Hopp til innholdet

Vackra läslampor för bostäder | Vägg- och golvlampor med läslampa

Läslampor för vardagsrum och sovrum, upptäck trevliga och praktiska läslampor du kan hänga på väggen eller ha bredvid en soffa eller fåtölj. Med en bra läslampa kan du justera ljuset där du behöver det, samtidigt som lampan blir ett dekorativt element i hemmet.

Här hittar du ett urval av vackra och spännande läslampor för rummet, oavsett om du vill att de ska hängas vägg bredvid sängen, eller som en golvlampa bredvid en soffa eller fåtölj.

Plivererlampor från danska le klint / Lampemesteren.se

Tips – Du behöver inte nödvändigtvis använda dedikerade läslampor för belysning bredvid sängen, du kan göra något annat, till exempel för att använda vackra hängande hängen bredvid sängen.

Karla vägglampa med läslampa / Lamp24.se

Med sina handvikta skärmar har danska Le Klint levererat vackra designlampor av mycket hög och unik kvalitet under hela livet. Den vackra 349 golvlampan är inget undantag, och förutom sin handvikta lampskärm, vackra detaljer i mässing och svartmetall.

Golvlampan har en nedåtvänd skärm som ger en vacker och mysig läslampa om den placeras bredvid en soffa eller fåtölj.

Le Klint 349 Golvlampa / Lampemesteren

Nantwin är en fantastisk golvlampa med läslampa i klassisk stil och fina detaljer. Den grå och vita textillampan skuggar i botten och har en tidlös stil som passar de flesta hem. Med denna golvlampa kan du sitta bekvämt i fåtöljen eller soffan och få ett bekvämt ljus oavsett om du läser en tidning, stickar eller läser en bok.

Nantwin – Golvläsningslampa /Lamp24.se

Dunja är en klassisk golvlampa med belysning och en separat läslampa i rustik, lantlig rostbrun metall med vitt alabasterglas.

Dunja – Rustik golvlampa med läslampa / Lamp24

Rebecca är en fantastisk och praktisk vägglampa i modern design, men ger samtidigt ett mysigt ljus. Vägglampan har en dubbel ljuskälla så att du kan välja mellan det bekväma ljuset nedtonat av tygskärmen, eller ett mer direkt och justerbart ljus från läslampan.

Rebecca vägglampa med läslampa / Lamp24

För hem med antik och lantlig stil kommer den fantastiska Charleston golvlampan att passa bra. Lampan har en dekorativ klassisk look, justerbar höjd och en nedåtvänd vit textilskärm som ger en fin läslampa om den placeras bredvid en soffa eller fåtölj.

Charleston antkk golvlampa / lamp24

Rustik KH # 1  från KonstHantverk levereras som vägg-, bord- och golvlampa i svart och vitt med justerbara armar och fina detaljer i antik mässing.

KH#1 – KonstHantverk /Lampemesteren.se
KH#1 – KonstHantverk /Lampemesteren.se
KH#1 – KonstHantverk /Lampemesteren.se

Twiss är en trevlig och modern läslampa med en platt lampskärm fäst på en väggmonterad stång. Twiss kommer också i en fantastisk golvlampa med två skärmar som, liksom vägglampan, erbjuder en dekorativ och flexibel belysning.

Twiss – Modern och praktisk lampa / Homeroom.se
Twiss Messing / Homeroom.se
Twiss – tvåarmars golvlampa / Homeroom.se
Arigato från Grupa är en flexibel bordläsningslampa för sängbordet / Lampemesteren.se

Med en flexibel läslampa och den varma mässingsfärgen kommer Florens från Lindby att vara en delikat känsla i hemmet. Perfekt för montering bredvid sängen för en extra bra läslampa.

Florens – Lindby /Lamp24.se

Även om Svean- lampan inte är en dedikerad läslampa, förtjänar den fortfarande en plats på listan på grund av dess vackra och eleganta design. Trots att det inte är en vägglampa som är utformad för funktionsljus endast vid läsning kommer det opala-vita glaset att ge en bekväm läslampa på sängen.

Svean vägglampa med snöre till sovrummet / Lamp24

Lincon är ett flexibelt väggljus på stolpar som kommer i denna fantastiska olivgröna färg.

Lincon vägglampa / Homeroom

Gwendolin är för dig som vill ha en bekväm läslampa i sovrummet. Lampan har en bra form med sin egen vippbrytare placerad på undersidan för enkel åtkomst, den kan också lutas om du vill ha ett starkare läsljus.

Gwendolin – vit textilläslampa / Lamp24.se

Bestlite » BL » -lampor från Danske Gubi är en exklusiv serie dekorlampor för vägg, golv, tak och bord, bland annat föredrog bordslampan av Winston Churchill.

Trots att lamporna ursprungligen utformades på 1930-talet har populariteten inte minskat med åren och dess design hyllas fortfarande som en modern klassiker i designfel över hela världen.

Klassiska vägglampor «BL» / Lampemesteren.se
«BL» lampor / Lampemesteren.se

Trafik från danska Nielsen låter dig sätta ihop din egen golvlampa. Välj din egen lampfot från många material och kombinera lampskärmar i olika färger. Traffic har en flexibel hållare som gör det enkelt att justera läslampan vart du vill.

Trafik – Nielsen / Lampeguru

Se fler fantastiska lampor för sovrummet eller se mer i kategorierna: