Hopp til innholdet

Betonglampor – Moderna & Grova

Betonglampor har vuxit i popularitet under de senaste åren – till stor del tack vare nya produktionsmetoder som gör dem mer hållbara, lättare och mindre benägna för sprickor, men också för att många gillar betongens «råhet» som material.

Synliga märken, den grova ytan och ett färgneutralt råmaterial gör att lamporna passar in i de flesta hem och inredning.

JWDA är en trendig betonglampa med en grov betongbas med en mjuk äggvit rund glaskupol och en dekorativ kontrastfylld dimknapp av mässing. Bordslampan ger ett stilfullt tillskott till inredningen av ett hem och ger ett mjukt och behagligt ljus.

JWDA betonglampa från danska Menu / Nordicnest.se
JWDA betonglampa från danska Menu / Nordicnest.se

Lorima är en långsträckt lampa med tre hängande pendellampor av betong med en synlig järnram som framhäver en industriell och grov känsla i belysningen.

Lorima från Lindby / Lamp24.se

Materica från italienska Marchetti är en stilren och modern cirkulär pendellampa av betong med en inbyggd strålande LED-remsa som kastar ett iögonfallande och unikt ljus. Lampan finns i flera storlekar som gör att du kan kombinera dem efter varandra och skapa ett blickfång av ljus.

Materica från Marchetti / Lamp24.se
Materica från Marchetti / Lamp24.se

Buddy från CO Bankeryd är en dekorativ och kontrastfylld bordslampa i betong som kombinerar det grova från betongbordsfoten med en mjuk rund glaskupol och en elegant kopparfärgad glödlampshållare. Bordslampan i betong är perfekt för dig som vill ha en dekorativ bordsbelysning till ett bord, skåp eller fönster.

Buddy Bordslampa från Bankeryd / Homeroom.se
Buddy Bordslampa från Bankeryd / Homeroom.se

Material från New Works är en serie lampor som vill visa upp utvalda råvaror och hur dessa förändrar utseendet på lampor och belysning. Vägglampan i betong och svart metall har ett stilrent industrialiserat utseende och passar fint in i sovrum.

Material från New Works/ Nordicnest.se
Skrivbordslampa med betonglampskärm / Nordicnest.se

Sanne är en populär betonghänge med en smal, långsträckt design som passar för många rum. Häng den till exempel på en rad över en avlång köksö eller ett långt matbord, eller låt flera hänga tätt i olika höjder över ett runt bord – eller hörnet i vardagsrummet.

Sanne – Betong pendel / Lamp24.se
Sanne – Betong pendel i industriell stil/ Lamp24.se

DECO Diamond Lampa i Betong. Handgjorda lampor tillverkade i betong. Stilren design där mjuka former möter en industriell känsla. Den trendiga färgkonstrasten ger en modern känsla som passar flera olika inredningsstilar

DECO Diamond Lampa i Betong /Homezan.se

Heavy Light är en stor och läcker serie betonglampor från designhuset Decode. Här används betong för att skapa innovativa och vackra designlampor för hem, bar och kontor.

Tungt ljus från avkodning / Andlight.se
Tungt ljus från avkodning / Andlight.se
Tungt ljus från avkodning / Andlight.se
Tungt ljus från avkodning / Andlight.se

Lenna från Lindby är ett trevligt och modernt pendelljus i omålad, grov betong som passar fint över ett matbord eller köksö. Lampan har en rund form som smalnar uppåt innan den slutar i ett öga som förankrar betonglampan i taket.

Lenna – Modern pendellampa i betong / Lamp24

Morton är ett stort pendelljus med en slät och fin yta i betong som ger en sval, industriell känsla till hemmet. Häng det gärna med Lenna i olika höjder.

Morton – Lampa i betong / Lamp24
Morton – Lampa i betong / Lamp24

Dekorera ett bord eller skänk med dessa fantastiska nyheter från svenska världen. Rumble kombinerar grovbetong med läckande, lackerad metall i svart eller gyllene mässing. Den perforerade lampskärmen skapar ett bekvämt och vackert ljusmönster i rummet.

Rumble från Globen / Homeroom

Karman Amarcord är en vacker serie golv- och vägglampor som kombinerar glas och betong på ett känsligt och elegant sätt.

Karman Amarcord /Andlight

Den vackra «kupolformade» betonglampan Carolle kommer att vara utmärkt för en dekorativ, men samtidigt industriell & grov belysning av bordet eller köksön. Denna lampa har också en RGB-funktion som tillåter ljus i olika färger.

Carolle – Kupolformad betonglampa / lamp24.se
Carolle – Kupolformad betonglampa / lamp24.se

Nya tekniker och fogar har gett nya möjligheter för design – Något italienska Foscarini har utnyttjat.

I Aplomb-serien hittar vi ett antal olika betonglampor i olika varianter. På nära håll kan du se betongens stora ojämnhet, medan det på avstånd ser rent och delikat ut.

Aplomb fra Foscarini / Lampemesteren.se
Aplomb fra Foscarini / Lampemesteren.se

Från Zuiver kommer denna robusta och industriella betonggolvlampa, placera den helst längs en vägg och låt den kasta ljus uppåt längs väggen.

Golvlampa i betong från Zuiver / Unoliving.se

Betong och träverk är en vacker kombination som gör att vägglampan Possio från Lucide syns. Detta fantastiska väggljus i grå betong och ljust trä är perfekt i rum där du vill ha en grov stil.

Possio – Betongvägglampa från Lucide / Lamp24.se

Se fler fantastiska lampor i betong, få tips om hur du skapar bra belysning i vardagsrummet – eller läs om våra inre tips för stugan.