Hopp til innholdet

Vägglampor för badrummet – Tips och inspiration

Vägglampor i badrum är viktiga av många anledningar, inte bara kommer de att ge en estetisk känsla till badrummet, de kommer också att sprida ljuset i flera «lager» och säkerställa ett bra ljus i ansiktet för smink, rakning och vård.

Eftersom du normalt både börjar och avslutar dagen framför spegeln i badrummet är bra belysning runt spegeln lika viktigt som ljuset ner från taket. Genom att installera en lampa ovanför eller bredvid din spegel förhindrar du att ljuset från taket kastar irriterande skuggor i ansiktet när du sminkar, rakar eller borstar tänderna.

Miira Vägglampa Rock Grey / Opal White / Lampemesteren.se

Den vackra Poudrier från franska DCW hämtar inspiration från det klassiska uttrycket «att pudra näsan» och imiterar en sådan klassisk puderskål som låter dig reflektera dig själv i ljuset från lampan. Poudrier är en delikat vägglampa i mässing med gångjärnslock som både låter dig justera ljusnivån, men också låter dig reflektera dig själv.

Poudrier vägglampa i mässing från DCW /Lampemesteren.se
Poudrier imiterar en klassisk puderplåt och har en gångjärnsspegel i lampan som även används för att justera ljusnivån /Lampemesteren.se

Badrumsarmaturen Lind är en klassisk lampa med inbyggt uttag som ger dig enkel tillgång till hårtork, rakapparat och liknande. LED-lampan har en hög ljuseffekt och en enkel och diskret design.

Lind badrumslampa med uttag /Lamp24.se

Namron badrumsskåpslampor av LED har en modern och stilren design med nedåtriktat ljus som ger bra belysning över ansiktet. Lamporna kommer i både svart och vitt.

Moderna och prisvärda LED badrumslampor /Lamp24.se

Tinia från Nordlux är en slimmad och modern vägglampa som kan monteras ovanför spegeln och ger ett fint ljus ner över ansiktet men även upp mot vägg och tak. Dessa spegellampor har en bredd på 60 cm och kan enkelt stå två gånger över en större spegel.

Tinia vägglampa för spegel /Lampemesteren.se
Romeo Babe pendel – Ett stilrent alternativ till vägglampor /Lampemesteren.se

Oyster lampan från danska Ferm Living är en spännande och innovativ vägglampa som är perfekt för dekorativ belysning som hänger ensam på en vägg i korridoren, vardagsrummet eller badrummet. Läs gärna mer om Oyster lampan från Ferm Living.

Oyster är en stor och långsträckt vägglampa, perfekt som väggdekoration / Lampemesteren.se
Romeo Babe taklampa – Ett elegant alternativ till vägglampor / Lampemesteren.se

Om du vaknar på natten är det trevligt att inte behöva gå in i ett fullt upplyst badrum, ett tips är att installera din egen dimmer på vägglamporna så att du bara kan använda dessa som belysning på natten.

Lamporna från Lampe Gras har en lång och intressant designhistoria bakom sig, ursprungligen bland de första lamporna som fokuserade på funktion och användes i stor utsträckning i fabriker och kontor i början av seklet.

304 från Lampe Gras / Andlight.se

304- serien från Lampe Gras är ett perfekt val om du vill ha en kombination av funktion och utseende och letar efter lampor för badrummet med en industriell och rustik känsla. 304 finns i många varianter med skärmar i svart, vitt, halvtransparent glas eller koppar i rå antik eller polerad yta. Kanske särskilt lämpligt för badrum i betong. 

304 från Lampe Gras / Andlight.se

Blossi är en vacker och modern vägglampa i klart och frostat glas från Nuura som lyser med ett vackert indirekt ljus. Vägglampan passar fint in som en dekorativ belysning i korridoren, hall, badrum eller vardagsrum och skapar ett vackert, varmt och behagligt ljus.

Blossi – Vägglampa i glas från Nuura / Lampemesteren.se

Romeo Babe från Flos är utsökta lampor i en blandning av mönstrat kristallglas och polykarbonat som skapar ett vackert ljusspel när lampan tänds.

Romeo Babe vägglampa från Flos / Lampemesteren.se
Oval badrumspegel guld inkl LED med touchdimmer /Lamporochljus.se
Anton / Lamp24.se

Julie från Lucande är en modern och långsträckt spegellampa i LED och förkromad metall, en snygg spegellampa som ger ett fint ljus både nedåt och utåt mot ansiktet.

Julie – Spegellampa från Lucande / Lamp24.se

Liila 1 från Nuura är underbara tak med en bas av metall i guldguld eller glittrande silver som passar bra som dekorativa lampor placerade ovanför speglar. bredvid speglar eller någon annanstans på badrumsväggarna.

Liila 1 från Nuura / Andlight.se

Välj mellan glas i frostat opal eller klart och mönstrat glas för att få det utseende du vill ha.

Harlekin Duo från Herstal är en fantastisk spegellampa med en elegant och modern design som både ger ett fint ljus upp och ner men också ut i rummet. Med sitt frostat glas skapar Harlequin Duo ett mjukt ljus som inte bländar, men verkar bekvämt och skapar en atmosfärisk belysning i badrummet.

Harlekin Duo från Herstal / Nordicnest.se
Sanya – Modern spegelbelysning / Lamp24.se

Vipp 524 är små och dekorativa vägglampor som är idealiska för placering över speglar och sprider ett mjukt ljus via diffusorn, samt genom de små perforeringarna i lampskärmen.

Vipp524 vägglampa / Lampemesteren.se

Vipp 524 kan vinklas och har små perforeringar som skapar ett fint dekorativt ljus. På grund av sin lilla storlek kan man enkelt placera flera bredvid varandra, även i mindre badrum.

Vipp524 vägglampa / Lampemesteren.se

Sinne från Belid har en vacker och elegant elliptisk form som kastar ljus upp och ner på väggen och kommer i ett antal moderna, mjuka färger som passar både vita, svarta eller färgglada badrum med modern stil. Vägglampan levereras med både gyllene mässing inuti eller i mörk antracit.

Sinne från Belid / Nordicnest.se

Mood from Lightpoint är en modern serie vägglampor som tänds med indirekt ljus upp och ner på väggen och finns i många färger och storlekar som ger dig många valmöjligheter. Du kan till exempel montera de små Mood 1-lamporna längre ner bredvid spegeln eller det avlånga humöret 3 eller humöret 4 längst upp på spegeln.

Mood 4 – avlång lampa för badrum / Lampemesteren.se
Mood 1 / Lampemesteren
Indirekt upplyst spegel INLIGHT / Lamp24.se
Kantbelyst väggspegel för badrum från Toplight / Lamp24.se

Luigi från Aneta är en dekorativ och snygg vägglampa i gammaldags stil som passar snyggt i eleganta badrum där du vill ha en klassisk eller vintage stil över belysningen.

Luigi i kromantik / Homeroom
Luigi i antik mässing / Homeroom

Evoke from Herstal är en vacker vägglampa för badrummet som skapar ett vackert dekorativt ljus med sitt opal / frostat glas som ger ett mjukt ljus i ansiktet och in i rummet. Evoke finns i tre färgvarianter och i storleken liten eller stor.

Evoke från danska Herstal / Nordicnest.se

Läs gärna mer om IP44-lampor för badrum och zoner i badrummet , hur man placerar en downlight i ett badrum eller vackra speglar med färgat glas.

Circum AYTM. Spegel i färgat glas / Nordicnest.se