Hopp til innholdet

Eleganta vägglampor utomhus – Dekorativ utomhus väggbelysning

Dekorera utomhusutrymmet och lys upp uppfarten och trädgården med dessa eleganta och vackra vägglampor för utomhusbruk. En utomhusvägglampa finns i många stilar och mönster och det kan vara trevligt att välja en vägglampa utomhus som matchar hemmets stil, till exempel en klassisk eller vintage utomhuslampa för ett gammalt hus, medan man för moderna hus ofta har en några fler alternativ. Det viktigaste är att välja en vägglampa utomhus som uppfyller dina önskemål och behov, här har vi ett förslag på vackra utomhuslampor som kan monteras på väggen.

C627 large utomhuslampa vägg från Örsjö Belysning är den perfekta ljuskällan för att skapa en stämningsfull utomhusmiljö. Med sitt robusta utförande och tidlösa design smälter lampan naturligt in i trädgården eller på terrassen. C627 large sprider ett behagligt ljus och ger samtidigt ett karakteristiskt uttryck till fasaden.

C627 utomhuslampa /Svenssons.se

Ginger är en modern lampa från Marset som består av en serie runda former där den yttre upphöjningen har dold LED-belysning som lyser ett fint indirekt ljus tillbaka mot bakplattan. Vägglamporna (ej träversionen) kan även monteras utomhus.

Ginger vägglampa från Marset i trä och metall /Lampemesteren.se
Ginger vägglampa från Marset i trä och metall /Lampemesteren.se

Med Soho – vägglampor från Light Point kan du sätta ihop ditt eget mönster av dekorativa vägglampor. Dessa runda vägglampor är perfekta för att skapa dekorativ väggbelysning på stora väggar.

Soho – Lightpoint /Svenssons.se
Soho – Lightpoint /Svenssons.se

Cassian är en elegant och modern utomhusvägglampa i en fantastisk design som är perfekt för hem där du vill ha en uppgraderad och elegant utomhusväggbelysning. Vägglampan härmar en hängande lykta med klart, runt glas som omger ljuskällan och ger ett mycket snyggt utseende.

Cassian vägglampa från Lucande / Lampemesteren.se

In The Tube från franska DCW är en vacker designlampa för utomhusbruk. In The Tube är en fantastisk multifunktionell lampa, som finns i flera olika längder, diametrar och färger och som också kan användas som både vägglampa, taklampa, taklampa, utomhuslampa och badrumslampa. 

Tillverkad av material som borosilikatglas, aluminium, rostfritt stål och silikon, detta är en av de mest robusta och hårda lamporna på marknaden, allt inslagna i en fantastisk design som kommer att locka uppmärksamhet.

I röret från DCW / Andlight.se
I röret från DCW / Andlight.se

Night Rider från Design By Us är en spännande utomhuslampa som kan användas både inomhus och utomhus. Vägglampan har hämtat inspiration från traditionella skottlampor, men vänt den lite och gömt ljuskällan bakom den perforerade metallskärmen. Night Rider kommer i anodiserad metall i två varianter mässing eller svart. Detta kan vinklas som du vill och ger ett svalt och dekorativt ljus.

Night Rider – Design By Us /Lampemesteren.se

Jarra er en modern, tidlös vägglampa. Dina ytterväggar får en elegant lampa. Den är vackert färdig i svart färg och klart glas. Genom det klara glaset är ljuskällan vackert synlig i fixturen.

Jarra – Modern utomhusvägglampa rostfritt stål /Lamporochljus.se

För dig som vill ha något retro-vintage och klassiskt kan Marcelino från Lucande vara ett bra val. Detta är en utomhusvägglampa för dig som vill ha något med ett gammaldags utseende och fantastiska detaljer. Marcelino är full av smidesjärndetaljer och borstad metall som tillsammans ger ett mycket elegant och klassiskt utseende, perfekt för gården, villan eller det klassiska huset.

Marcelino från Lucande – Klassisk och retro smidesjärnslampa / Lampemesteren.se

Franska Lampe Gras är ett ikoniskt och eftertraktat lampmärke som sedan början av seklet har varit synonymt med kvalitet och bra hantverk. Lampe Gras kommer nu också i en utomhusversion som kan hängas på väggen eller i taket utomhus.

Ursprungligen designad och utformad för tio kontor och för industrin, serien var helt unik och revolutionerande på sin tid med sin enkla, robusta och ändå mycket ergonomiska design. Den grundläggande formen för en lampgräslampa är att den ska fungera utan skruvar eller svetsade fogar.

Lampe Gras – Ikoniska design utomhuslampor / Lampemesteren.se
Lampe Gras – Ikoniska design utomhuslampor / Lampemesteren.se

Evie är en populär utomhusvägglampa med upp och ner-lampor med en ren kubdesign. Vägglampan är utmärkt för placering och belysning av hemmets fasader och hörn på kvällen.

Evie – Utomhus kubformad vägglampa / Lamp24.se

Den antika utomhusvägglampan New Haven ger en nostalgisk känsla i dig! En utomhusvägglampa som den borde vara. Den är gjord av plast med glas och avslutad i guld.

New Haven utomhusvägglampa /Lamporochljus.se

Fuzo 2 Wall Lantern från Phillips HUE är en smart utomhusvägglampa som du kan ansluta till ditt smarta hemsystem eller annan HUE-belysning. Du kan styra lampor och lampor via telefon eller ställa in dem på dina egna program. Fuzo 2 är en utomhuslampa med en modern och elegant design där opalskyddet tänds på ett trevligt och jämnt sätt på kvällen.

Fuzo Square från Phillips Hue / Lamp24.se

Vipp551 har samma ikoniska utseende som de välkända inomhusvägglamporna, men i en utomhusversion. Vipp551 liknar inte någon annan utomhusvägglampa, vilket gör den särskilt lämplig för dig som vill ha något annorlunda och känsligt i utomhusbelysningen. Signaturperforeringarna på lampskärmen låter små ljusstrålar skina genom den robusta nyansen och ger ett vackert och bekvämt ljus.

Vipp551 Vägglampa utomhus / Lampemesteren.se

Alvin är en dekorativ halvrund utomhusvägglampa i rostfritt stål, vilket gör att lampan är särskilt hård och robust. Med sitt böjda utseende har Alvin ett modernt marinutseende och passar perfekt till hus och stugor nära havet. En fin vägglampa med ett elegant utseende och jämn ljusfördelning.

Alvin – Modern vägglampa i rostfritt stål / Lamp24.se

Ferdinand från Lindby har en modern och elegant design som passar perfekt med det moderna hemmet. Denna utomhusvägglampa har ingen synlig glödlampa utan använder istället en integrerad LED överst på lampan för att skapa ett fint och bra ljus som sprider sig väl över gården.

Ferdinand – Utomhus vägglampa med LED / Lampemesteren.se
Ferdinand – Utomhus vägglampa med LED / Lampemesteren.se

Doblo från Eco-Light är en modern kubformad utomhusvägglampa med nästan ingen synlig metallram. Här är den kubformade diffusorn i fokus och designen ger en nästan glödande fyrkant när mörkret faller.

Doblo utomhus kubformad vägglampa / Lamp24.se

Ferda från Lucande är en elegant väggmonterad utomhuslampa med ett modernt utseende och en inbyggd sensor som tänder och stänger av ljuset automatiskt när kvällen sätter igång. Ferda har ett snyggt och modernt utseende med en rund glaslykta som är innesluten av en metallram.

Ferda utomhuslampa från Lucande / Lampemesteren.se

Läs också mer om Golvlampa för utomhus trädgård, perfekt för att skapa en känslig atmosfär på kvällen. Se även dessa populära batteridrivna lampor – vackra lampor med batteri för dekoration och fest eller robusta trädgårdsmöbler i metall och stål.