Hopp til innholdet

Vägglampa och taklampa med lång arm – Justerbar och flexibel belysning för tak och vägg

Vägglampor med långa armar ger en annorlunda och dekorativ belysning i lägenheten och huset. En vägglampa och taklampa med lång arm kan till exempel monteras på väggen eller i taket ovanför en köksö eller ett utsprång i köket och kommer att vara ett bra alternativ till nedhängda lampor.

En långarmad lampa kan även monteras på en vägg i exempelvis vardagsrummet och dras ut för att ge ett smidigt och justerbart läsljus till stolen och soffan. När lamporna inte används kan de skjutas närmare väggen och ger en elegant punktbelysning nerför vägg och hörn.

Långärmad vägglampa i vardagsrum – Arigato från Grupa / Lampemesteren.se
Artemide Tolomeo Långärmad Vägglampa /Lampemesteren.se

En vägglampa med lång arm är också utmärkt för att få ljus i områden där andra lampor inte passar in, till exempel om du inte har möjlighet eller lust att hänga en pendellampa, eller vill ha en lampa som går att justera och som kommer att fånga ögat besökande gäster. Den här looken passar även bra för att skapa en industriell eller rustik stil, men passar lika bra till det moderna och i övrigt stilrena hemmet.

Ambit från danska Muuto är en elegant vägglampa med en mellankort stav som fästs på väggen och kan kasta ljuset var du vill. Lampskärmen kan vinklas 60° medan själva staven kan vridas 120°. Detta gör lampan mycket flexibel i användning och kommer att passa utmärkt i läshörnan.

Ambit vägglampa från danska Muuto / Nordicnest.se

Med sin moderna och rena skandinaviska design och mjuka färger passar vägglampan Ambit särskilt bra som läslampa i sovrummet eller som väggmonterad belysning i vardagsrummet eller längs köksväggen.

JOB från Frandsen har hämtat sin design från den klassiska arkitektlampan och är mycket funktionell i dagligt bruk. Den har en flexibel arm som kan dras ut från väggen och hålla positionen, detta gör den mycket lämplig som arbetslampa eller läslampa.

Svart arkitektlampa «Job» från Frandsen bredvid sängen /Lampemesteren.se
Vit långärmad vägglampa – perfekt för kontoret / Lampemesteren.se
Vägglampa Theon med lutbar saxarm i trendig industriell stil /Lamp24.se

Nemo från Swan är en minimalistisk vägglampa med en extra lång stav som går djupt in i rummet. Perfekt för att skapa ljus över ett vardagsrumsbord eller matbord utan hängande lampa. Vägglampan ger ett varmt och vackert ljus som är lätt att rotera och justera.

Nemo vägglampa med lång stav / Lampemesteren.se

Game vägglampa från House Doctor är en stilren lampa med industriella inslag. Lampan är gjord av mattsvart lackerat stål, och en justerbar arm. Perfekt att montera som sovrumslampa eller vägglampa i vardagsrummet.

Spelvägglampa i svart – Finns även i mässing / Nordicnest.se

Arigato från Grupa är en serie lampor med långa armar som kan monteras i taket eller på väggen. Lamporna har en flerledskonstruktion och tunna armar som bär lampskärmen in i rummet var du än vill ha den. Trots sina många skarvar som skapar en flexibel belysning är lamporna mycket robust byggda och kommer att hålla formen som du önskar.

Perfekt för lutande tak eller rum med lågt i tak – Grupa från Arigato / Lampemesteren.se

Arigato vägg- och taklampor skapar ett behagligt och vackert ljus som inte bländar. Ljuskällan är dold bakom en yttre skärm och du får en fantastisk effekt med indirekt belysning. Detta gör det möjligt att lämna lampskärmen i vinkel eller peka utåt i rummet utan att bli bländad av ljuset.

Arigato vägglampa med lång arm från Grupa / Lampemesteren.se
Arigato från Grupa / Lampemesteren.se

Taklamporna och vägglamporna från Grupa finns i flera spännande storlekar och varianter. Här kan du välja i flera färger och mellan enarmad eller tvåarmad vägg- och taklampa. Den dekorativa lampan passar perfekt in i den moderna inredningen, där vi fascineras av skulpturala former och silhuetter som ger liv och själ åt rummet. Men kommer också att komplettera en rustik eller industriell inredningsstil.

Arigato från Grupa / Lampemesteren.se

Lampe Gras är ett ikoniskt varumärke som med sin över 100 år av historia och revolutionerande design med fokus på nytta och funktionalitet vände upp och ner på tidens tankar kring kontors- och bostadsbelysning. Idag är Lampe Gras känt för sin tidlösa design som passar perfekt in i ett rustikt, industriellt eller modernt hem. Dessa vägg- och taklampor kan användas i husets alla rum och med sin långa arm kan du få ljuset precis där du vill.

222 Lampe Gras Vit vägglampa / Lampemesteren.se

Perfekt för kök, sovrum och badrum

Med sin industriella och rustika design passar dessa vägglampor med till exempel lång stav fint längs köksväggen och kan ge belysning ner till bänkskivan. Denna snygga vägglampa med kopparskärm kommer också med tiden att utveckla en helt unik och vacker patina.

Svart LampeGras vägglampa med kopparskärm / Lampemesteren.se
214 Vägglampa på stolpe från Lampe Gras / Lampemesteren.se
Vägglampor med arm – Lampe Gras / Lampemesteren.se

Schottlander  BS2 vägglampa är skapad i svart vård, svart skärm, tillverkad i aluminium och designad för industrivärlden 1951. Vägglampan är särskilt välplacerad över ett matbord istället för en taklampa, där lampan verkligen kommer till sin rätt . 

Schottlander Mantis BS2 Mini / Lampemesteren.se
Balancer Vägglampa – Northern /Nordicnest.se

Den snygga vägglampan Bazar från det svenska märket By Rydéns är den optimala läslampan. Vägglampan har en industriell känsla och är gjord av svartlackad metall. Denna lampa har en justerbar arm som roterar i de lägen du vill – perfekt vid soffan eller sängen. 

Bazaar från By Rydens / Nordicnest.se
Swing är grym som dekorativ lampa i vardagsrummet – Kombinera med en vacker dekorativ glödlampa /Nordicnest.se

Vägglampa som taklampa

Vanligtvis monterar man inte vägglampor i taket, men med en långarmad vägglampa klarar man det bra och kommer att skapa ett dekorativt och stilrent blickfång i belysningen. En vägglampa med lång arm som är monterad i taket kan fritt justeras genom att dra och flytta lampan till önskat område.

Dubbel taklampa med lång rörlig arm från Lampe Gras / Lampemesteren.se

En taklampa med lång arm kommer alltså att fungera som rörliga och långarmade spotlights, bara större och mer dekorativa. Denna alternativa belysning skapar en stilfull effekt och fångar definitivt gästers och besökares uppmärksamhet.

Arigato från Grupa / Lampemesteren.se
Arigato från Grupa / Lampemesteren.se
Lampe Gras är anpassningsbara och passar fint in i husets alla rum / Lampemesteren.se

Läs gärna mer om vägglampor med rörlig arm, snygga läslampor till sovrummet eller se våra tips på dekorativa vägglampor för vardagsrum och vardagsrum. Vill du ha mer inspiration har vi även ett antal tips på lampor och belysning till vardagsrummet.