Hänglampa Inspiration & Tips – Vackra hänglampor för hemmet

Hänglampa för hem och hem i dekorativa former och spännande mönster. Se nyheter och hur du använder vackra pendelljus för att skapa bra belysning i vardagsrummet, hallen, sovrummet eller köket.

Hänglamporna behöver inte nödvändigtvis hänga över ett bord – En annan populär plats är vid fönstren eller i hörnet av vardagsrummet ovanför en skänk eller bord, men de kan också hänga i sovrummet där de byter ut traditionella läslampor bredvid sängen.

Collar – Gubi / Lampemesteren.se
Pandul Wegner The Pendant /Andlight.se

Små hänglampor som hänger bredvid sängen ger ett stort och atmosfäriskt ljus. Här kan det vara fördelaktigt att ha en trådlös dimmer bredvid sängkanten och att använda pendelljus som dämpar ljuset.

Hängande hängen i sovrummet – Pliverre från Le Klint / Lampemesteren

En pendellampa är densamma som en hängande lampa som antingen hänger i tygstråd, kedja eller tråd. Populära pendel sorter kan till exempel vara ljuskronor trelampor glaslampor tyg lampor , betonglampor och mycket mer.

Gyllenheim Giant / Homeroom.se

Acorn från Northern har tagit sin inspiration från de nordiska skogarna och skapar ett inbjudande vackert ljus som passar fint över en köksö, ett matbord eller som ett hängande i vardagsrummet. Acorn kommer i en fin matt svart eller vit färg med en snygg, skandinavisk design.

Acorn – Nordligt, modernt och snygg pendellampa /Nordicnest.se

Vackra pendelljus – inspiration

Skapa en vacker och atmosfärisk belysning med de vackra och eleganta gloria- pendellamporna från Swedish Belid i rökigt eller klart glas.

Dessa hängen är tillverkade i Sverige och består av en sfärisk sfär av rök eller klart glas och vackra detaljer av mässing eller krom. Eftersom hängen finns i flera storlekar kan de kombineras bra med varandra.

Gloria – Belid / Homeroom.se

Sinker är en dekorativ pendellampa ny från HAY. Lampan har en traditionell snygg form men med en krökt undersida av opal-akryl som sprider ljuset och ger en extra dekorativ belysning.

Diskbänkar finns i flera vackra färger och i två storlekar – Häng dem gärna i olika höjder för en extra effekt.

Sinker – HAY / Lampemesteren
Sinker – HAY / Lampemesteren
Brun rotting dekorativ lampskärm / Homeroom.se

VP GLOBE är en ikonisk pendellampa från den danska designern Verner Panton, som har prydts med hus och hem sedan 1969. Denna exklusiva pendellampa från Verpan har sedan dess kommit i några nya färgvarianter och dämpat glas. Läs mer om VP Globe-lamporna .

VP Globe – Verpan / Lampemesteren

Mogano från Eglo Leuchten är ett modernt pendeljus i populär svartmatt finish med rundade former och mjuk design.

Mogano – Eglo / Lamp24.se

Flowerpot VP1 kommer nu i en matt-svart variant som snabbt har blivit en av de mest populära varianterna av denna & Tradition pendelljus.

Flowerpot VP1 Matt Svart /Lampemesteren.se

Flowerpot Vp1 från & Tradition, trots sin mogna ålder, är fortfarande ett mycket populärt val när det gäller dekorativ belysning. Dessa medelstora hängsmycken passar perfekt över ett litet runt bord, eller hänger ihop i rad.

Se alla färger för Flowerpot på Lampemesteren.se

Summera – Vackert svart hänge med blank yta och guldfärgade detaljer som skapar en fantastisk kontrast.

Summan av pendelens nedåtriktade ljus passar fint över ett matbord eller soffbord. Om du har ett avlångt bord eller en köksö, skapar 2-3 av dessa hängen i följd ett dekorativt och vackert ljus.

Summera – Shapes /Lampemesteren

Om du vill ha ett extra dekorativt pendelljus, kan Flora från italienska Slamp vara ett bra alternativ. Italian Slamp är känd för sina spännande mönster där de använder egna material för att skapa belysning i nya former som ger ett speciellt ljus.

Flora – Slamp / Lamp24.se

Naturliga pendelljus

Lamper i trä har fått ett kraftigt uppsving de senaste åren, till stor del tack vare nya produktionsmetoder som gör att trä i tunna lager eller lameller kan användas för att skapa en vacker glöd från ljuskällan.

Läs mer om lampor i trä

De vackra sektolamporna är bra exempel på hur naturliga råvaror kan användas för att skapa dekorativ och engagerande belysning. Dessa lampor produceras i Finland av hållbar nordisk björk och finns i en mängd fantastiska färger och former, läs mer om sektolampan .

Läs mer om sektolampa

Stora och dekorativa pendlar

Ett större pendelljus kan hänga ensam över ett soffbord eller matbord, här kan du se några populära hänglampor du kan använda i ditt hem – Både nyheter och populära klassiker.

Dekorativt dubbelsidigt pendelljus / Lamp24.se

Gross från By Rydens består av dussintals munblåsta glasbollar som på några år har blivit en populär lampa att hänga över ett bord. De stora gross lamporna finns nu i flera fantastiska färger inklusive denna fantastiska vinrödfärgade variant som skapar ett vackert och dekorativt ljus.

Gross Bourgogne / Nordicnest.se

Beads från Britiska Innermost är en annan populär lampa med många av samma egenskaper hos Gross. Här är den mycket populära kopparfärgade sorten som skapar ett vackert och stämningsfullt, glödande ljus.

Beads – Innermost / Lampemesteren
Beads – Innermost / Lampemesteren

Collar från Gubi är en dekorativ pendellampa där designern har betonat traditionella hantverkstraditioner under lampans design, bland annat är glaset munblåsat på traditionellt sätt. Pendelljuset har en diameter på 42 cm, men kommer också i en mindre variant.

Krage – Gubi / Lampemesteren

Planet från By Rydens kommer att vara ett dekorativt och stort pendelljus i vardagsrummet. Den består av flera cirkulära tvåfärgade projektorer som omger ljuskällan och skapar ett fantastiskt ljusspel och bekvämt ljus.

Planet – By Rydens / Homeroom.se

Dek från Zuiver är en rustik och grov taklampa med industriella detaljer i metall och läder. Taklampan finns i tre färger och två storlekar och passar utmärkt att använda både som kontrastelement eller för att belysa inredningen i hemmet.

Dek från Zuiver /Unoliving.se
Dek fra Zuiver /Unoliving.se

Den klassiska Moon från Verpan är en dekorativ och ikonisk pendelljus som nu också kommer i en extra stor diameter på 150 cm.

Moon – Verpan / Andlight.se
Moon XXXL – Verpan / Andlight.se

För en extra uttrycksfull belysning, tänk på en pendellampa med många armar och glödlampor . Lampor där den faktiska lampan sätts i fokus har vuxit i popularitet under de senaste åren med modeller som Hero från By Rydens.

Hero – By Rydens / Kitchentime.se

Läs mer om belysning för vardagsrum eller pendelljus av glas .