Hopp til innholdet

Stora glaslampor med många glasbollar

Stora glaslampor är rena, eleganta och en säker framgång. Dessa passar in i nästan alla inredningar.

Några av de mer underbara glaslamporna jag har sett är de som innehåller flera glasbollar, sammansatta. Här får du det rena och stilfulla – tillsammans med det vackra ljuset som spelas av många glasbollar som sprider ljuset.

Auro är en vacker ljuskrona i modern stil med långa ihåliga stavar av rosa färgade glasstavar som verkligen gör intryck och ger ett vackert ljus där den hänger. Ljuskronan fångar ögat och skapar en mysig atmosfär.

Auro glaskrona / Jotex.se
Auro kommer i rosa och klarglas / Jotex.se

Electra består av en metallbotten och glaskulor med kompakt form som kastar ett vackert ljusspel ner på bordet och in i rummet. Kulorna är en blandning av runda glaskulor och glaskulor med mönstrade räfflor som skapar en fin dynamik i belysningen.

Electra modern glaskrona / Jotex.se

Gross

Från By Rydens kommer den fantastiska glaslampan Gross. Populariteten har gjort att gross-lamporna nu kommer i många spännande varianter och färger. Gross består av ett antal individuella munblåsta glasbollar som placeras runt ljuskällorna med ett fantastiskt ljusspel som resultat.

By Rydens Gross / Nordicnest.se
By Rydens Gross / Nordicnest.se

Med 32+ glasbollar i bärnstensfärgat glas är “Gross” en vacker lampa som passar de flesta interiörstilar och rum.

By Rydens Gross / Nordicnest.se
By Rydens Gross / Nordicnest.se
By Rydens Gross Bar / Nordicnest.se
By Rydens Gross Multi / Nordicnest.se

Apiales från Nuura är skapad av den prisbelönta danska designern Sofie Refer och kombinerar metall och munblåst glas i en fantastisk kombination av elegans och mjukhet. Apiales finns i en stor serie storlekar och färgalternativ och går med i utbudet av vackra och spännande glaslampor från danska Nuura.

Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se
Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se
Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se

Tage från Bankeryd är en fantastisk serie lampor i både färgat och klart glas. Perfekt som vacker belysning i vardagsrummet, köket eller hallen. Tage finns i olika storlekar och färger, hitta din favoritlampa.

Tage från Bankeryd / Nordicnest.se
Tage – CO Bankeryd /  Nordicnest.se

Anuuri 6 från Nuura är en härlig ljuskrona gjord av bärnstensfärgat glas med böjda, mjuka ovala former som skapar ett vackert ljust spel. I Anoli 6 hänger de sex pendellamporna på olika nivåer och är särskilt väl lämpade för ett runt soffbord .

Anoli 6 – Nura / Andlight

Nielsen Light Astralis Pendant Light

Vacker och stor glaslampa tillverkad av 32 kromfärgade glaskupoler och förkromad metall. Astralis blir ett vackert blickfång i hemmet och kommer att se lika fantastiskt ut med ljuset släckt.

Astralis – Nilsen Light / Lampeguru
Astralis – Nilsen Light / Lampeguru

Beads – Exklusiv glödlampa från Innermost

Beads from Innermost är en glaslampa som verkligen gör intryck. Det designades av det brittiska företaget Innermost och deras designer Winnie Lui och finns i två olika mönster – och olika färgvarianter.

Pärlor – Innermost / Lampemesteren.se

Pärlorna kommer när de är upplysta som om juveler och strålar ut till oändliga reflektioner och vacker effekt. Se urvalet och de olika variationerna på Lampemesteren.se

Finns i flera färgvarianter. / Lampemesteren.se

Glaslampan använder ett antal sfärer som döljer ljuskällan och skapar vackra reflektioner på väggen och taket.

Pärlor – Innermost / Lampemesteren.se

Taraxacum 

Stor glaslampa från Danske Flos som blir en riktig blickfång där den hänger. Den runda och stora formen gör att den passar extra bra över det runda / ovala bordet och hänger i hallen / korridoren ovanför trappan.

Taraxacum – Flos / Lampemesteren
Taraxacum – Flos / Lampemesteren

Apiales 18 ljuskrona borstad mässing / opal vit

Apiales 18 – Nuura / Lampemesteren

Taklampa Splendor

Av Rydéns Ceiling Light Splendor / Nordicnest.se

Gross Grande taklampa

Gross Grande taklampa / Homeroom

Läs mer?