Hopp til innholdet

Unoklima fläkt med värmeåtervinning – Perfekt för ventilation i äldre hus

Ett bra inomhusklimat är avgörande för både hälsan och komforten i hemmet, och ventilation spelar en nyckelroll för att uppnå detta. I detta blogginlägg presenterar vi «Arida UnoKlima» väggfläktventilator, ett perfekt val för sovrum och hus utan befintlig centralventilation. Vi kommer också att titta lite på fördelarna med korrekt ventilation i hemmet.

Vad är «Arida UnoKlima» kanalfläktventilator? UnoKlima är en innovativ och tyst ventilationssystem som erbjuder värmeåtervinning och är speciellt utformad för rum som sovrum, källare eller hus utan befintlig centralventilation. Denna enhet är enkel att installera och har en mängd funktioner och fördelar som gör den till ett utmärkt val för att förbättra inomhusklimatet i ditt hem.

Arida UnoKlima – Perfekt för ventilation i äldre bostäder till ett överkomligt pris /Hemklimat.se

Produkten består av en inre, väggmonterad enhet, en väggkanal som innehåller den keramiska värmeväxlaren och filter samt en yttre väggmonteringsdel och vindavvisare.

Innandömet av en Arida UnoKlima /Hemklimat.se

Fördelar med en värmeåtervinningsfläkt som Arida UnoKlima :

 1. Värmeåtervinning: «UnoKlima» kanalfläktventilator är utrustad med en effektiv värmeåtervinningsfunktion som bidrar till att minska energiförbrukningen och spara pengar på uppvärmningskostnaderna. Värmeåtervinning innebär att fläkten utnyttjar värmen från den använda inomhusluften för att värma upp den friska, kalla luften som kommer in, vilket ger en mer energieffektiv uppvärmning. Upp till 93% av värmen från «ut-luften» återvinns och förs tillbaka i rummet.
 2. Tystgående: Arida UnoKlima är konstruerad med fokus på att vara tystgående. Det gör den särskilt lämplig för sovrum, där en låg ljudnivå är viktig för att säkerställa en god natts sömn. Den breda modellen på Ø160mm har en dB-mätning på endast 13/23 dB i låg/hög läge, medan den mindre Ø100mm har en dB-volym på 15/30dB. PAX Passad, en mycket tystgående och populär badrumsfläkt, skapar för jämförelse 20dB.
 3. Enkel installation: UnoKlima är enkel att installera, vilket innebär att du inte behöver göra stora ändringar i ditt hem för att dra nytta av denna ventilationslösning.
 4. Ett billigare system: Arida UnoKlima är ett billigare system med de viktigaste funktionerna och effektiviteten man behöver. UnoKlima är ofta 20-30% billigare än jämförbara system, en besparing som är användbar när man ofta behöver fler än en enhet för att uppgradera källaren.
Levereras som standardmodell med brytare eller med fjärrstyrning /Hemklimat.se

Fördelar med korrekt ventilation i hemmet

 • Bättre inomhusklimat: Korrekt ventilation bidrar till ett bättre inomhusklimat genom att avlägsna fuktighet, lukt och föroreningar från inomhusluften. Detta ger en renare och hälsosammare miljö att leva i.
 • Radonsänkning: Radon är en osynlig, luktfri och smaklös gas som kan finnas naturligt i jord och berggrund. Långvarig exponering för höga radonhalter kan öka risken för lungcancer. Genom att installera «UnoKlima» kanalfläktventilator i källaren kan du byta ut luften som innehåller radon med frisk, ren luft, och därmed minska koncentrationen av radon i källaren och resten av hemmet.
 • Förebyggande av mögel och fuktproblem: Korrekt ventilation hjälper till att kontrollera fuktighetsnivån i hemmet, vilket förhindrar mögeltillväxt och fuktrelaterade problem.
 • Ökad komfort: Bra ventilation bidrar till att upprätthålla en behaglig temperatur och fuktighetsnivå inomhus, vilket gör ditt hem mer bekvämt att vara i.
 • Bättre hälsa: Korrekt ventilation kan ha en positiv effekt på din hälsa. Frisk luft och ett bra inomhusklimat kan minska risken för allergier, astma och andra luftvägsproblem. Det kan också bidra till bättre sömn och allmänt välbefinnande.
 • Energieffektivitet: Med ett bra ventilationssystem kan du minska energiförbrukningen och spara pengar på uppvärmnings- och kylkostnader. Värmeåtervinningsfunktionen i UnoKlima bidrar till att upprätthålla en stabil inomhustemperatur och minskar behovet av extra uppvärmning.
 • Ökat värde på bostaden: Ett bra ventilationssystem kan öka värdet på din bostad. Potentiella köpare kommer att vara villiga att betala mer för ett hem med ett hälsosamt och behagligt inomhusklimat.
 • Ökad användningspotential för källaren: En välventilerad källare med lägre radonhalter och bättre luftkvalitet kan användas mer effektivt som ett extra bostadsutrymme, arbetsrum eller för förvaring. Detta kan öka värdet och funktionaliteten i ditt hem.
Arida UnoKlima byter ut källarluften med frisk luft och återvinner samtidigt 90%+ av värmen /Hemklimat.se

UnoKlima kanalfläktventilator från Arida är en tyst och energieffektiv ventilationslösning med värmeåtervinning som passar perfekt för sovrum eller hus utan befintlig centralventilation. Detta är en smart investering för husägare som vill skydda sin familj och sitt hem från radon och fuktrelaterade problem, samtidigt som de förbättrar komforten och värdet av hemmet.

Läs gärna mer om produkter och guider för hemmet, se bland annat Placera spotlights och Downlight i bostäder, CC Värmekabel Beräkning och styrka i olika rum och Bordslampa Tips och Inspiration – Fina bordslampor för ditt hem.