Hopp til innholdet

Avlånga glaslampor för matbord

Långa glaslampor över vardagsrummet eller matbordet har varit populära ett tag – och det är inte konstigt. Dessa avlånga lampor, ofta fästa vid kedjan och omsluter ljuskällan i en glashåll, passar bra till de flesta hem- och interiörstilar.

Matt mässing och opalglasskärmar / Lamp24.se

Med vilken glaslampa som helst är det viktigt att välja rätt dekorativt ljus för att få ett varmt och bekvämt ljus.

Marika är en mycket snygg taklampa med 5 ovala glaskupoler i opalvitt glas som skapar en elegant kontrast till den svarta metallen och upphängningen. Lampan har även en lätt svängd form som skapar ett stilrent uttryck och blickfång. En långsträckt modern glaslampa med många nyanser som passar perfekt till ett matbord eller köksö.

Marika avlång glaslampa i modern design /Lamp24.se

Enrique från Lindby är en vacker och lång lampa med fyra bärnstensfärgade glasskärmar som lyser ner mot bordet, men som också ger en fantastisk lyster i hela rummet. Lampan har en modern kombination av trä och svart metall som skapar en stilren design och samtidigt ger värmen till inredningen.

Enrique från Lindby – Dekorativ och modern avlång hänglampa med färgat glas / Lamp24.se

Dekorera matbordet med denna lekfulla och färgglada taklampa i färgat glas. Tamina är en pendel som består av fem olika glaskupoler, var och en i sin egen färg och form. En kreativ och delikat lampa som hjälper till att ge färg och ljus över matbordet eller köksön.

Tamina hängande lampa med färgade glaskupoler i rad / Lamp24.se
Industriell hängande lampa /Lamporochljus.se
Industriell hängande lampa svart med mesh /Lamporochljus.se

Diplomat – Aneta

Diplomatlampan från Aneta / Scan Lamps är en vacker klar glaslampa med fokus på själva ljuskällorna. Diplomat levereras som båda takhängen i flera versioner och bordslampa.

Diplomat / Homeroom
Diplomat / Homeroom

Charter

Charterhouse från Eglo Leuchten är en rektangulär glaslampa med 3 ljuskällor. Det här är en rimlig variant, se priset på lampjätten .

Charterhouse / Lamp24

Sander taklampor

Slipa taklampa i glas och mässing / Homeroom

Eleasa med Easydim-glödlampor och trådmekanism

Eleasa passar perfekt över ett matbord eller bänk. Lampan är också utrustad med Easydim-glödlampor. Dessa gör att Eleasa kan dimmas enkelt och enkelt med en vanlig väggomkopplare.

Eleasa / Lamp24
Eleasa / Lamp24

Adrian – Dome lampa i glas och svart metall

Adrian Taklampa med 4 runda kupoljus på rad / Homeroom
Adrian Taklampa med 4 runda kupoljus på rad / Homeroom

By rydéns gross bar lampa

Exklusiv avlång glaslampa av By rydéns i den populära serien «Gross». Lampan består av dussintals handblåsta glasbollar och finns i antingen rökfärgat eller klart glas. Perfekt över ett matbord eller långbord.

Gross Bar – By Rydens / Nordicnest.se
Gross Bar – By Rydens / Nordicnest.se

Kom ihåg – dekoration glödlampor

En Edison-glödlampa för en glaslampa är ett måste för mig, här får du den goda, gula värmen och de synliga glödtrådarna som passar perfekt med en avlång glaslampa. Dessa är också dimbara.

  • Se valet av dekorativa ljuskällor & glödlampor på Homeroom.se

Läs mer?