Hopp til innholdet

Trädgårdsmöbler i metall och stål – Slitstarka utemöbler som också ser bra ut

Trädgårdsmöbler av metall och stål är hårda och med bara minimalt underhåll och skötsel kommer att hålla sig snygga och hållbara i många år. Inte bara är trädgårdsmöbler av metall nästan underhållsfria, de finns också i många fina färger – perfekt för att skapa en färgstark uteplats som inspirerar och ser snygg ut.

Med Domo från Design Of kan du flytta den moderna stilen till trädgården och vara säker på att möblerna tål vädret. Domo-serien är gjord av rostfritt stål och galvaniserat stål så att de tål både regn och snö året runt. Möblerna i Domo-serien har snäva, moderna linjer och kommer att vara ett bra val om du vill ha en ren och modern stil på utemöblerna.

Domo trädgårdsbänk i galvaniserat stål / Nordicnest.se
Domo trädgårdsbänk i galvaniserat stål / Nordicnest.se

Utemöblerna från Design Of / Domo Design är ett svenskt varumärke där alla produkter tillverkas av rent stål i gedigen hantverk. Denna moderna möbel är perfekt att ställa ut på uteplatsen och terrassen tillsammans med gröna växter och blommor. Utemöblerna är hårda och samtidigt lätta att rengöra och kräver endast varmt vatten och lite tvättmedel eller tvål.

Domo-serie från Design Of / Nordicnest.se
Täck gärna bordet och utomhusområdet med vackra solcellslampor

På balkongen vill vi både kunna ta en drink med gästerna och koppla av med en bok i skuggan. Om du har begränsat utrymme är det smart att investera i små men flexibla möbler. Jotex nya loungemöbler » Menton » i aluminium är snygga och enkla att anpassa eftersom de kommer i moduler som du monterar själv som du vill. 

Menton aluminium / Jotex.se

Utemöblerna i Menton- serien tål att vara utomhus, vilket underlättar nattlivet. Du behöver inte bära trädgårdsmöblerna fram och tillbaka och dessa möbler har ett underbart sittdjup, där den låga sitthöjden ger en härlig loungekänsla.

Menton aluminium / Jotex.se

Linear stål från Muuto är designat av Thomas Bentzen för danska Muuto och tillverkas i Sverige. Här var målet att skapa en modern men samtidigt tidlös utemöbler som både skapar god, modern estetik med sina rena och skarpa linjer samtidigt som de har traditionella inslag.

Linear är trädgårdsmöbler byggda i svetsat stål med en djup väderbeständig pulverlackerad yta, bordsytorna är varmförtunnade och galvaniserade och bordsbenen behandlas i aluzink. Möblerna är därför grundligt utformade för att motstå det skandinaviska klimatet och behålla sitt vackra utseende under många år.

Linjär. Trädgårdsmöbler i rostfritt stål från Muuto / Nordicnest.se

Dessa hårda och eleganta utemöbler finns i en rad moderna färger som passar bra bland utomhusmiljön i både moderna bostadsområden eller bland mer klassiska villor.

Linjär. Trädgårdsmöbler i rostfritt stål från Muuto / Nordicnest.se

Gardia från Lene Bjerre är en elegant och tidlös serie i en enkel, ren design i kombination med moderna färger. Gardias utemöbelserie skapar en fräsch trädgårdsmiljö med sin klassiska, industriella design och utseende. Serien består av allt som behövs för att skapa en riktig trädgårdsoas med stolar, bänkar, bord och en hylla. Gardia är gjord av högkvalitativt järn.

Gardia från Lene Bjerre i stål / Kitchentime.se
Gardia från Lene Bjerre i stål / Kitchentime.se

Gardia har en klassisk men samtidigt rå industriell känsla och är perfekt i lager med bekväma, mjuka kuddar och sena nätter med familj och vänner.

Gardia från Lene Bjerre i stål / Kitchentime.se
Gardia från Lene Bjerre i stål / Kitchentime.se

Barcelona  är en populär soffgrupp med ett bord som passar 2-4 gäster, soffan är gjord av pulverlackerad aluminium och bordet har en yta av oljebehandlat akacieträ.

Barcelona soffgrupp med bord / Homeroom.se
Easy living av Martinsen Trento Soffgrupp / Kitchentime.se

Mjuka gärna utomhusområdet och skapa en fin kontrast till dessa trädgårdsmöbler av stål och metall med en mjuk matta som du kan använda på uteplatsen. Vad sägs om till exempel en vacker trädgårdsmatta i halm / jute som passar perfekt till trädgårdsmöbler och vackra gröna växter.

Luftig vävd matta i 100% jute / Homeroom.se

Få fler tips om hur du kan göra det bra i trädgården och utomhusområdet, se bland annat dessa vackra lampor med solceller. Läs mer om Trädgårdsmöbler i bambu eller Interiör för stugan.