Hopp til innholdet

Rustika lampor och belysning

Lampor och belysning i rustik stil beskrivs ofta som enkla och grova, men samtidigt slående vackra. Naturliga material som rå trä, sten och metall dominerar lampor med en rustik känsla. Huvudfilosofin bakom belysning i rustik design är enkel. Konstruktionen ska vara funktionell, men grov i kanterna och opolerad.

Big Fellow – Antik bordslampa i glas och järn / Nordicnest.se

Boston från House Doctor är en dekorativ pendel med ett rustikt och industriellt utseende. Lampan är gjord av oxiderat järn, aluminium och glas med en elegant och unik patina som ger ett gammalt utseende Robusta material och tjocka fästelement framhäver den industriella stilen.

Boston industriell pendellampa från House Doctor / Nordicnest.se
Boston industriell pendellampa från House Doctor / Nordicnest.se

Sedan 1950-talet har franska Jieldé skapat vacker belysning med industriell känsla. Lamporna hämtar mycket av sin inspiration från traditionella franska industri- och kontorslampor med rörliga skarvar och stora breda lampskärmar som ger bra ljus.

jielde industri och traditionella lampor / Lamp24.se
jielde industri och traditionella lampor / Lamp24.se
jielde industri och traditionella lampor / Lamp24.se
jielde industri och traditionella lampor / Lamp24.se
jielde industri och traditionella lampor / Lamp24.se

Akola by House Doctor är en grov och rustik taklampa tillverkad av obehandlad aluminium med en grov och industriell look. Lampan finns i flera längder och färger och är fin ensam, eller hängande ihop på olika höjder.

Akola – House Doctor / Nordicnest.se
Golvlampa ‘Botanica ‘ Retro guld /Lamporochljus.se
Golvlampa ‘Botanica ‘ Retro guld /Lamporochljus.se
Barrack – vintage vägg- och taklampa /Lamporochljus.se

Oldbury är en elegant och industriell hänglampa med upphängda stållampor som fästs på en långsträckt träbalk i färgad brun. Lampskärmarna i metall är inte så djupa att ljuset från glödlamporna går både nedåt och snett mot sidorna, detta säkerställer att du får ett fint och jämnt ljus ner till exempelvis ett matbord eller soffbord.

Oldbury – Industriell och rustik träbalklampa / Lamp24.se

Megafon från Konsthantverk är en spektakulär taklampa och ljuskrona av bästa kvalitet från Konsthantverk, designad av Jesper Ståhl. Megafon-ljuskronan är tillverkad av äkta rå mässing som handrullas och monteras för hand på fabriken i Tyringe, Sverige. Denna snygga ljuskrona med sin unika och rustika charm, ser bra ut över ett matbord eller över vardagsrumsbordet.

Handrullad av rå mässing  /Lampemesteren.se
Grov och rustik mässingslampa som så småningom kommer att utveckla en vacker patina /Lampemesteren.se

De ljusa fläckarna i lampan skapar ett stämningsfullt sken precis där du behöver det, över soffbordet eller köksbordet, arbetsbordet eller sovrummet, bara fantasin sätter gränser.

Cintia är en vacker träbalklampa med rustika inslag av tjocka rep, snodd tygsnöre och starka fästelement i stål som omger träbommen. Passar perfekt som takbelysning i en lägenhet, stuga eller hem där du vill ha en lantlig, lite industriell och rustik inredning.

Cintia balklampa i trä och stål / Lamp24.se

Svep från Konsthantverk är en stor, rund taklampa med ett intressant rustikt och industriellt utseende. Den yttre ramen av råjärn eller mässing har en vacker patina och oxidation som ger ett unikt och spännande utseende, perfekt för dig som letar efter en taklampa eller tak för ett lantligt hem eller för dig som helt enkelt letar efter något unikt och rustikt .

Svep taklampa i rustik stil från Konsthantverk / Lampemesteren.se

Konsthantverk är en liten lampstillverkare baserad i Tyringe i Sverige. Här har de i 90 år tillverkat lampor på sin egen fabrik där ofta handgjorda detaljer och grova material används.

Vintage Art-Deco Bordslampa Stor Guld – Botanica /Lamporochljus.se

Wallpipe-ljuskronan är en grov och rå ljuskrona med en bas av oxiderat koppar som med sin patina och rostiga områden blir en ljuskrona och lampa som lockar uppmärksamhet och sätter stämningen. För dig som vill ha en atmosfär av industri och rustik, kommer denna ljuskrona att vara ett fantastiskt blickfång i interiören.

Väggrör ljuskrona med oxiderat koppar / Lampemesteren.se
Wallpipe rustik vägglampa / Lampemesteren.se

Walker vägglampa från danska Menu är en del av Tribeca -serien, designad av Søren Rose Studio. Lampserien består av en blandning av lampor, alla inspirerade av 1930 -talets glamour i New York. Walker är en enkel och snygg vägglampa av mässing, stål och opalglas som kan roteras åt alla håll.

Walker vägglampa från Menu / Nordicnest.se

Triplet är en ny och spännande golvlampa med tre lampskärmar i klar rustik och industriell stil från BePureHome. Lampan har en fantastisk yta och finish i antik mässing.

Triplet golvlampa – antik mässing / Homeroom.se

Hawaii från BePureHome är en fascinerande vacker taklampa med överlappande sugrör i antik mässing. Lampans unika form och dess överlappande design ger ett vackert ljus som sprider sig genom segelflygplan och belyser skärmen med ett varmt och mysigt ljus. Bra som dekorativ belysning över ett bord.

Hawaii – Järnlampa i antik mässing / Homeroom.se

Konsthantverk är en liten lokal lamptillverkare från Tyringe i Småland, Sverige. I 100 år har denna lilla lamptillverkare tillverkat unika lampor med charm och personlighet. Deras specialitet är rustika lampor med vackra små hantverksdetaljer som passar in i hemmet, lägenheten och stugan.

Rustika lampor från Konsthantverk /Lampemesteren.se
Rustika lampor från Konsthantverk /Lampemesteren.se

Atom från BePureHome är en fantastisk taklampa i en strålande design full av detaljer som skapar ett vackert ljus. Lampan är gjord av järn med en antik mässingsfinish och består av palmblad som sätts in i olika djup och i olika storlekar och som skapar en glittrande varm och lekfull belysning.

Atom från holländska BePureHome / Homeroom.se
Atom från holländska BePureHome / Homeroom.se

House Doctor har en spännande ny serie lampor i antik design och stil, inklusive bordslamporna Umbra och Desk . Det här är bordslampor med ett grovt, industrialiserat utseende och en vacker patinerad yta i järn.

Desk Antikk – House Doctor /Lampemesteren.se
Umbra dekorativ lampa – Antik från House Doctor / Lampemesteren.se

En industriell blickfångare i vardagsrummet eller i köket: Samia kommer säkert att lyckas! Den råa urbana eller industriella stilen är helt uppdaterad. Samia uppfyller detta helt och hållet tack vare den gråa färgen och huvens tuffa finish.

Industriell golvlampa grå stativ – fat /Lamporochljus.se

SC8 från &Tradition är designad av Space Copenhagen och är en modern lampa som kombinerar traditionella element från vintage fabrikslampor till en snygg och snygg design som passar vackert som elegant belysning i både modern inredning och i vintage stil.

SC8 från & Tradition / Nordicnest.se
SC8 från & Tradition / Nordicnest.se

Designen är inspirerad av de gammaldags gatubelysningen du hittar längs bryggorna i Köpenhamn och gör sig utmärkt över ett större matbord där det sprider ett varmt och behagligt ljus när det tänds.

Dek från Zuiver är en rustik och grov taklampa med industriella detaljer i metall och läder. Taklampan finns i tre färger och två storlekar och passar utmärkt att använda både som kontrastelement eller för att belysa inredningen i hemmet.

Dek från Zuiver /Unoliving.se
Dek fra Zuiver /Unoliving.se

Jamina är en fantastisk rustik serie lampor från Lindby med en grov design och grova detaljer. Här smälter järn och trä samman för att skapa vackra lampor med en grov, rustik look.

Jamina – Rustika lampor från Lindby /Lamp24.se
Industriell hängande lampa /Lamporochljus.se
Industriell hängande lampa svart med mesh /Lamporochljus.se

De vackra och råa lamporna från Svenska Konsthantverk är perfekta om du vill ha en rustik inspirerad belysning i ditt hem, café eller butik. KonstHantverk står bakom ett antal imponerande mönster, några av den senaste tappningen, medan andra har varit klassiker sedan 1926.

KonstHantverk – Rustika pendelljus / Lampemesteren.se
Konsthantverk/ Lampemesteren.se
Konsthantverk / Lampemesteren.se
Konsthantverk / Lampemesteren.se
Upptown / Homeroom.se
Upptown / Homeroom.se
Industriell hänglampa svart stål /Lamporochljus.se

Esther är en härlig metallgolvlampa med en textil lampskärm, men det är de stora plattorna av akaciaträ som får fokus. Varje träplatta av akacia har sitt eget unika fibermönster och sin unika nyans

Esther / Homeroom.se

Pisa – Ljuskronan av högsta kvalitet från Fischer & Honsel. Landsstilen ger en rustik touch och en mysig atmosfär i alla vardagsrum.

Pisa – FH / Lamp24.se
Dundee – Eglo / Glas och interiör

Townsend med sina ekformade hängsmycken har ett rått och grovt utseende som med rätt glödlampor skapar en förtrollande atmosfär och ett mysigt ljus.

Townshend – Med 6 ljuskällor / Lamp24.se
Eglo Townshend Rustic Bordslampa / Lamp24.se

Townshend levereras nu också i en cool metallvariant som påminner om en rostig stålbalk, vilket skapar en elegant industriell look. Flera ledningar lindas tätt runt balken och öppnas i sex ljuskällor

Townshend – Takhängen av metall / Lamp24.se
Townshend – Rustika vägglampor / Lamp24.se

Cleveland är en underbart stor taklampa som drar inspiration från det industriella. Av blank metall med många vackra detaljer.

Cleveland / Homeroom.se

Stor, rustik och vintage industriell lampa som hämtar inspiration från klassiska fransk-industriella lampor.

Vintage industrilampe / Lamporochljus.se

Radio Vägglampan har ett rustikt utseende med öppen och enkel design som omsluter lampan. Lampan är inspirerad av de industriella elektriska apparaterna från förra 1900-talet och med ljuskällans plats och metallnät skapas ett fascinerande ljus och skuggor.

Radio – Watt A Lamp / Lampemesteren.se

Jobb Vägglampan från Frandsen i Matt Black är inspirerad av den klassiska arkitektlampan och är en mycket funktionell lampa. Med den flexibla armen kan lampan dras ut från väggen, perfekt för sovrum eller kök.

Jobb – Frandsen / Lampemesteren.se
Rustic Master – Eglo / Lamp24.se

Ferre är en fin, rund taklampa med rostfärgad lampunderdel och champagnefärgat glas i alabaster-look från Lindby.

Ferre – Lindby / Lamp24.se

Golvlampan Lantada består av trä- och metalldetaljer i antik, rustik design. Den finmaskiga textilskärmen dimmar ljuset och skapar varm och mysig belysning.

Lantada – Eglo / Glas och interiör

Eiffel- lampan från Frama imponerar med sin enkla och okomplicerade form. Tillverkad av rå, vaxad metall, har eiffeln ett rustikt industriellt utseende. Levereras också som vägglampa.

Eiffel – Frama / Andlight.se
Eiffel – Frama / Andlight.se
Eiffel – Frama / Andlight.se

Grundades av Luca Liberali och Maurizio Navone 2010, och RestartMilano  har velat göra historisk italiensk design relevant sedan starten. 

Vägglampa från RestartMilano / Andlight.se

Vox från Dutch Dutchbone är en snygg golvlampa med många synliga detaljer.

Vox – Dutchbone / Unoliving.se
Vox – Dutchbone / Unoliving.se
Vox – Dutchbone / Unoliving.se

Mango ãr en robust industriell golvlampa som kan justeras i höjd med svart skugga och färdig med mangoträd. Ett vackert rampljus för vardagsrummet! Lampskärmen kan justeras i synbar riktning, superhändig att läsa.

Industriell golvlampa svart med mangoträ /Lamporochljus.se

Gammaldags Retro fabrikslampa

Trevlig gammaldags lampa med slitna och ojämna former som om den har varit utsatt för slitage i flera år.

Industriell hängande lampa rostbrun /Lamporochljus.se
Industriell Pendellampa 50 Grå / Lamporochljus.se

SC7 från &Tradition är en snygg belysningsserie med lampor i elegant retro och rustik charm. Konstruktionen består av enkla element med en opal glasskärm eller färgad och patinerad metall och med synliga fästpunkter.

SC7 – &Tradition /Lampemesteren.se
Art deco bordslampa mässing med rökglas /Lamporochljus.se

Alaska är en underbar och rustik lampserie från Scan Lamps. Vintagetrådar, metall och obehandlat trä skapar vacker och dekorativ belysning.

Alaska – Scan lamps / Homeroom.se
Alaska – Scan lamps / Homeroom.se

Sybille är en läcker serie lampor och belysning i rustik lantlig husstil där detaljer i smidesjärn och frostat glas går tillbaka.

Sybille – Rustic Manor / Lamp24.se
Sybille – Rustic Manor / Lamp24.se

Denna fina bordslampa har en modern metallfinish och en klassisk design med en industriell känsla. Denna coola kommer från det underbara danska designmärket Ib Laursen och är fantastiskt både på skrivbordet och på sängen.

Bordslampa – IB Laursen / Unoliving.se

Liberty Bell är en grov och rustik trälampa som innehåller ett antal vackra detaljer.

Liberty Bell / Lamp24.se
Liberty Bell / Lamp24.se

Eglo Cardigan kombinerar enkel men elegant design, glas och detaljer i järn. Cardigan-serien med rustika lampor finns som pendelljus eller bordslampa.

Cardigan – Eglo Leuchten / Glas och interiör
Cardigan – Eglo Leuchten / Glas och interiör
Karlstad – Aneta /Homeroom.se

Se även våra interiör- och designtips , t.ex. interiör för stugan eller trädgårdsmöbler i bambu.