Hopp til innholdet

Inspirerande och vackra moderna ljuskronor för vardagsrum, matbord och sovrum

Moderna ljuskronor passar fint över middagsbordet, i hallen, vardagsrummet eller över trappan. Moderna tolkningar av ljuskrona kan ta många vägar, här har jag försökt fokusera på lampor med flera ljuskällor som bäst kan fungera som en fokuspunkt i belysningen.

Flos 2097  är en extravagant och elegant ljuskrona med många glödlampor i modern design som finns i flera färger och även i matt svart. 2097 passar fint in i både den rustika inredningen, i det moderna hemmet eller i stugan. Lamporna finns i flera storlekar och passar perfekt som taklampa under högt i tak, bredvid trappor, över vardagsrumsbordet eller över matbordet. Välj mellan mässing, krom eller matt svart.

Flos 2097 – Vacker och modern ljuskrona / Lampemesteren.se
Flos 2097 – Vacker och modern ljuskrona / Lampemesteren.se

Auro är en vacker ljuskrona i modern stil med långa ihåliga stavar av rosa färgade glasstavar som verkligen gör intryck och ger ett vackert ljus där den hänger. Ljuskronan fångar ögat och skapar en mysig atmosfär.

Auro glaskrona / Jotex.se
Auro kommer i rosa och klarglas / Jotex.se

Electra består av en metallbotten och glaskulor med kompakt form som kastar ett vackert ljusspel ner på bordet och in i rummet. Kulorna är en blandning av runda glaskulor och glaskulor med mönstrade räfflor som skapar en fin dynamik i belysningen.

Electra modern glaskrona / Jotex.se

Coordinates från danska Flos är en stilren och modern ljuskronadesign med rena linjer och strama detaljer. Lamporna finns i flera varianter så att du kan kombinera dem liggande eller hängande i taket och skapa ditt eget geometriska mönster Läs gärna mer om Coordinates från Flos.

Coordinates serien från Flos / Lampemesteren.se
Koordinerar serien från Flos / Lampemesteren.se
Soleil – Fin starburst pendellampa med guldfärgade rör från Markslöjd /Lamp24.se
Soleil – Fin starburst pendellampa med guldfärgade rör från Markslöjd /Lamp24.se

Raka linjer och sfärer – dessa geometriska element bestämmer utseendet på den sexflammiga Nostalgi-pendellampan och, som färgerna matt guld, svart och vitt, ger den en modern elegans som kan integreras i många rum.

Nostalgi lampa från Maytoni /Lamp24.se

Gravity från Forestier är en utsökt pendellampa och ljuskrona som passar särskilt bra för höga och luftiga rum där lampan blir ett exklusivt blickfång i belysningen. Ljuskronan består av en serie konvexa former med tunna pelare som breder ut sig från den dolda LED-ljuskällan och skapar ett otroligt vackert ljusspel.

Gravity finns i två modeller och färger, och kan kombineras med varandra för att skapa härlig belysning i hallen, vardagsrummet eller matsalen. Läs gärna mer om gravity från forestier.

Gravity från Forestier /Lampemesteren.se
Gravity från Forestier /Lampemesteren.se

Plivello är en retroinspirerad pendel och ljuskrona från Le Klint som designades 2022 för Le Klints 80-årsjubileum 2023. Lampan har hämtat inspiration från de klassiska och glamorösa golvljuskronorna i art déco-stil och är handvikta av papper av deras fabrik i Odense, Danmark.

Plivello från Le Klint – Handbricka av papper /Lampemesteren.se

Plivello-lamporna finns i en mängd olika storlekar och även i flerfärgade golvlampor med dekorativa, tunna ringar av guldfärgat aluminium. Lamporna är imponerande och skapar ett vackert, delikat ljus, samtidigt som de håller en låg vikt och kan därför hängas upp utan extra hänsyn.

Plivello är perfekt om du vill skapa en lyxig stil i ditt hem, stuga eller för restauranger och hotell. Perfekt för rum med högt i tak.

Plivello från Le Klint – Inspirerad av klassiska ljuskronor /Lampemesteren.se
Plivello från Le Klint – Finns i flera storlekar och färger /Lampemesteren.se

Gransø är en vacker kristallkrona i vacker och stilren modern design med hängande kristaller som reflekterar och lyser i ljuset från glödlamporna. Denna lampa passar utmärkt att hänga i vardagsrummet eller över ett matbord för ett elegant ljus i hemmet.

Gransø från Markslojd / Homeroom.se

Ezana från Lucande är en spännande och dekorativ modern ljuskrona med led som består av flera självlysande ringar som omger och överlappar varandra och ger ett mycket stilrent och tilltalande uttryck. Varje lysande ring har en inre del av led-ljus och en baksida i en vacker pulverlackerad yta i nickel eller vit aluminium. Denna LED-ljuskrona är stor och elegant och kommer därför att passa fint över ett matbord eller i en foajé.

Ezana – Modern led ljuskrona / Lampemesteren.se
Ezana – Modern led ljuskrona vit / Lampemesteren.se

Sakina har ett annorlunda och konstnärligt utseende där ljuskronan böjer och vrider sig i ett dekorativt mönster och lyser upp rummet på ett väldigt speciellt och dekorativt sätt. Sakina är en relativt hög men smal lampa som passar perfekt som en dekorativ och elegant lampa över trappor eller i rum med högt i tak.

Sakina – Modern LED ljuskrona / Lamp24.se

Amp är en spännande och vacker ljuskrona med rökfärgat glas och svart ram från Normann Copenhagen. Amp  smälter samman element från det gamla, tillsammans med modern form och design. Här har man hämtat inspiration från de gamla glasrörsförstärkarna man kunde hitta inom tidig elektronik, därav namnet  amp .
Ljuskronan har en vacker form som skapar ett härligt ljus i rummet.

Amp – Smoke & Black ljuskrona / Lampemesteren.se
Amp – Smoke & Black ljuskrona / Lampemesteren.se
Amp – Smoke & Black ljuskrona stor / Lampemesteren.se
SOLEIL – Black /Markslöjd 

Ljuskronan är mer än bara en ljuskälla, de definierar din interiör och blir ett naturligt blickfång för gäster och dig själv. Läs också det här inlägget för mer allmän belysning av sovrum .

Capital ljuskrona i mässig / Markslöjd.se

Fenomen är en elegant glaslampa från svenska Konsthantverk med rustika inslag av rå mässing som med tiden kommer att utveckla en underbar och unik patina. Den gyllene rå mässingen kombineras med en munblåst lampskärm av klart eller sotat glas och finns i tre storlekar och former som kan hänga fint ensam, men över ett matbord eller soffbord blir det en perfekt kombination om de hängs på olika höjder.

Fenomen från Konsthantverk över ett matbord / Andlight.se

Konsthantverk är en liten lampstillverkare från Tyringe i Sverige, där de har handgjorda unika lampor i över 90 år. Deras lampor har ofta en touch av rustik och industriell där glas kombineras med råmetall.

Fenomen kommer i klart eller sotigt glas / Andlight.se

Apiales från Nuura är skapad av den prisbelönta danska designern Sofie Refer och kombinerar metall och munblåst glas i en fantastisk kombination av elegans och mjukhet. Apiales finns i en stor serie storlekar och färgalternativ och går med i utbudet av vackra och spännande glaslampor från danska Nuura.

Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se
Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se
Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se

Aria / Avia – Slamp

Från italienska Slamp kommer den exklusiva och moderna pendelkronan. Slamp är ett relativt ungt designhus som fokuserar mycket på att utveckla sina egna och patenterade material som de integrerar i belysningen de skapar.

Aria – Slamp / Lamp24.se
Avia – Svart modern ljuskrona / Lamp24.se

Brisbane – Jotex

Modern ljuskrona i minimalistisk stil – Här sätts ljuskällorna i fokus och du kan enkelt ändra utseendet med hjälp av vita, edison eller svarta pärlor .

Brisbane – Jotex / Homeroom

Ändra utseendet på olika dekorativa glödlampor

Brisbane – Jotex / Lampemesteren.se

Soscik – Terzani

Exklusiv ljuskrona från italienska Terzani gjord av tunna nickelkedjetrådar. Med en prislapp som överstiger 100 000 NOK är detta en ljuskrona som å andra sidan inte passar in i de flesta människor.

Terzani ljuskrona / Lamp24.se

De underbara harakiri-ljuskronorna från Design by us är både moderna och traditionella på en gång. Med sin fantastiska design och exklusiva material i svart eller guld får du en lampa som skapar en härlig atmosfär i ett rum.

Harakiri sort /Andlight

Flashwood – Exklusiv ljuskrona i trä från Masiero

Exklusiv modern träkronkrona från den italienska lyxtillverkaren Masiero. Ljuskronan är tillverkad av ek med spetsar av lysande metakrylat och leder. Denna ljuskrona har en slående design och är 140 cm i diameter.

Flashwood – Ljuskrona i trä – Masiero / Lamp24.se
Flashwood – Ljuskrona i trä – Masiero / Lamp24.se

Drops – Globen

Vackert glashänge från Swedish Globe, lampan består av många enskilda glasbollar, hängande som i en droppe eller en massa druvor.

Drops – Globen /Homeroom.se

Galaxy – Nielsen Light

Galaxy är ett fascinerande modernt pendelljus från Danske Nielsen Light. Denna moderna lamptolkning av universum kommer säkert att få sin del av gästernas uppmärksamhet. Lampan har ett antal fantastiska detaljer och integrerade fogar.

Galaxy – Nielsen Light / Lampeguru
Galaxy – Nielsen Light / Lampeguru
Galaxy – Nielsen Light / Lampeguru

Mässing & Retro – Madam Stoltz

Vacker retroinspirerad ljuskrona av Madam Stoltz i den fascinerande sputnik-stilen som var mycket populär på 60- och 70-talet. Ljuskronan finns i glansigt och glänsande mässing vilket gör den till en naturlig design i ett rum.

Retro ljuskrona / glas och interiör

Gyllenheim Jätten

Exklusivt matt svart taklampa med 24 klara glaskupoler som sprider sig ut i rummet och ger ett bra ljus och vackert ljusspel.

Gyllenheim Jätten / Homeroom

Sputnik inspirerade modernt takljus i svart och klart glas

Gyllenheim Jätten / Homeroom

Monaco – Jotex

Moderna lampor som finns i nickel / sotglas eller mässing / vita kupoler och långa lamparmar som sträcker sig in i rummet.

Monaco – Jotex / Homeroom

Modern taklampa i nickel eller mässing

Monaco – Jotex / Homeroom

Hero – By Rydens

Med sina utskjutande lamphållare påminner Hero lampan av Danske By Rydens om trädgrenar som sticker ut i olika riktningar.
Modern och elegant ljuskrona med mässing och svarta element – 2 färger som passar bra. Använd ljuskrona med några fina dekorglödlampor.

Hero – Av Rydens / Lampeguru

Candela från Trio Leuchten är en trevlig och dekorativ modern rund ljuskrona med kristaller som kommer att gnista i ljuset från de centralt placerade ljuskällorna i lampan. Den finns i flera färger, inklusive denna fantastiska mässingsvariant.

Candela ljuskrona / lamp24

Apiales 18 Brushed Messing / Opal White

Blomsterinspirerade moderna ljuskronor från Nuura där underbara mässingsarmar sträcker sig som blommastjälkar och slutar i en opalvit, handblåst lampkupol.

Apiales fra Nuura / Lampemesteren
Apiales fra Nuura / Lampemesteren

Manola – Herstal

Stram med moderna linjer från Danske Herstal – Manola finns i fyra färgvarianter och två storlekar. Ljuskronan som passar fint över ett vardagsrum och matbord eller i trapphus och rum med högt i tak. Här kan du dra fördel av fina dekorationsglödlampor till fullo!

Manola – Herstal / Lampemesteren.se

Stram och modern ljuskrona från Danske Herstal

Manola – Herstal / Lampemesteren.se

Zeppelin – Flos

Zeppelin från Danske Flos förvandlar ljuskrona till en vacker skulptur. Med den centrala ljuskronan på undersidan får du ett vackert ljusspel.

Zeppelin från Danske Flos / Lampemesteren

Louis Poulsen – Ring Crown

Exklusiv ljuskrona från Danske Louis Poulsen som finns i 5 & 7 lampskärmversion, såväl som i vägglampa och pendellampa .

Mässingens bas är en fin kontrast till opalglaset och ger ljuskrona en elegant skandinavisk look. Mässing är ett elegant material som tillsammans med de vita glaskuporna gör ljuskronan till ett bra komplement till den moderna inredningen.

VL Ring Crown 7 Opal – Louis Poulsen /Lampemesteren
VL Ring Crown 5 Opal – Louis Poulsen / Lampemesteren

Hercules – By Rydens

Hercules är en stor ljuskrona med imiterade lampskärmar i svart läder sydd med en vit tråd. Lamporna är i böjda former och sträcker sig in i rummet. 1,3 meter i diameter.

Hercules – By Rydens / Lampeguru
Hercules – By Rydens / Lampeguru
Hercules – By Rydens / Lampeguru

Sander taklampor

Slipa taklampa i glas och mässing / Homeroom

Splendor

Högglansigt och lyxigt modernt takhänge

Glans – Högglanslampa med 15 glaskulor från By Rydens / Nordicnest.se
Glans – Högglanslampa med 15 glaskulor från By Rydens / Nordicnest.se

Melt Trio Cups – Tom Dixon

Melt Trio Copper – Tom Dixon / Andlight.se

Läs mer om: