Hopp til innholdet

Ljuskrona Tips & Inspiration. Moderna och klassiska ljuskronor

Det finns ett stort urval av ljuskronor i många olika storlekar och design. Under de senaste åren har lamptillverkarna tagit tanken på ljuskronan från den klassiska mångarmade hängande kristallampan och utvecklat nya och spännande ljuskronor.

Vintage lysekrone gull 5-stearinlys – Botanica /Lamporochljus.se

Auro är en vacker ljuskrona i modern stil med långa ihåliga stavar av rosa färgade glasstavar som verkligen gör intryck och ger ett vackert ljus där den hänger. Ljuskronan fångar ögat och skapar en mysig atmosfär.

Auro glaskrona / Jotex.se
Auro kommer i rosa och klarglas / Jotex.se

Electra består av en metallbotten och glaskulor med kompakt form som kastar ett vackert ljusspel ner på bordet och in i rummet. Kulorna är en blandning av runda glaskulor och glaskulor med mönstrade räfflor som skapar en fin dynamik i belysningen.

Electra modern glaskrona / Jotex.se

Gravity från Forestier är en utsökt pendellampa och ljuskrona som passar särskilt bra för höga och luftiga rum där lampan blir ett exklusivt blickfång i belysningen. Ljuskronan består av en serie konvexa former med tunna pelare som breder ut sig från den dolda LED-ljuskällan och skapar ett otroligt vackert ljusspel.

Gravity finns i två modeller och färger, och kan kombineras med varandra för att skapa härlig belysning i hallen, vardagsrummet eller matsalen. Läs gärna mer om gravity från forestier.

Gravity från Forestier /Lampemesteren.se
Gravity från Forestier /Lampemesteren.se
Soleil – Fin starburst pendellampa med guldfärgade rör från Markslöjd /Lamp24.se
Soleil – Fin starburst pendellampa med guldfärgade rör från Markslöjd /Lamp24.se

Plivello är en retroinspirerad pendel och ljuskrona från Le Klint som designades 2022 för Le Klints 80-årsjubileum 2023. Lampan har hämtat inspiration från de klassiska och glamorösa golvljuskronorna i art déco-stil och är handvikta av papper av deras fabrik i Odense, Danmark.

Plivello från Le Klint – Handbricka av papper /Lampemesteren.se

Plivello-lamporna finns i en mängd olika storlekar och även i flerfärgade golvlampor med dekorativa, tunna ringar av guldfärgat aluminium. Lamporna är imponerande och skapar ett vackert, delikat ljus, samtidigt som de håller en låg vikt och kan därför hängas upp utan extra hänsyn.

Plivello är perfekt om du vill skapa en lyxig stil i ditt hem, stuga eller för restauranger och hotell. Perfekt för rum med högt i tak.

Plivello från Le Klint – Inspirerad av klassiska ljuskronor /Lampemesteren.se
Plivello från Le Klint – Finns i flera storlekar och färger /Lampemesteren.se

Megafon från Konsthantverk är en spektakulär taklampa och ljuskrona av bästa kvalitet från Konsthantverk, designad av Jesper Ståhl. Megafon-ljuskronan är tillverkad av äkta rå mässing som handrullas och monteras för hand på fabriken i Tyringe, Sverige. Denna snygga ljuskrona med sin unika och rustika charm, ser bra ut över ett matbord eller över vardagsrumsbordet.

Handrullad av rå mässing  /Lampemesteren.se
Grov och rustik mässingslampa som så småningom kommer att utveckla en vacker patina /Lampemesteren.se

De ljusa fläckarna i lampan skapar ett stämningsfullt sken precis där du behöver det, över soffbordet eller köksbordet, arbetsbordet eller sovrummet, bara fantasin sätter gränser.

Amp är en spännande och vacker ljuskrona med rökfärgat glas och svart ram från Normann Copenhagen. Förstärkaren smälter in element från det gamla tillsammans med modern form och design. Här har de hämtat inspiration från de gamla glasrörsförstärkarna som du hittade i tidig elektronik, därav namnet amp .
Ljuskronan har en vacker form som skapar ett fantastiskt ljus i rummet.

Amp – Smoke & Black ljuskrona / Lampemesteren.se
Amp – Smoke & Black ljuskrona / Lampemesteren.se
Vintage ljuskrona guld 5-ljus – Botanica /Lamporochljus.se

Apiales från Nuura är skapad av den prisbelönta danska designern Sofie Refer och kombinerar metall och munblåst glas i en fantastisk kombination av elegans och mjukhet. Apiales finns i en stor serie storlekar och färgalternativ och går med i utbudet av vackra och spännande glaslampor från danska Nuura.

Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se
Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se
Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se

Mr Tubes från Tonone är en unik och industriell ljuskrona som med sin design vill visa att traditionell mekanik och hantverktyg kan vara både en vacker och en funktionell lösning.

Mr.Tubes från holländska Tonone / Lampemesteren.se
Mr.Tubes från holländska Tonone / Lampemesteren.se

Cesar kristalltaklampa är gjord med uppmärksamhet på detaljer såsom kedjan, alla dekorationer på beslaget och naturligtvis alla kristaller. Lampan ger dig en speciell ljuseffekt, både när ljuset är på och när ljuset är av. Designen, de många kristallerna och den guldfärgade ytan ger lampan ett elegant utseende som ger ditt interiör lite mer lockelse.

Art Deco hänglampa kristall med guld – Cesar /Lamporochljus.se
Ann-Kathrin – Vacker svart ljuskrona /Lamporochljus.se

Flos 2097  är en extravagant och elegant ljuskrona med många glödlampor i modern design, men som lika gärna passar in i rustika miljöer, i det moderna hemmet eller i stugan. 2097 finns i flera storlekar och passar perfekt som taklampa under högt i tak, bredvid trappor, över vardagsrumsbordet eller över matbordet. Välj mellan mässing, krom eller matt svart.

Flos 2097 – Vacker och modern ljuskrona / Lampemesteren.se
Flos 2097 – Vacker och modern ljuskrona / Lampemesteren.se
Gransø från Markslojd. En klassisk kristallkronkrona /Homeroom.se

Pliverre är ett läckert nytt ljuskronakoncept från det traditionella danska belysningsmärket  Le Klint . Lamporna kombinerar mjukt ljus från opalglasmaterialet med industriella mässingsdetaljer och en ram i svart.

Pliverre Concept Chandelier från Le Klint / Lampemesteren.se
Plivirre pendlar ovanför matbordet / Lampemesteren.se
Häng två ljuskronor tillsammans för kraftfull belysning / Lampemesteren.se
Capital ljuskrona i mässig / Markslöjd.se
Gränsö, här klädd i svart med underbara kristaller /Markslöjd 

Grace – Globen

Elegant lampserie med opala glasnyanser, glansande mässing i nästan guldfärger och böjda former. Grace from Globe Lighting hämtar inspiration från Hollywood-villor från mitten av 70-talet och lyxhotell.

Grace – Globen /Homeroom.se
Grace – Globen /Homeroom.se

Grace finns i en mängd olika bordslampor, vägglampor och taklampor.(finns även i förkromad version)

Grace – Globen /Homeroom.se

Luceplan Hope – Smuk og moderne lysekrone /Andlight.se
Luceplan Hope – Smuk og moderne lysekrone /Andlight.se

Drops – Globen

Vackert glashänge från Swedish Globe, lampan består av många enskilda glasbollar, hängande som i en droppe eller en massa druvor.

Drops – Globen / Homeroom.se
Drops – Globen / Homeroom.se

Hero Taklampor – Av Rydéns

Den fantastiska ljuskronan Hero av By Rydéns blir en mittpunkt i rummet där den hänger och kombinerar de populära färgerna i mässing och svart i modern design.

Hero – Lampeguru

Monarque

Monarque ljuskronor / Homeroom.se

Fantastisk klar akrylkronkrona som ser lika imponerande ut med ljuset av – som på.

Light Paris

Elegant klassisk ljuskrona med textilnyanser och transformerade kristallprismor. Light Paris efterliknar ljuskronorna som ofta användes i utsökta och glamorösa restauranger och nattklubbar på 20- och 30-talet.

Light Paris från Nielsen. / Lampeguru
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er soleil-ljuskrona-modern-667x1000.jpg
SOLEIL – Black /Markslöjd 

Molecular från husläkare

Vacker och nästan skulpturell taklampa från House Doctor. Molecular finns i två versioner som är lika bra med ljus på som utan.

Molecular – House Doctor /Lampemesteren.se

Justerbara stänger och mässingsdetaljer, mycket lämpliga för dimbara dekorativa glödlampor.

Molecular – House Doctor /Lampemesteren.se

Ballroom Molecule

Från DesignByUs kommer en läcker och lågbyggd ljuskrona / glas hänge med handblåsta glasbollar och handmålade detaljer. Lampan finns i olika färger så att du kan kombinera den med din interiörstil.

Ballroom Lampor /Lampemesteren.se

Alla fantastiska färger är fantastiska för att bryta upp eller skapa kontraster i ett annars enfärgat interiör.

Ballroom Lampor /Lampemesteren.se

Retroinspirerad ljuskrona – Madam Stoltz

Fantastisk ljuskrona i härlig retro / sputnik-stil från Madam Stoltz – Ljuskronan finns i glanspolerad gyllene mässing och blir en blickfång i rummet där den hänger.

Retro ljuskrona / glas och interiör

Gross

Från By Rydens kommer glaslampan Gross.
Den här finns i två varianter, en rund och en avlång lampa. Dessa är sammansatta med dussintals kulor i ett vackert «bärnsten» eller champagnefärgat glas.

By Rydens Gross /  Nordicnest.se
By Rydens Gross / Nordicnest.se

Med 32+ glasbollar i bärnstensfärgat glas är “Gross” en vacker lampa som passar de flesta interiörstilar och rum.

By Rydens Gross / Nordicnest.se
By Rydens Gross / Nordicnest.se

Molekyl – Aneta

Molekyl – Aneta /Homeroom.se

Snygg taklampa tillverkad av metall- och glaskupoler från Aneta

La Lollona

La Lollona – Slamp / Lampemesteren.se

La Lollona är en stor och exklusiv ljuskrona från italienska Slamp. Denna ljuskrona är perfekt för stora rum, salonger eller lobbyer på hotell eller restauranger.

La Lollona – Slamp / Lampemesteren.se

La Lollona hämtar inspiration från den spännande och färgglada 50-talets glamour och divor, med sin stora storlek, vackra färger och detaljer, kommer denna ljuskrona att förvåna och imponera.

La Lollona – Slamp / Lampemesteren.se

MOLLY MARAIS

6-armars ljuskrona i en läcker-svart färg med många detaljer och klara kristaller, se lampan och andra storlekar på Lampeguru

Manola – Modernt och rent

Manola – Herstal / Lampemesteren.se

Manola är en läcker ljuskrona från danska Herstal med en modern touch. Lampan skapar en härlig varm atmosfär i rummet som den används av sina många ljuskällor.

Manola finns i flera färger och storlekar – Bästsäljaren för tillfället är versionen i guld med 12 ljuskällor.

Manola – Herstal / Lampemesteren.se

2097 – Modern ljuskrona från Flos

2097 designades av Gino Sarfatti för Flos och är internationellt känd för sin modernistiska design.

Ljuskronan 2097 finns i två versioner, en stor version med 50 glödlampor eller en något mindre version med 30 glödlampor.

Splendor

Splendor – By Rydens / Nordicnest.se
Splendor – By Rydens / Nordicnest.se

Mycket sensationellt och elegant taklampa. Glans består av 15 glasbollar runt en rund ram av högglansmetall. Det kommer definitivt att stjäla uppmärksamheten i rummet.

Franklin från Menu

Franklin från Menu är en minimalistisk lampa som sätter ljuskällorna i fokus. Den var ursprungligen utformad för att sätta ihop flera olika glödlampor i samma lampa på ett unikt sätt, därför är det fullt möjligt att vara kreativ och experimentera med glödlampor i olika storlekar och former om du vill.

Franklin – Menu /Lampemesteren.se

Franklin har justerbara grenar så att du kan anpassa det till ditt rum och få det som du vill ha det.

Franklin – Menu /Lampemesteren.se

Mesh från Luceplan

En verkligt unik ljuskrona från Luceplan. Nätet består av en serie LED-dioder som bildar ett lysande rutnät hängande från taket. 

Mesh – Luceplan /Lampemesteren

Harakiri är en elegant ljuskrona från Design by us som skapar ett vackert ljus i stora rum, vardagsrum eller entré. Ljuskronan har en modern och fantastisk design och finns i färgerna svart eller guld.

Harakiri ljuskrona svart / Andlight
Harakiri ljuskrona guld / Andlight