Hopp til innholdet

Norsk design, italienskt hantverk – Stochastic ljuskrona från Luceplan

Perfekt för elegant och stämningsfull belysning – Stochastic från italienska Luceplan är en modern och vacker ljuskrona bestående av upp till 72 glaskulor som omger ljuskällan och lyser upp rummet med läcker och varm indirekt belysning.

Till skillnad från en traditionell ljuskrona där varje del följer en strikt symmetrisk regim, omfattar Stochastic uppenbart kaos med hängande munblåsta borosilikatglaskulor placerade på måfå.

Stochastic från Luceplan med opalvita glaskulor /Lampemesteren.se

Ljuset som skapas via den centralt placerade LED-ljuskällan sprids, reflekteras och studsar slumpmässigt genom och ut ur lampan. Detta skapar en otroligt vacker ljuseffekt där den innersta delen lyser utan att blända.

Denna asymmetriska och underbara glaslampa är perfekt för dig som vill bryta upp en annars stram inredningsstil med unik design, vackra reflektioner och härlig belysning.

Munblåsta borosilikatglaskulor /Lampemesteren.se

Designad av Daniel Rybakken

Daniel Rybakken är en norsk designer som förutom Stochastic har samarbetat med Luceplan vid flera tillfällen, bland annat golvlampan i Counterbalance-serien och bordslampan Ascent.

Daniel Rybakken har vunnit en rad priser under sin karriär, bland annat ett av världens mest prestigefyllda designpriser inom belysning «Compasso d’Oro» två gånger.

Den första skissen – Foto med tillstånd av © DanielRybakken / DanielRybakken.com
Skalmodell 1:7,5 – Foto med tillstånd av © DanielRybakken / DanielRybakken.com

I Chrome & Opal

Stochastic kommer även med förtrollande vackra, förkromade glaskulor som inte bara reflekterar ljuset från lampan, utan också tar emot och bildar reflektioner från resten av rummet. Resultatet är en otroligt glamorös och vacker belysning som hela tiden ändrar intryck och utseende under dagen och från vilken vinkel man ser det.

Stochastic med förkromade glaskulor /Lampemesteren.se
Upplev unika reflektioner från rummet – Stochastic i krom från Luceplan /Lampemesteren.se

Varje glaskula kommer i olika längder och du är fri att placera dem som du vill, vilket ger dig friheten att sätta din egen snurr på den färdiga produkten.

Perfekt för atmosfärisk belysning /Lampemesteren.se

Stochastic från Luceplan är skapad för att avnjutas – använd den för att skapa ett blickfång i belysningen ovanför bordet, i trappan, foajén eller var du vill ha dekorativ och elegant belysning. Lampan kommer även i en stor version med 72 glaskulor som omger ljuset. Perfekt för rum med högt i tak.

Stochastic stor version från Luceplan /Lampemesteren.se
Stochastic från Luceplan /Lampemesteren.se

Läs gärna mer om vacker belysning, se bland annat Ikoniska italienska designlampor 1929-1969 , Inspirerande & Vackra Moderna Ljuskronor eller Belysning till köket – Fina lampor till köket.