelysning utan sladd. IP44-täthet så den kan även användas utomhus för att dekorera trädgårdsfesten.

Flowerpot Portabla bordslampor från &Tradition /Nordicnest.se
Flowerpot Portable – &Tradition /Nordicnest.se

Monas från Eulunas  är en stilren bordslampa i trä som består av en fyrkantig tygskärm som finns i 5 olika färger och en lampfot i ek som har behandlats med olja så att det naturliga trämönstret kommer fram. Denna dekorativa och snygga bordslampa skapar ett mysigt ljus och är lätt att placera.

Monas ekbordslampa och tygskärm /Lamp24.se
KARE DESIGN Animal Rabbit Guld bordslampa /BOBOhome.se

Mushroom från Cozy Living  är en härlig serie glaslampor formade som en svamp, som finns i en rad känsliga färger och nyanser. Dessa passar perfekt som stämningsbelysning tillsammans med inredning och inredning i vardagsrum, hall och sovrum.

Mushroom bordslampa från Cozy Living /Lampemesteren.se
Fantastiska bordslampor, både med och utan ljus /Lampemesteren.se

KARE DESIGN Mamo Deluxe bordslampa – Elegant och stilren bordslampa med lampskärm i guldfärgad plast och lampfot i brunlackerat stål

KARE DESIGN Mamo Deluxe bordslampa /BOBOhome.se

Tamarin  från  Prios  är en smart, modern och funktionell bordslampa som passar bra till arbetsbelysningen och skrivbordet. Minska ögonbelastningen genom att ha bra belysning när du arbetar på datorn. Tamarin bordslampa är lätt att justera och klämms enkelt fast på bordskanten.

Tamarin från Prios /Lamp24.se

Schweden um 1927 är en nostalgisk designbordslampa Technolumen från 1927 i klassisk Bauhaus-designstil. Bordslampan är skapad med funktionalitet först och främst och har en lätt justerbar lampfot med en hängande lampskärm i svart metall. Perfekt som vintage bordslampa på kontoret och hemma.

Schweden um 1927 – Technolumen /Lamp24.se

JWDA från danska Menu är en populär och trendig lampa med en opalvit glasskärm som skapar ett varmt och inbjudande ljus som inte bländar. Finns i flera färger, JWDA blir en stilig samlingspunkt i inredningen och gör sig snygg på byråar och nattduksbord.

JWDA Bordslampa av vit marmor /Nordicnest.se
JWDA Bordslampa /Nordicnest.se

Vipp591 är en elegant och vacker bordslampa som kombinerar vit eller svart marmor med ett vackert stenmönster och en stor och luftig glasskärm med ett fint räfflat mönster som skapar ett fantastiskt ljusspel. Bordslampan kommer med en inbyggd dimmer, så du får en delikat ljusnivå som passar dina önskemål.

Vipp591 bordslampa av marmor och glas /Lampemesteren.se

Hashira är en elegant cylindrisk trådlös lampa som påminner om klassiska japanska rislyktor. Med en skärm av naturligt linne sträckt över lampans ram skapas ett diffust och behagligt ljus, perfekt som dekorativt ljus för bord eller hörn.

Eftersom detta är en batteridriven bordslampa kan den enkelt flyttas från plats till plats utan att behöva oroa dig för sladdar och med en 3-stegs dimmer kan du skapa den ljusnivå du önskar. Hashira kan också kopplas permanent på sin fasta plats.

Hashira Raw från Menu /Nordicnest.se
Hashira White från Menu /Nordicnest.se

Seletti är ett italienskt designhus som ofta skapar konstiga och roliga lampor och inredningsartiklar. Här kan du bland annat se dekorativa lampor Amor i sin välkända pose, där pilspetsen är ersatt av en hjärtformad glödlampa och den berömda apan, som ser bra ut som en dekorativ bordslampa.

Seletti Bordslampor /Lampemesteren.se
Seletti Bordslampor /Lampemesteren.se

Taccia från Flos är en ikonisk lampa inom italiensk design och formades med idén att skapa en lampa där enkelhet och indirekt ljus stod i fokus, men som slutade med en ganska krystad start som var allt annat än enkel.

Taccia Bordslampa från Flos /Andlight.se

Taccia designades ursprungligen av Achille och Pier Giacomo Castiglioni 1958. Den ursprungliga idén att använda plast i lampan ledde till problem med värmeutvecklingen från glödlampan i lampan. 1962 tog Flos därför över designen och använde glas och aluminium som tål värmen.

Men från 2010 och med introduktionen av moderna LED-lösningar började Flos att experimentera igen med plastskärmar, trogna den ursprungliga designidén, och den nya lampan av PMMA var klar 2016 – och var nu i linje med vad de Bröderna Castiglioni föreställde sig då 1958

Taccia Bordslampa från Flos /Andlight.se

Verner Pantons ikoniska Panthella bordslampa från 1971 är skapad med enkla organiska former som speglar varandra. Detta är en populär lampmodell som förblir hög i pris och är uppskattad bland samlare.
Med sin smarta design fungerar foten och skärmen som ljusreflektorer. Den halvsfäriska skuggan riktar ljuset nedåt, medan den trumpetformade basen reflekterar ljuset uppåt och utåt i rummet.

Panthella – Louis Poulsen /Lampemesteren.se
Panthella sort – Louis Poulsen /Lampemesteren.se
Panthella bordslampa från Louis Poulsen /Lampemesteren.se

Milenka är en klassisk banklampa som blev populär för kontorsarbete på 20- och 30-talen. Bordslampan har en traditionell grön skärm och mässingsfot med praktisk sladdbrytare.

Milenka Bordslampa Banker /Lamp24.se

Skulpturell och elegant – Kizu från New Works kombinerar en halvklotformad lampskärm i opal-akryl som sprider ljuset elegant och en rundad, oval lampfot av exklusiv marmor. Lampan har ett inbyggt batteri, ger ett varmt ljus, kan dimras och kan placeras var som helst i hemmet och trädgården.

Utsökt marmor och opal nyans i en elegant kombination /Lampemesteren.se
Lampan kan dimras och ger ett mjukt, varmt ljus /Lampemesteren.se

Oluce Zanuso  är en designklassiker från 1965 som har vunnit många designpriser genom åren och som nu upplevt en nyvunnen popularitet bland dem som älskar äkta retrodesign och tidlösa klassiker. Italienska Oluce har tillverkat Zanuso-lampan med en stor halvsfärisk lampskärm, som fästs med en lång, böjd metallarm.

Oluce Zanuso – Designklassiker från 1965 /Lamp24.se

Dusk  från  101 Copenhagen  har en enkel form och idé. Bordslampan består av två runda skivor av oxiderat aluminium, med ljuskällan placerad mellan dem, vilket skapar indirekt bakgrundsbelysning och ett fantastiskt ljusspel.

Dusk bordslampa från 101 Copenhagen /Lampemesteren.se

Ocean  från  Dyberg Larsen  är en bordslampa med coola retrovibbar, där mycket av färgpaletten hämtat inspiration från 60- och 70-talen. Lampan är fantastisk att placera både i vardagsrummet och på kontoret där du får både praktisk belysning, som du kan vända och vända på och samtidigt ser den snygg ut.

Ocean bordslampa med retro färger /Lampemesteren.se

Kaiser Idell från Fritz Hansen med sin Bauhaus-inspirerade designstil lanserades redan 1936 men finns nu i ett antal nya och attraktiva färger, bland annat lätt grått och lyxigt svart. Denna subtila, matta färg skapar en fin kontrast till den gyllene lamparmen i böjd mässing och passar samtidigt fint till moderna väggfärger i matt stil.

Bauhaus bordslampa från 1936 /Lampemesteren.se

Elegant både som skrivbords- och sovrumslampa, men den kan även användas som en snygg dekorativ lampa på ett sidobord bredvid fåtöljen eller i hall och entré.

Kaiser Idell – Easy Grey /Lampemesteren.se
Kaiser Idell – glänsande grön och svart lyx /Lampemesteren.se

Läs gärna mer om vacker belysning och vackra lampor, se bland annat Sovrumslampa: Idéer & inspiration för sovrumsbelysning, Batteridrivna lampor – Vackra lampor med batteri för dekoration och fest och Golvlampor: Mångsidig och dekorativ belysning för alla hem.