Hopp til innholdet

Betonglampa: Vackra lampor i betong för hemmet.

lamper i betong

Jag har länge varit en anhängare av betonglampor, detta material har en grov och industriell känsla medan nya produktionsmetoder och betongblandningar gör att lamporna kommer i nya spännande former och mönster.

Eftersom betong är ett mycket färgneutralt material passar det in i de flesta interiörer och stilar, men passar särskilt väl till rustika, industriella eller moderna interiörstilar.

Asta och Hakona är ett par långsträckta lampor av betong, där betonghängen hänger i en lång trästråle. Perfekt för stora rum eller i ett hem eller stuga där du vill ha en unik och rustik belysning.

Hakona /Lamp24.se
Asta /Lamp24.se
Sanne – Betong lamp / Lamp24.se

Häng gärna ett betonghänge över ett matbord – eller en köksö för en rustik, industriell känsla. Lenna och Morton är två populära rundformade betonghängen som tappar i toppen. Kombinera dessa två storlekar över ett bord med olika höjder.

Lenna – Modern pendellampa i betong / Lamp24.se
Morton – Lampa i betong / Lamp24.se
Morton – Lampa i betong / Lamp24.se
Karman Amarcord /Andlight

Reverse from danska Menu är en elegant bordslampa som inte är gjord av betong men ändå har detta råa och vackra utseende som en betonglampa har. Lampan är tillverkad av travertin, en typ av kalksten med ett fantastiskt och obehandlat utseende.

Reverse – Menu /Lampemesteren.se

Heavy Light är en innovativ designserie från Decode där du skapar betongbelysning i innovativa nya former, färger och mönster. Se hela designserien i Andlights webbutik .

Tungt ljus från avkodning / Andlight
Tungt ljus från avkodning / Andlight
Tungt ljus från avkodning / Andlight

Den vackra och «kupoliga» Carolle- betonglampan   kommer att vara utmärkt för en dekorativ, men samtidigt industriell & grov belysning av bordet eller köksön. Denna lampa har också en RGB-funktion som tillåter ljus i olika färger.

Carolle – Kupolformad betonglampa / lamp24
Carolle – Kupolformad betonglampa / lamp24

Material – New Works /Lampemesteren.se

New Works har en serie mindre takhängen i flera material, inklusive betonglampor. 

JWDA Bordslampa Betong / Lampemesteren

En av de saker jag gillar mest med betonglampor är hur den högra lampan ger ett varmt, gult ljus ut ur betongpendeln. Det skapar en stor kontrast till den annars neutrala lampan.

Moderna produktionsmetoder har gjort betonglamporna ljusare, mer hållbara och tillgängliga i en mängd nya konstruktioner. Bland annat sådana platta betonglampor med breda lampskärmar, dessa ger ett bra och spritt ljus och passar fint över köksbänken.

Aplomb är en modern och minimalistisk tolkning av betonglampan i klassisk innovativ och läcker italiensk design av Foscarini .

Aplomb / Lampemesteren
Aplomb / Lampemesteren

Från Zuiver kommer den coola golvlampan i betong – Placera gärna den längs en vägg och låt den lysa upp hemmet.

Golvlampa i betong från Zuiver / Unoliving.se
Possio – Betongvägglampa från Lucide / Lamp24