Hopp til innholdet

Nattlampa för sovrum – Inspiration & tips

Gör sovrummet bra med dessa fantastiska och dekorativa nattlampor i en mängd olika mönster, färger och former. Oavsett om du letar efter det klassiska, retro eller något modernt, kan du hitta bra tips och inspiration för att välja din nästa nattlampa.

En lampa i sovrummet är mer än bara ljus, kombinerar ofta färger och element från resten av interiörstil och välj en lampa som passar ditt nattduksbord, om du letar efter en lampa som är bäst för läslampor, ta en titt på tips för läslampor i sovrummet .

Flos Tatou har en modern och elegant design med en diamantformad polykarbonatskärm som skapar ett unikt och sensationellt ljus på nattduksbordet.

Tatou bordslampa – Flos / Andlight.se
Tatou bordslampa – Flos / Andlight.se

Få ett trevligt ljus med denna tidlösa designklassiker från Louis Poulsen. Panthella designades i en förtjusande postmodern stil av den berömda danska designern Verner Panton 1971. Panthella finns i många färska färger, perfekt för en lekfull, färgglad belysning i sovrummet.

Panthella – Louis Poulsen / Lampemesteren
Panthella – Louis Poulsen / Lampemesteren

Cyborg designades av den amerikanska designern Karim Rashid, som har vunnit flera designpriser för sin ursprungliga ljusdesign och designat lampan på uppdrag av den italienska kvalitetstillverkaren Martinelli Luce . Cyborg är en unik och cool bordslampa med en futuristisk design och tillverkad i Italien som kommer i flera underbara färger och kommer att göra sig utmärkt både som en unik sänglampa eller dekorativ lampa i entrén eller vardagsrummet.

Cyborg – Martinelli Luce / Lampemesteren.se
Cyborg – Martinelli Luce / Lampemesteren.se

Kaiser Idell med sin Bauhaus-inspirerade designstil finns nu i en ny och vacker färg, lätt grå. Denna subtila, matta färg skapar en stor kontrast till den gyllene lamparmen i böjd mässing och passar samtidigt bra in i moderna väggfärger i matt stil.
Elegant både som skrivbords- och sovrumslampa, men den kan också användas som en vacker dekorativ lampa på ett sidobord bredvid fåtöljen eller i korridoren och hallen.

Kaiser Idell – Easy Grey /Lampemesteren.se

Thorina från svenska Lindby har en klassisk design med svart textilskärm och avrundad lampbas som gör det till en trevlig lampa att placera på nattduksbordet. Thorina har något extra dekorativt samtidigt, lampbotten har ett rutigt mönster och insidan av lampskärmen är guldfärgad vilket ger en vacker, varm och dekorativ belysning.

Thorina nattlampa / Lamp24.se
Thorina nattlampa / Lamp24.se

Cestita från spanska Santa & Cole kombinerar träverk med munblåst opalt-vitt glas som skapar en underbart vacker nattlampa som du vill ha med dig i resten av hemmet.

Cestita – Santa & Cole / Lampemesteren

Ljus där du behöver det med denna vackra, ledade nattlampa i svart metall med dekorativa mässingsdetaljer. Lampan manövreras enkelt via en strömbrytare på lampskärmen och är lika bra för sängkanten som på kontoret eller i läshörnet.

Madrid – Led sänglampa / Homeroom

Laguna 37 är en italiensk designklassiker från Artemide som med sin munblåsta glaskupol på en upphöjd mässingsbas sprider varmt ljus in i rummet. Laguna är det perfekta valet för att skapa en välkomnande men ändå subtil atmosfär.

Laguna 37 från Artemide / Lamp24.se

Atlas är en elegant och modern sänglampa med rena linjer, enkla former och en vacker rökfärgad glaskupol som sjunger reflektioner från resten av rummet.

Atlas från Ellos Home / Homeroom

Skapa ett lyxigt ljus som kan antyda glamour från förflutna tider med den underbara bordslampa-serien » Damn Fashionista » från danska Design By Us. Lamporna har en stilfull och tidlös känsla med användning av rena material och mönstrade glas, välj mellan mässing eller svartmetall.

Damn Fashionista / Glas och interiör

Bicoca från italienska Marset är en fantastisk bordslampa med rena, enkla former och en lutbar lampskärm. Bicoca kommer i en mängd fina färger och är laddningsbar, så att du kan ta den med dig och placera den var du vill.

Bicoca – Marset /Andlight
Bicoca – Marset /Andlight

Om du letar efter något annorlunda, rent och modernt, kanske Marike från Lindby är en nattlampa som du vill.
Här finns ingen framstående dekor eller onödig dekoration, helt enkelt en lysande sfär av glas som du kan placera på nattduksbordet.
Trots det enkla utseendet kommer det opala vita glaset att skapa en atmosfärisk och bekväm ljus i sovrummet.

Marike från Lindby / Lamp24

Designklassikern » Mushroom » från Danske Hubsch har en enkel, tidlös design som kommer att vara en dekoration i sig självt, med sin breda lampskärm som riktar ljuset nedåt, den kommer också att vara en idealisk lampa att placera på ett nattduksbord.

Svampen – Hubsch / Lampemesteren.se

Champsy är en bredfotad och elegant sänglampa med en klassisk vit textilskärm och en bärnsten i glas i ett dekorativt fiskbenmönster.

Champsy – dekorativ nattlampa / Homeroom.se

Pyra är en fin nyhet från Danske DybergLarsen och kommer att vara en vacker lampa att placera på nattduksbordet. Lampan manövreras via en sladd där ljuset kastas både upp och ner från lampan.

Pyra – DybergLarsen / Lampemesteren

Hanno kombinerar klassiska utseende med moderna linjer och funktioner. Den tjocka metallplattformen av nickel-satin skapar en fin interaktion med den klassiska grå textilskärmen. Nattlampan kan enkelt manövreras via en pekbrytare på lampbotten.

Hanno – Nattbordslampa med pekbrytare / Lamp24

Nirman från Homeroom är en hög sänglampa polerad, silver metall med en klassisk lampskärm av bomull. Det finns omkopplare på sladden och du kan välja mellan svart eller vitt för att passa i ditt sovrum.

Nirmana nattlampa / Homeroom

Quina  är en härlig nattlampa som kombinerar vackert svart och guld. Lampan har en stor och gyllene lampbotten med ett vackert rutigt mönster som skapar djup och tillsammans med den svarta lampskärmen som är guldfärgad på insidan skapar ett vackert, bekvämt ljus – perfekt för sängkanten. Finns också i vit / silver.

Quina i keramik och textilier / lamp24
Quina i keramik och textilier / lamp24

Om du föredrar en klassisk nattlampa, kanske Shine från tyska Fischer & Honsel passar in på ditt nattduksbord. Det enkla utseendet med en halv sfär av opalglas skapar föreningar med klassiska banklampor och ger ett bekvämt ljus vid sängen utan att sprida ljuset för mycket i rummet. Genom beröringsdimmern på lampbotten kan ljuset enkelt justeras till rätt nivå.

Glans – med touchdimmer /Lamp24

Posh hämtar inspiration från svampvärlden och ger en mycket bekväm downside-ljus. Posh kommer i flera färger så att du kan hitta en som passar din interiörstil.

Posh – Elegant nattlampa / Homeroom

La Botte från Cremasco är en handgjord nattlampa i antik och rustik stil. Skapat med stolt hantverk från Venedig får du en vacker nattbordslampa med själ, stil och utsökt kvalitet.

La Botte – Handgjord lampa i antik stil / Lamp24.se

Cornelia från norska Scan Lamps är utmärkt på nattduksbordet. Denna klassiska bordslampa har en bas av mönstrade och dekorativa glas och finns i olika färger.
Tillsammans med den traditionellt designade lampskärmen skapas en härlig och dekorativ bordslampa som ser bra ut i sovrummet.

Se alla färger på Homeroom.se

Skapa en härlig retrokänsla med vackra Eclipse från Dutch Dutch Bone – detta 1960-talet inspirerade bordslampa av black metal kommer definitivt att skapa en elegant ljus på nattduksbordet. Titta också på andra coola retro lampor .

Eclipse från dutchbone – Retroinspirerad nattlampa / Unoliving.se

Diskret, enkel och elegant – Flowerpot VP3 är en vacker bordslampa som hämtar inspiration från hippie rörelse, färger och mjuka former på 60- och 70-talet. Blomkruka är designad av den världsberömda Verner Panton för & Tradition och finns i en serie, både som bordslampor och pendelljus.

Flowerpot VP3 på nattbordet /Nordicnest.se
Flowerpot VP3 finns i många färger och ger ett vackert indirekt ljus /Nordicnest.se

Fröken K från Flos vann det prestigefyllda Red Dot Award för sin fantastiska design och är en av de mest populära lamporna för Danske Flos. Den snygga Miss K-lampan finns i flera varianter och kommer att vara ett exklusivt tillägg till nattduksbordet.

Miss K Nightstand lampa från Flos / Andlight
Miss K Nightstand lampa från Flos / Andlight

Läs mer om belysning och lampor för sovrum , fina läslampor och vägglampor för sovrummet , upptäck ny och underbar interiör i stugan eller hur du kan skapa bra belysning i vardagsrummet .