Hopp til innholdet

VP Globe Lamp från Verpan – Ikonisk pendellampa sedan 1969

Sedan den designades i 1969 har VP-globe varit en exklusiv och eftertraktad lampa för dem som uppskattar kvalitet och design i belysning.

VP-globe pendelljuset designades av Verner Panton, som också står bakom ett antal andra exklusiva design inom belysning, men också dekor och möbler.

VP Globe lampan levereras idag av designhuset Verpan, vilket har ökat urvalet av den populära lampan med nya och spännande färger och bibehåller kvaliteten och utseendet som motsvarar den ursprungliga designen.

VP Globe pendelljus / Lampemesteren.se

Lampan har få men väl placerade färgade element. Det är främst sfären, konstruktionen och ljuset som kommer att vara i fokus för VP-världen.

De dekorativa färgerna å andra sidan hjälper till att skapa en vacker, färgglad reflektion i lampans inre reflektor.

VP Globe med blå detaljer / Lampemesteren.se
VP Globe med röda detaljer / Lampemesteren.se

VP Globe är ett populärt samlarobjekt och håller sitt pris på begagnad marknad. Varje lampa är också individuellt märkt för att förhindra plagiering och kopiering.

VP Globe Messing med handpolerade mässingsdetaljer / Lampemesteren.se

VP-klotet från Verpan kommer också i en ny variant med ett yttre glas i en något mörkare nyans. VP Globe Colored dimmar ljuset vidare och är lämpligt för de som har till exempel eller vill ha något mörkare interiör och dimmad belysning.

VP Colored / Lampemesteren.se

Vill du läsa mer? Läs mer om fantastiska pendellampor eller berättelsen bakom Verner Panton .