Hopp til innholdet

Retro fåtöljer för vardagsrum och hem – Tips för interiör

lenestol i retro design

Njut av en bok eller luta dig tillbaka och koppla av i dessa vackra, retroinspirerade fåtöljer i tidlös design och material.

Retrovågen verkar inte vända först, och många designhus hämtar ritningar och har tidigare avslutat möbler för att starta om dem. Här kan du se några fantastiska fåtöljer i retro färger och stil.

Jetson fåtölj – ett av Bruno Mathssons mästerverk. Jetson fåtölj från DUX är en av Bruno Mathssons tidlösa klassiker som han formgav år 1965. När Mathsson ritade denna möbel var han inspirerad av den gryende rymdåldern och han gav den namnet Jetson efter den amerikanska tv-serien The Jetsons. Jetson är avskalad futuristisk fåtölj med unik silhuett vars design håller i generation efter generation.

Jetson fåtölj, Classic soft 88-krom /Svenssons.se
Jetson Match fåtölj, Flax 21 beige-dakota 24 läder cognac /Svenssons.se

Eames Lounge Chair från Vitra är en elegant loungefåtölj utformad för att ge dig maximal sittkomfort samtidigt som den tillför karaktär och värme till ditt hem. Denna designklassiker har sedan mitten av 1950-talet producerats av Vitra med samma tillverkningsmetoder och högkvalitativa material från start.

Eames Lounge Chair från Vitra /Svenssons.se

Äggfåtölj Silvergrå – En helt unik och iögonfallande designad äggformad stol i silverfärgat metall från belgiska KOKOON Design. Utrustad med mjukt och skönt underlag i brunt konstläder. De ihopsatta metallbitarna ger en känsla som påminner om en gammal farkost av något slag. Spetsa till rummet ordentligt med en äggformad stol som gör sig väl i både vardagsrummet eller sovrummet. Placera den framför tvn och njut av din favoritserie, eller bara sjunk in och koppla av och låt stolen göra jobbet.

Äggfåtölj Silvergrå /Trendzone.se

Flair från Dutchbone är en vacker och retro fåtölj med fransar och mjukt tyg. Utmärkt som ett dekorativt och avkopplande möbel i vardagsrummet.

Dutchbone Flair Loungestol /Unoliving.se
Dutchbone Flair Loungestol /Unoliving.se

Giovanni Loungestol med Nackkudde. En klassisk loungestol där de naturliga materialen trä och läder bildar en bekväm och stilfull sittplats. Denna 50-tals klassiker består av ädelträet teak och sätet utav stilenligt flätat läder i brun färg med tillhörande nackkudde.

Giovanni Loungestol med Nackkudde /Homezan.se

Äggfåtölj Silvergrå – En helt unik och iögonfallande designad äggformad stol i silverfärgat metall från belgiska KOKOON Design. Utrustad med mjukt och skönt underlag i brunt konstläder. De ihopsatta metallbitarna ger en känsla som påminner om en gammal farkost av något slag.

Äggfåtölj /Trendzone.se

Orissa är en trevlig retro fåtölj med en härlig 70-tals charm. Stolen har djupa självhäftande knappar i ryggen och en franskant runt stolens nedre kant. Förutom det fantastiska utseendet har Orissa också fantastisk sittkomfort.

Orissa / Homeroom.se

Nordal Lounge Chair finns i fyra olika färger med dekorativa mässingsben som påminner om element från tidiga 1900-talets art-deco- och art-novau-stilar.

Finns i färgerna:

  • Krämvit
  • Retro grön
  • grå
  • Mörkblå
Lounge – Nordal / Kitchentime.se
Lounge – Nordal / Kitchentime.se
Lounge – Nordal / Kitchentime.se

Grace from Nordal är en hyllning till färgglad inredning och den vackra Art-Deco-stil där geometriska mönster var en viktig del av stilen. Som en dekorativ fåtölj kommer Grace definitivt att fånga din uppmärksamhet och skapa en livlig interiörstil med en härlig retro och vintage känsla.

Grace – Nordal / Unoliving.se
Fåtölj Dazzling /Homeroom.se

50-talets design och tidlös klassiker som kan tyckas komma direkt från en modern och äldre hotelllobby. Holländsk Carusel kombinerar gammal elegans med hög komfort i denna fantastiska fåtölj som också finns i ljusgrå.

Carusel / glas och interiör

Bar från Dutchbone fångar uppmärksamheten och är ett iögonfallande designelement i vardagsrummet. Baren finns i 5 olika färger vilket gör den utmärkt att använda som kontrastelement i interiören.

Luta dig tillbaka i denna mycket bekväma stol – välj mellan mjukt sammet, textil eller klassiskt läder.

Fåtölj ‘Bar’  – Dutchbone / Unoliving.se
Fåtölj ‘Bar’  – Dutchbone / Unoliving.se
Fåtölj ‘Bar’  – Dutchbone / Unoliving.se
Fåtölj ‘Bar’  – Dutchbone / Unoliving.se

Vogue- serien från BePureHome ger tillbaka mönster, färger och bekant stil med sin fantastiska stolserie. Vogue finns i flera färgglada mönster.

Vogue – Bepurehome / glas och interiör
Vogue – Bepurehome / glas och interiör

Valor är en förtjusande klassisk öronproppsstol av mjuk och läcker sammet i en retro, gammaldags stil med synlig trästruktur.

Valor Earplug Stol / Homeroom

Läs mer? Få inspiration om belysning i vardagsrummet eller se fantastiska byråer och skenor för korridoren eller vardagsrummet .

Here Comes the Sun – Sprid lite roligt med denna designklassiker från 1970-talet, designad av franska Bertrand Balas.

Here Comes the Sun – DCW (1970) / Lampemesteren.se
Here Comes the Sun – DCW (1970) / Lampemesteren.se

Här kommer solen att sprida ett mjukt och bekvämt ljus och kommer i två färger, flera storlekar och med vit eller koppar inuti.

Here Comes the Sun – DCW (1970) / Lampemesteren.se