Hopp til innholdet

Vackra & handgjorda Origami lampskärmar

origami og papir lamper

Orikomi startade 2013 och är baserat i Lissabon, Portugal. Företaget startades av två arkitekter som såg nya möjligheter att använda geometriska former för att skapa vackra papperslampor.

Genom att använda papper av hög kvalitet blir Orikomi-lamporna ett smycke i hemmet.

Papperslampor många av samma fördelar som lampor i trä, båda är organiska material och båda låter ljuset lysa genom det tunna skalet. Detta skapar ett bra ljusspel och varm, diffus belysning. Perfekt för atmosfäriskt ljus över matbord eller vardagsrumsbord.

Du kan köpa Orikomi-lamporna i deras Etsy-butik .

Skapa din egen origamilampa

Det finns många resurser online för hur du gör din egen origamilampa, här är en bra video om du vill veta hur du fäller din egen lampskärm av papper.

Andra origami- och papperslampor

Papperslampor har många fördelar och en av de mest erkända tillverkarna bor faktiskt i Danmark, här är papperslampor vikta och tillverkade i ett antal ikoniska mönster som är eftertraktade över hela världen.

Lätta papperslampor skapar en trevlig och varm belysning i ett rum.

TR22 – Papperslampa av Tom Rossau / Andlight.se
Megatwo från Le Klint

Danska Le Klint är nordiska specialister på origami och papperslampor. De viker fortfarande sina egna papperslampor i Danmark, och de har skapat några ikoniska lampor över tid.
Se hela urvalet av Le Klint på Lampemesteren.se.

Fördelen med papperslampor är den diffusa belysningen och hur en del av ljuset lyser genom papperet. Detta skapar en varm och bekväm belysning.

Le Klint Megatwo / Lampemesteren

Läs mer om Moderna lampor i trä från Secto Design, Vägglampa för hall och entré – Vackre lampor för hall eller Batteridrivna lampor – Vackra lampor med batteri för dekoration och fest.