Hopp til innholdet

Vackra lampor med många ljuskällor – Inspiration & tips

Lampor och ljuskronor med många glödlampor, armar och ljuskällor som fångar uppmärksamheten i rummet de hänger. Dessa lampor använder glödlampor som en del av designen, vilket gör att du kan ändra belysningens utseende och känsla genom att helt enkelt byta lampor till en annan färg eller design.

Heroes taklampa / Nordicnest.se
Plaza taklampa i matt svart / Homeroom.se
Soleil – Fin starburst pendellampa med guldfärgade rör från Markslöjd /Lamp24.se
Soleil – Fin starburst pendellampa med guldfärgade rör från Markslöjd /Lamp24.se

Enrique från Lindby är en vacker och lång lampa med fyra bärnstensfärgade glasskärmar som lyser ner mot bordet, men som också ger en fantastisk lyster i hela rummet. Lampan har en modern kombination av trä och svart metall som skapar en stilren design och samtidigt ger värmen till inredningen.

Enrique från Lindby – Dekorativ och modern avlång hänglampa med färgat glas / Lamp24.se

Megafon från Konsthantverk är en spektakulär taklampa och ljuskrona av bästa kvalitet från Konsthantverk, designad av Jesper Ståhl. Megafon-ljuskronan är tillverkad av äkta rå mässing som handrullas och monteras för hand på fabriken i Tyringe, Sverige. Denna snygga ljuskrona med sin unika och rustika charm, ser bra ut över ett matbord eller över vardagsrumsbordet.

Handrullad av rå mässing  /Lampemesteren.se
Grov och rustik mässingslampa som så småningom kommer att utveckla en vacker patina /Lampemesteren.se

De ljusa fläckarna i lampan skapar ett stämningsfullt sken precis där du behöver det, över soffbordet eller köksbordet, arbetsbordet eller sovrummet, bara fantasin sätter gränser.

Apiales från Nuura är skapad av den prisbelönta danska designern Sofie Refer och kombinerar metall och munblåst glas i en fantastisk kombination av elegans och mjukhet. Apiales finns i en stor serie storlekar och färgalternativ och går med i utbudet av vackra och spännande glaslampor från danska Nuura.

Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se
Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se
Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se

Faze är en elegant och dekorativ lampserie som innehåller både hängen, golvlampor och bordslampor i samma stil. Lamporna har en gyllene ram med vackra glaskupoler som sprider ljuset i flera riktningar. Taklamporna är till exempel idealiska för placering över ett runt bord och soffbord, medan golvlamporna skapar ett dekorativt ljus som passar de flesta andra väggfärger.

Faze golvlampa från Opviq / Homeroom.se
Faze taklampa från Opviq / Homeroom.se

Estar är en fantastisk golvlampa med många armar och glödlampor som du kan luta och vrida som du vill. Resultatet är en vacker och modern golvlampa i en elegant design som ger ett vackert och stämningsfullt ljus, använd gärna en dekorativ lampa för att få ett extra mysigt ljus.

Golvlampa Estar med flera armar och glödlampor / Lamp24.se

Lampor med många glödlampor

Flos 2097  är en extravagant och elegant ljuskrona med många glödlampor i modern design, men som lika gärna passar in i rustika miljöer, i det moderna hemmet eller i stugan. 2097 finns i flera storlekar och passar perfekt som taklampa under högt i tak, bredvid trappor, över vardagsrumsbordet eller över matbordet. Välj mellan mässing, krom eller matt svart.

Flos 2097 – Vacker och modern ljuskrona / Lampemesteren.se
Flos 2097 – Vacker och modern ljuskrona / Lampemesteren.se

Waldorf är en vacker taklampa med många glödlampor i svart med 12 rökiga kupoler som grenar ut i alla riktningar. En elegant lampa om du vill ha en exklusiv, mörk belysning i vardagsrummet eller sovrummet.

Waldorf taklampa i svart och rök / Homeroom.se

Taraxacum 88 från danska Flos är en unik och imponerande lampa som består av flera små rektanglar med glansstål och ett antal klara sfäriska glödlampor. Tillsammans skapar det ett underbart ljust spel som blir en imponerande syn. Levereras i både pendelljus och tak / vägglampa.

Tarraxacum 88 / Lampemesteren.se
Tarraxacum 88 vegg / tak lampe / Lampemesteren.se
Harakiri Chandelier – Svart / Rök / Andlight

Tage från Bankeryd kommer både som taklampor och eleganta pendellampor. Tage har 9 glaskupoler och ljuskällor, vilket skapar ett vackert, uttrycksfullt ljus var du än hänger.

Tage från Bankeryd / Nordicnest.se

Mandrino från Globen är en stor och imponerande taklampa med många glödlampor och ljuskällor som finns både på botten och toppen. Mandrino är ett bra val om du letar efter en stor och iögonfallande lampa som du vill placera i en större hall, vardagsrum eller över ett stort matbord.

Mandrino från Globen / Homeroom.se
Mandrino från Globen / Homeroom.se

Discus från CO Bankeryd har en vacker design där kupoler av opalglas är tätade i en ny kupol av rökfärgat glas. Denna kombination ger ett snyggt och varmt ljus.

Discus – Bankeryd /Homeroom.se
Discus – Bankeryd /Homeroom.se
Discus – Bankeryd /Homeroom.se

Lyxig golvlampa med matt-svart metallbotten och klara vackra glaskupoler som sprider ljus och värme in i rummet. Gyllenheim golvlampa är lätt att placera och kan stå lika bra ensam som med andra möbler.

Gyllenheim Golvlampa / Homeroom

Raw Candle från PR Home är en snygg bordslampa med fyra glödlampor i en antik yta som borde kombineras med dekorativa glödlampor för edison som på bilden, men du kan också använda vit-opala glödlampor för att skapa en underbar kontrast. Bordslampan finns i två olika höjder och fungerar lika bra tillsammans som ensam på en skänk eller sidobord.

Raw Candle / Homeroom.se

Anuur 6 från Nuura är en trevlig och modern pendellampa bestående av sex runda, mjuka och bärnstensfärgade glaslampor som hänger på flera nivåer och ger ett dekorativt och mjukt ljus.

Anoli 6 – Nura / Andlight.se

Molecular  är en lampa med flera glödlampor från House Doctor. Lampan finns i en 5-glödlamperversion och en större version med 7 glödlampor. Detta är en lampa med en modern design som kombinerar färgerna svart och mässing på ett elegant sätt, använd gärna några trevliga dekorationslökor tillsammans med lampan för att få en exklusiv känsla och bra ljus.

Molekylär – House Doctor / Lampemesteren
Molecular Vegglampe – House Doctor / Lampemesteren
Molekylär – House Doctor / Lampemesteren

Hero by By Rydéns är en fantastisk asymmetrisk taklampa med utskjutande glödlampor som grenar ut från centrum på spännande sätt. Resultatet är en dekorativ taklampa med många glödlampor som skapar ljus och en mysig atmosfär i rummet.

Hero – By Rydéns / Kitchentime.se
Hero – By Rydéns / Kitchentime.se

Dekorera matbordet med denna lekfulla och färgglada taklampa i färgat glas. Tamina är en pendel som består av fem olika glaskupoler, var och en i sin egen färg och form. En kreativ och delikat lampa som hjälper till att ge färg och ljus över matbordet eller köksön.

Tamina hängande lampa med färgade glaskupoler i rad / Lamp24.se

Cool & Grand Metro är två moderna lampor från danska Frandsen med flera glödlampor och har en fin, elegant design. Den helt svarta varianten är populär, men den finns också i en mycket fin mässingsvariant.

Grand Metro – Frandsen / Lampemesteren
Cool – Frandsen / Lampemesteren.se

Diplomat är också en stor taklampa där 4 glödlampor sitter i serie i en vinklad glasram. Denna lampa är populär att ha över ett matbord och är lätt att höjdjustera. Använd gärna några fantastiska glödlampor i edison av hög kvalitet och synliga glödtrådar.

Diplomat – / Homeroom

Groove är en snygg och annorlunda taklampa som använder dinglande ledningar längs taket och glödlampans uttag i designen. Den har sina egna takkrokar och du väljer din höjd, hur designen ska vara och hur tätt lamporna ska hänga bredvid varandra.

Groove / Lamp24.se

Copernicus är ett retro takhänge med utskjutande glaskupoler i opalt-vitt glas från Swedish Globe. Copernicus har en fantastisk retro finish av antik mässing och har distinkta astronomiinspirerade mönster.

Copernicus / Homeroom
Copernicus / Homeroom

Florean XL är en avlång och molekylinspirerad svart takhänge där glödlamporna blir atomerna. Detta ljus kommer utan glödlampor och du kan enkelt ändra utseendet genom att byta till olika glödlampor, här kan du se det med vita glödlampor – men du kan också prova svarta eller klassiska glödlampor för att ändra utseendet.

Florean XL / Homeroom

Använd olika glödlampor och ändra lampans utseende.

En av de spännande sakerna med lampor med lampor är att du enkelt kan ändra lampans utseende genom att helt enkelt byta ut lamporna. Idag finns det ett stort urval av olika dekorativa glödlampor att välja mellan, ta en titt på förslag på dekorativa glödlampor för lampor.