Hopp til innholdet

Balk Lampa – Snygga träbalklampor för mys och rustik belysning

En balklampa kan göras själv eller köpas färdig och passar perfekt i en stuga eller villa där du vill ha en rustik och charmig belysning som är naturtrogen och verklig. Balklampor är vanligtvis gjorda av en långsträckt träbalk, trästock eller trädgren med hängande lampor som är bundna och nedhängda.

Det fina med en lampa av balk, gren eller käpp är att det inte är så svårt att göra en själv. Du kan till exempel ta en promenad i skogen och hej och leta efter fina föremål i rätt längd och utseende. När du har hittat en lämplig balk eller gren från ett träd kan du torka det och hänga det runt hängande hängen och lamphållare av tygsnöre.

Terra -serien från Envolight är en serie strålkastare i furu med en grov och naturlig finish. Dessa trädgrenlampor är ett populärt val i stugor där du vill skapa den rustika och trevliga känslan med naturliga inslag i inredningen. Varje lampa i Terra -serien är unik och har ett fantastiskt trämönster som ser bra ut i sig, men som i framtiden också kan färgas i olika färger om du vill ha lite förändring.

Terra – Envolight / Lamp24.se

Dessa långsträckta träbalklampor är mycket fina att placera över ett långsträckt bord i matsalen. Använd gärna några varma och dekorativa glödlampor för att skapa en mysig och varm belysning som främjar avkoppling och mys.

Terra – Envolight / Lamp24.se

Cintia är en vacker träbalklampa med rustika inslag av tjocka rep, snodd tygsnöre och starka fästelement i stål som omger träbommen. Passar perfekt som takbelysning i en lägenhet, stuga eller hem där du vill ha en lantlig, lite industriell och rustik inredning.

Cintia balklampa i trä och stål / Lamp24.se

Nekala är en snygg, långsträckt lampa gjord av uthålad träbalk / gren med dolda ljuskällor som lyser jämnt och mysigt ner mot bordet. Lampan är gjord av naturliga eukalyptusträd med en fantastisk och naturlig yta med många ringar, stötar och ett vackert trämönster. En lampa som kombinerar både naturliga element med en elegant och modern design.

Modern trälampa med integrerad LED / Lamp24.se

Eviton från Lindby är en klassisk och snygg hänglampa med en balkform av rörträ. Den har en naturfärgad träbalk som fungerar som ett takfäste och ner från den hänger sex ståltrådar. Trådarna är bundna runt en annan träbalk och hamnar på olika höjder med sex hängande lampor ner mot bordet. Med sina många ljuskällor ger lampan ett vackert och bra ljus.

Eviton snygg hänglampa med balkform / Lamp24.se

Oldbury är en elegant och industriell hänglampa med upphängda stållampor som fästs på en långsträckt träbalk i färgad brun. Lampskärmarna i metall är inte så djupa att ljuset från glödlamporna går både nedåt och snett mot sidorna, detta säkerställer att du får ett fint och jämnt ljus ner till exempelvis ett matbord eller soffbord.

Oldbury – Industriell och rustik träbalklampa / Lamp24.se

Legno är en massiv trästocklampa med integrerade lampor. Lampan är gjord av en stock av massiv furu med mörk fläck och stora, starka stålfästen i svart som ger en rustik och industriell känsla. Legno är perfekt för lantlig inredning eller som belysning för en stuga där du känner dig som naturliga element i inredningen.

Legno – Vacker trästock lampa i massivt trä / Lamp24.se

Läs gärna mer om vackra lampor i trä och vackra trälampor. Se även dessa fina lampor till stugan , Glamorösa och eleganta lampor eller se våra tips om Belysning för köket – Fina lampor för köket.